Το PlayStation 5 θα καταναλώνει πολύ λιγότερη ενέργεια, φτάνει να το θέλει ο κόσμος

Το PlayStation 5 θα καταναλώνει πολύ λιγότερη ενέργεια, φτάνει να το θέλει ο κόσμοςΗ νέας γενιάς κονσόλα του PlayStation θα μπορεί να τρώει λιγότερο ρεύμα από το PS4, πολύ λιγότερο ρεύμα.

Σε κατάσταση standby πάντα, η νέα λειτουργία μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας θα είναι σε επίπεδο προαιρετικών ρυθμίσεων.

Καθώς το PlayStation ένωσε τις δυνάμεις του με τα Ηνωμένα Έθνη για να καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή, η δράση αφορά σε πολλά πράγματα. Τη λειτουργία αποκάλυψε ο Jim Ryan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Sony Interactive Entertainment.

Τόσο το PlayStation όσο και το Xbox έχουν υποστεί κριτική για τα υψηλά επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας όταν είναι σε standby mode. Μελέτη του 2014 από ανεξάρτητο φορέα έχει υπολογίσει ότι το PS4 καταναλώνει 8,5 watts στο standby. Το νέο PS5 θα τρώει μόλις… 0,5 watt στο standby!

Μια αλλαγή που μπορεί να έχει δηλαδή πραγματικές και δραστικές συνέπειες. Ειδικά αν η νέα κονσόλα φτάσει κάπου κοντά σε αυτά τα 100 εκατ. PS4 που έχουν πουληθεί παγκοσμίως.

Φτάνει όμως να το θέλει ο κόσμος. Καθώς η λειτουργία θα είναι όπως είπαμε προαιρετική και θα πρέπει να ενεργοποιηθεί από τον εκάστοτε χρήστη…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.