Το NBA θα πρέπει να μάθει από το Google China

Το NBA θα πρέπει να μάθει από το Google China


Μέχρι τώρα, πιθανότατα έχετε ακούσει για το τιτίβισμα που ακούγεται σε όλο τον κόσμο ή τουλάχιστον στο τμήμα του κόσμου όπου ομιλείται το Mandarin. Η GM του Houston Rockets Basketball franchise έγραψε ένα tweet – αφού διαγράφηκε – υποστηρίζοντας τους διαδηλωτές της δημοκρατίας που έχουν ανάψει το Χονγκ Κονγκ αυτές τις τελευταίες εβδομάδες

Όπως έγραψε ο Eben Novy-Williams από το Bloomberg «Μέσα από δεκαετίες δύσκολων η NBA δημιούργησε μια ευκαιρία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Τώρα, ένα μόνο ταχέως διαγραμμένο τιτίβισμα έχει θέσει όλο τον χρόνο και τα χρήματα σε κίνδυνο. "

Είναι μια κατάσταση που γίνεται όλο και πιο χαρακτηριστική για τις αμερικανικές εταιρείες, την τεχνολογία ή όχι. Η Apple τράβηξε την ταϊβανέζικη σημαία emoji από τα πληκτρολόγια στο Χονγκ Κονγκ και το Μακάο αυτό το Σαββατοκύριακο, μήπως χάσει την κερδοφόρα, κυρίως iPhone αγορά της, που αντιστοιχούσε σε έσοδα ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τελευταίο τρίμηνο . Τα αεροσκάφη που εδρεύουν στις ΗΠΑ έπρεπε να αλλάξουν τα πλεονεκτήματα των ροών των ταμειακών τους ροών για να αποφύγουν να αναφέρουν την Ταϊβάν πέρυσι, μήπως χάνουν την πρόσβαση στον κινεζικό εναέριο χώρο.

Αναρωτιέται κανείς τι είδους επιχειρηματική αυτοκρατορία μπορεί να καταρρεύσει

Οι επιχειρήσεις δεν υποτίθεται ότι είναι τόσο εύθραυστες, αλλά οι αμερικανικές εταιρείες συνεχίζουν να προσεγγίζουν το μιραίο της κινεζικής οικονομίας σαν να είναι ανοιχτό (19659003) Παρά το γεγονός ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές (και οι εκπρόσωποί τους στην Ουάσινγκτον) θα συνεχίσουν να αγνοούν το «αυταρχικό περίπτερο», οι επιχειρήσεις αυτές πρέπει να αναλάβουν τη δέσμευση να καταπραΰνουν το Πεκίνο, ενώ προσπαθούν να μην απογοητεύσουν την Ουάσινγκτον.

Μόλις αυτή την περασμένη εβδομάδα, η PayPal ανακοίνωσε ότι εισήλθε στην ηπειρωτική Κίνα [194590] 11] με την εξαγορά της GoPay καθιστώντας τον πρώτο πάροχο εξωτερικών πληρωμών στην εξαιρετικά ψηφιοποιημένη οικονομία. Κατά το παρελθόν έτος, η MSCI, ο δημιουργός ορισμένων από τους σημαντικότερους διεθνείς χρηματιστηριακούς δείκτες έχει αυξήσει όλο και περισσότερο το βάρος στις κινεζικές μετοχές στέλνοντας δισεκατομμύρια δολάρια στις ηπειρωτικές εταιρείες

Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι αυτή η όλη ιστορία της άνοδος-και-πτώσης, μπορεί να ετοιμαστούμε και να παραμείνουμε στην ιστορία, γράφτηκε ήδη από το Google σχεδόν ακριβώς πριν από μια δεκαετία. Η Google ανακοίνωσε ότι εγκατέλειψε τη χώρα το 2010, μεταφέροντας τους χρήστες στο Χονγκ Κονγκ

Μετά την απόφαση αυτή, η Google είχε πολύ λίγη πρόσβαση στην ηπειρωτική Κίνα, ούτε και άλλες σημαντικές αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας. Η μία αξιοσημείωτη εξαίρεση ήταν η LinkedIn, η οποία έχει εμπλακεί σε επιθετική λογοκρισία της ομιλίας στην Κίνα για να κρατήσει τα φώτα στην (αν και, δεδομένης της ομιλίας που διαβάζω στο LinkedIn, (19659003) Όσο τα στελέχη της Google (και οι μέτοχοί της) ενδεχομένως ήθελαν να επανέλθουν στην Κίνα, είναι προφανές ότι η αναγκαστική έλλειψη πρόσβασης έχει τελικά ήταν μια θεά για τις αποφάσεις πολιτικής της εταιρείας. Για μια δεκαετία, έπρεπε ελάχιστα να χειριστεί το αυταρχικό στρώμα και μπορούσε να επικεντρωθεί στην ατομική επιλογή, την ανοικτή πρόσβαση στο διαδίκτυο και την ελευθερία του λόγου με ελάσσονες επιφυλάξεις.

Βεβαίως, συνέχισε η οικονομική μίζα της Κίνας, δεν μπορούσε να διατηρήσει την υπομονή του, προσπαθώντας να εκτοξεύσει το Σχέδιο Dragonfly του να λογοκρίνει την κινεζική μηχανή αναζήτησης σε πολύ κατακραυγή, τελικά να το ρίξει, δίνοντας την ηγεσία του κάπως μαύρα μάτια. Αλλά η Google βρίσκεται πλέον εκτός αυταρχικού χώρου για άλλη μια φορά – και από την κακό. Αυτό τελικά είναι η λύση που χρειάζεται το ΝΒΑ.

Το Πεκίνο έχει τους κανόνες του. Η Google, η United Airlines, το ΝΒΑ, ακόμα και η Apple δεν έχει καμία εξουσία. Ακόμη και δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια απειλούμενων τιμολογίων από τη διοίκηση του Τράμπε έχουν κάνει μια απότομη μετατόπιση σε οποιαδήποτε από τις πολιτικές του Κ.Κ.Κ.

Ίσως ήρθε η ώρα να πάρει το υπαινιγμό, να γεμίσει τις μπάλες και να πάει στο σπίτι

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.