Ο Khatabook αυξάνει τα 25 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις στην Ινδία να καταγράφουν οικονομικά τις ψηφιακές συναλλαγές και να δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές

Ο Khatabook αυξάνει τα 25 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις στην Ινδία να καταγράφουν οικονομικά τις ψηφιακές συναλλαγές και να δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές


Ακόμα και όταν δεκάδες εκατομμύρια Ινδιάνων έχουν έρθει σε απευθείας σύνδεση για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες επιχειρήσεις στο έθνος παραμένουν εκτός σύνδεσης. Εξακολουθούν να βασίζονται σε μακρά σημειωματάρια για να τηρούν ένα αρχείο καταγραφής των οικονομικών συναλλαγών τους. Μια εκκίνηση εννέα μηνών, η οποία τους βοηθά να ψηφιοποιήσουν τη λογιστική τους και να δεχτούν τις ηλεκτρονικές πληρωμές, αύξησε σημαντικά το κεφάλαιο για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της.

Ο Khatabook που ξεκίνησε με την Bangalore, δήλωσε την Τρίτη ότι αύξησε τα 25 δολάρια εκατ. ευρώ σε νέο γύρο χρηματοδότησης. Ο γύρος Series A για την εκκίνηση χρηματοδοτήθηκε από την GGV Capital, Συνεργάτες της DST Global, της RTP Ventures, της Sequoia India, της Tencent και της Y Combinator. Στο γύρο συμμετείχαν επίσης συνεργάτες υψηλού προφίλ επενδυτές αγγέλου, όπως οι Amrish Rau, Anand Chandrasekharan, Deep Nishar, Gokul Rajaram, Jitendra Gupta, Kunal Bahl και Kunal Shah.

Το Khatabook διαθέτει μια επώνυμη εφαρμογή Android που επιτρέπει σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να διατηρούν ψηφιακό αρχείο των οικονομικών συναλλαγών τους και να δέχονται πληρωμές μέσω διαδικτύου. Η εφαρμογή, η οποία εγκαινιάστηκε στο Google Play Store τον περασμένο Δεκέμβριο, έχει συγκεντρώσει 5 εκατομμύρια έμπορους από περισσότερες από 3.000 πόλεις και χωριά στην Ινδία, δήλωσε ο TechNew, συνάδελφος και διευθύνων σύμβουλος της Khatabook.

Η εφαρμογή, η οποία δεν χρεώνει τους εμπόρους, χρησιμοποιήθηκε για να επεξεργαστεί συναλλαγές αξίας άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Αύγουστο, δήλωσε ο Naresh. Οι περισσότεροι έμποροι σε αναπτυσσόμενες αγορές δεν είναι επί του παρόντος σε απευθείας σύνδεση. Εξακολουθούν να βασίζονται στην καταγραφή των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών τους – π.χ. πιστώσεων – σε σημειωματάρια και κομμάτια χαρτιού. Το 1969, όταν ο Reliance Jio, ένας τηλεπικοινωνιακός πάροχος που ξεκίνησε από τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ινδίας ο Mukesh Ambani ανέβαλε την ινδική αγορά και έφερε δεκάδες εκατομμύρια Ινδιάνων online για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, οι περισσότερες επιχειρήσεις στη χώρα εξακολουθούν να εκτελούν τις δραστηριότητές τους χωρίς τη χρήση οποιασδήποτε τεχνολογίας, δήλωσε ο Naresh. "Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια εφαρμογή που να διευκολύνει τους εμπόρους να ψηφιοποιήσουν τη λογιστική τους", δήλωσε.

"Μόλις ξεκινήσαμε την εφαρμογή, ξεκινήσαμε αμέσως να πάμε ιός", είπε. "Αυτοί οι καταστηματάρχες και οι πωλητές στην οδό έχουν ένα smartphone με δυνατότητα Internet, απλώς δεν το χρησιμοποιούν στις επιχειρήσεις τους. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν μια απλή εφαρμογή. "

Επί αρκετούς μήνες, η εκκίνηση έχει δει 20% αύξηση κάθε μήνα, είπε. Σε έξι μήνες, η εφαρμογή βοήθησε τις επιχειρήσεις να ανακτήσουν 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε προηγούμενες μη καταβληθείσες πιστώσεις, δήλωσε ο Naresh. Χωρίς μάρκετινγκ, η εφαρμογή έχει επίσης κερδίσει σημαντικό αριθμό χρηστών στο Νεπάλ, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, δήλωσε ο Naresh

"Στο Khatabook, έχουμε πάρει νωρίτερα αλλά σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της μόχλευσης αυτής της τάσης για ψηφιοποίηση των καταστηματάρχες της Ινδίας. Για τους περισσότερους εμπόρους μας, είμαστε το πρώτο επιχειρησιακό λογισμικό που χρησιμοποιούσαμε καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε περισσότερες καινοτομίες από την Ινδία για να διευκολύνουμε περαιτέρω την ανάπτυξη αυτού που εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτο τομέα ", δήλωσε.

Σε μια δήλωση, Hans Tung, Managing Partner της GGV Capital , είπε, "ως παγκόσμιος επενδυτής, αναζητούμε ιδρυτές που καταλαβαίνουν την τοπική αγορά και ανταποκρίνονται στις ευκαιρίες ανάπτυξης με ταχύτητα και ευκινησία – σίγουρα το βλέπουμε με την ομάδα Khatabook"

Naresh, συνιδρυτής της εκκίνησης ιδιοκτησίας Στέγαση, δήλωσε ότι ο Khatabook θα χρησιμοποιήσει την πρωτεύουσα για να δημιουργήσει νέα χαρακτηριστικά όπως η χρέωση και η τιμολόγηση για την εξυπηρέτηση των εμπόρων. Στους επόμενους 12 μήνες, ο Khatabook σκοπεύει να προσθέσει 25 εκατομμύρια επιχειρήσεις, δήλωσε.

Ένας αυξανόμενος αριθμός νεοσύστατων επιχειρήσεων και μεγάλων γίγαντες στην Ινδία επιχειρούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις. Η OkCredit, η οποία συγκέντρωσε 67 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα εξυπηρετεί 5 εκατομμύρια εμπόρους. Η ΙνδίαMART, 23χρονη επιχείρηση B2B που δημοσιεύθηκε φέτος οδήγησε έναν γύρο σε μια εκκίνηση που ονομάζεται Vyapar τον περασμένο μήνα που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα. Η εταιρία BharatPe με έδρα το Νέο Δελχί συγκέντρωσε 50 εκατομμύρια δολάρια στα τέλη Αυγούστου για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αποδεχθούν τις ψηφιακές πληρωμές

Τον περασμένο μήνα, η Google παρουσίασε μια έκδοση της υπηρεσίας πληρωμών της για επιχειρήσεις να δημιουργήσει γρήγορα κάποια παρουσία στο διαδίκτυο και να δεχτεί ηλεκτρονικές πληρωμές

. "Η Ινδία έχει πάνω από 60 εκατομμύρια μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ωστόσο μόνο ένα κλάσμα από αυτές υποστηρίζει ψηφιακές πληρωμές. Φανταστείτε το μετασχηματισμό που είναι εφικτό αν περισσότεροι από αυτούς τους εμπόρους μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε πληρωμές στο διαδίκτυο », δήλωσε ο Ambarish Kenghe, διευθυντής και διευθυντής προϊόντων για το Google Pay, στην εκδήλωση

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.