Ο γίγαντας Gojek της Ινδονησίας εγκαινιάζει την υπηρεσία streaming βίντεο GoPlay


Η Netflix, που όλο και περισσότερο επεκτείνει το αποτύπωμα της στις αναπτυσσόμενες αγορές έχει τώρα έναν νέο ανταγωνιστή στην Ινδονησία: Gojek

ο γίγαντας εγκαινιάζοντας την Πέμπτη ξεκίνησε μια υπηρεσία συνεχούς ροής βίντεο που ονομάζεται GoPlay που διαθέτει αποκλειστική πρόσβαση σε "εκατοντάδες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές" καθώς και μικρά μικρά κλιπ.

Η υπηρεσία, την οποία ο Gojek άρχισε να δοκιμάζει με επιλεγμένους χρήστες τον Ιούνιο, εστιάζει στο τοπικό περιεχόμενο, δήλωσε ο Edy Sulistyo, Διευθύνων Σύμβουλος της GoPlay. Η Gojek, η οποία ήταν αξίας 9,5 δισ. Δολαρίων στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της δήλωσε ότι έχει συνεργαστεί με μεγάλους τοπικούς παραγωγικούς οίκους όπως η Base Entertainment, οι Kalyana Shira Films και η Wahana Kreator για την παραγωγή πρωτότυπων τίτλων.

"Παρά την αύξηση της ζήτησης τοπικού περιεχομένου και αυξανόμενου αριθμού κινητών ακροατηρίων στην Ινδονησία, η πρόσβαση εξακολουθεί να είναι περιορισμένη, ιδίως για τους καταναλωτές που ζουν εκτός της χώρας αστικές περιοχές. Με το GoPlay, στοχεύουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους καταναλωτές της Ινδονησίας να απολαμβάνουν ψυχαγωγία υψηλής ποιότητας κατά παραγγελία, παρέχοντας παράλληλα μια πλατφόρμα για τους παραγωγούς τοπικού περιεχομένου να προβάλλουν το δημιουργικό τους έργο », δήλωσε ο Sulistyo σε μια δήλωση

την υπηρεσία συνεχούς ροής βίντεο μέσω δύο μηνιαίων σχεδίων με χαμηλό κόστος: 89.000 IDR (6.27 δολάρια), το οποίο προσφέρει πρόσβαση στον πλήρη κατάλογο σε HD. και 99.000 δολάρια ΗΠΑ ($ 7), τα οποία θα προσφέρουν επιπλέον στους χρήστες πρόσβαση σε κουπόνια παράδοσης GoFood.

Η GoPlay θα ανταγωνιστεί με μια σειρά υπηρεσιών streaming όπως Netflix, iFlix και Hooq. Η Netflix ξεκίνησε το περασμένο έτος δοκιμάζοντας ένα χαμηλού κόστους σχέδιο για κινητά μόνο σε ορισμένες αναπτυσσόμενες αγορές συμπεριλαμβανομένης της Ινδονησίας για να ενισχύσει την παρουσία της σε αυτά τα έθνη. Ο παγκόσμιος γίγαντας τελικά ξεκίνησε την προσιτή βαθμίδα στην Ινδία νωρίτερα αυτό το έτος. Ένας εκπρόσωπος της Netflix δήλωσε στην TechCrunch αυτή την εβδομάδα ότι αυτή τη στιγμή δεν σχεδιάζει να επεκτείνει το επίπεδο χαμηλού κόστους σε άλλες αγορές.

Όπως και πολλές άλλες μεγάλες επιχειρήσεις στη Νοτιοανατολική Ασία, ο Gojek αυξάνει ολοένα και περισσότερο την πλατφόρμα κοινής χρήσης για να εισάγει πρόσθετες κατηγορίες . Σήμερα, προσφέρει μια ηλεκτρονική υπηρεσία πληρωμών και μια πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών. Η εταιρία άρχισε να εργάζεται για την υπηρεσία streaming βίντεο το περασμένο έτος, αφού δημιούργησε ένα στούντιο περιεχομένου.

Grab Ο αντίπαλος της Gojek στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας και ο Ola της Ινδίας έχουν επεκτείνει τις προσφορές τους Τα τελευταία χρόνια. Ενώ η Grab, όπως και η Gojek, προσφέρει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας ροής βίντεο η Ola ξεκίνησε μια πιστωτική κάρτα τον Μάιο

Grab συνεργάζεται με την Hooq για την υπηρεσία streaming βίντεο. Κατά την έναρξη της εκτόξευσης του GoPlay, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hooq, Peter Bithos, δήλωσε στην TechCrunch σε συνέντευξή του ότι ο Gojek στερείται της προσέγγισης που διατηρεί η Hooq στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας . "Ο Gojek δεν μπόρεσε να φτάσει σε κάτι όπως η κλίμακα ή την έκταση που έχουμε," είπε.

Περίπου 125 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ινδονησία, ή το ήμισυ του πληθυσμού του έθνους, είναι επί του παρόντος σε απευθείας σύνδεση. Ο Sulistyo δήλωσε ότι ο Gojek βλέπει πολλές δυνατότητες για την ανάπτυξη της GoPlay στη χώρα.

Η Ινδονησία εμφανίστηκε ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ασία τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε η Temasek της Google και της Σιγκαπούρης, η οικονομία διαδικτύου της Ινδονησίας εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.