Η αμφισβήτηση του MIT Media Lab και η επιστροφή στο «ριζοσπαστικό θάρρος», με τον φοιτητή Media Lab Arwa Mboya


Οι άνθρωποι κερδίζουν αναγνωρισμένα βραβεία τεχνολογίας όλη την ώρα, αλλά υπάρχει κάτι διαφορετικό για το The Bold Prize . Εκτός αν ζείτε κάτω από έναν κυριολεκτικό ή παροιμιώδη βράχο, πιθανότατα έχετε ακούσει κάτι για τον αείμνηστο κακοποιό Jeffrey Epstein και τον εμπορικό πράκτορα, ο οποίος επίσης συνέβη να είναι φιλελεύθερος δισεκατομμυριούχος και κατάφερε να γίνει πανταχού παρούσα φιγούρα σε ορισμένους κύκλους επιστήμης και τεχνολογίας ελίτ.

Και αν συμμετέχετε στην τεχνολογία, ο βράχος που ζείτε κάτω θα έπρεπε να είναι πλήρως μονωμένος από το διαδίκτυο για να αποφύγετε την ανάγνωση σχετικά με τις συνδέσεις του Epstein με το Media Lab της MIT, έναν κορυφαίο προορισμό για τις πιο λαμπρές τεχνολογικές

Την περασμένη εβδομάδα, οι συνομιλίες γύρω από το Εργαστήριο Μέσων Ενημέρωσης ήταν πιο θερμότερες από τις ράβδους καυσίμων στη Φουκουσίμα, καθώς ο Ronan Farrow του Νιού Yorker, ίσως ο πιο φοβερός και διάσημος ερευνητικός δημοσιογράφος στην Αμερική σήμερα , αυτό που μερικές ήταν νέες αποκαλύψεις ότι ο Μπιλ Γκέιτς, μεταξύ άλλων, είχε δώσει εκατομμύρια δολάρια στο Εργαστήριο Μέσων Ενημέρωσης στο Jeffrey (όχι ]ευχαριστώ πολύ! Την εντολή του Epstein. Ο Joi Ito παραιτήθηκε ως επικεφαλής του MIT Media Lab μετά από την αναφορά του Jeffrey Epstein

Πάντως, πολύ πριν ο Farrow ζυγίσει ή το Ito οι σπουδαστές, οι καθηγητές και άλλοι ηγέτες στο MIT και πολύ πιο πέρα ​​ήταν ήδη σε πλήρη συναγερμό γι 'αυτή την ιστορία, ευχαριστώντας σε μεγάλο βαθμό την Arwa Michelle Mboya, πτυχιούχο φοιτητή στο Media Lab, από την Κένυα μέσω σχολής στο Yale, όπου σπούδασε οικονομικά και σκηνοθεσία και έμαθε να δημιουργήσει εικονική πραγματικότητα. Ο Mboya, 25 ετών, ήταν μεταξύ των πρώτων δημόσιων φωνών (αναμφισβήτητα του πρώτου) που ζήτησαν σθεναρά και προσεκτικά τον Ιτό να αποχωρήσει από τη θέση του

Φανταστείτε: πηγαίνετε στο δεύτερο έτος του πρώτου πτυχίου σας ανακαλύπτετε ότι παίρνετε έναν άνθρωπο ο οποίος, όταν ο Μπαράκ Ομπάμα ανέλαβε το 19659013 το περιοδικό Wired για ένα ζήτημα ως συντάκτης του επισκέπτη, ήταν ένας από τους λίγους ανθρώπους που ο τότε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ζήτησε προσωπικά να πάρει συνέντευξη. Και φανταστείτε ότι ο άνθρωπος ήταν ο διευθυντής του μεταπτυχιακού σας προγράμματος και ο λόγος για τον οποίο αποφασίσατε να σπουδάσετε σε αυτό στην πρώτη θέση.

Φανταστείτε την πίεση που ασκεί, το θάρρος που απαιτείται. Και φανταστείτε, σύντομα στη συνέχεια, να είστε απολύτως δικαιολογημένοι και να γιορτάζεστε για τις ενέργειές σας.

Arwa Mboya. Image via MIT Media Lab

Αυτό είναι ακριβώς το ταξίδι που έφερε Arwa Mboya σε αυτές τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης της όταν η τεχνολόγος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Sabrina Hersi Issa αποφάσισε να χρηματοδοτήσει το Σοβαρό Βραβείο για να τιμήσει το θάρρος του Mboya, πάνω από 10.000 δολάρια για την υποστήριξη του συνεχιζόμενου έργου της (πλήρης αποκάλυψη: είμαι από τους 120 συμμετέχοντες στο βραβείο)

Η υπεράσπιση του Mboya δεν ήταν ποτέ προσωπικά για τον Joi Ito. Εάν την γνωρίσετε μέσα από τη συνέντευξη που ακολουθεί, στην πραγματικότητα, θα δείτε ότι δεν τον εύχεται άρρωστος.

Όπως έγραφε στο The Tech του MIT εννέα ημέρες πριν από το δοκίμιο του Farrow και δέκα πριν από την παραίτηση του Ito " Αυτό δεν είναι ζήτημα MIT και αυτό δεν είναι ζήτημα Joi Ito. Πρόκειται για ένα διεθνές ζήτημα όπου ένα παγκόσμιο δίκτυο ισχυρών ατόμων έχει χρησιμοποιήσει την επιρροή τους για να εξασφαλίσει το προνόμιο τους εις βάρος των γυναικείων σωμάτων και ζωών. Το MIT Media Lab αποκαλούσε το "The Future Factory" στα 60 λεπτά της CBS. Υποτίθεται ότι αντικατοπτρίζει το μέλλον όχι μόνο της τεχνολογίας αλλά και της κοινωνίας. Όταν καλώ για την παραίτηση του Ito, αγωνίζομαι για το μέλλον των γυναικών. "

Από τη στιγμή που το διάβασα σκέφτηκα ότι ήταν μια όμορφη και πραγματικά τολμηρή δήλωση από έναν ηγέτη φοιτητή που είναι ένα εντυπωσιακό παράδειγμα του εξαιρετικού διαμετρήματος του σπουδαστή που προσελκύει το Εργαστήριο Μέσων.

Αλλά για να το γνωρίσω λίγο από τότε που το διάβασα, έμαθα ότι το μήνυμά της είναι επίσης για ακόμη περισσότερα. Πρόκειται για το γεγονός ότι οι γυναίκες και οι άνδρες που ζήτησαν μια νέα κατεύθυνση υπό το πρίσμα των κακοποιήσεων του Τζέφρι Εσπτέιν και της συνενοχής των άλλων ηγετών, το έκαναν να επιδιώκουν τα δικά τους εμπνευσμένα όνειρα για έναν καλύτερο κόσμο.

Η Arwa, όπως θα δείτε παρακάτω, μίλησε στο MIT λόγω του πάθους της να χρησιμοποιεί τεχνολογία για να εμπνεύσει τη ριζοσπαστική φαντασία ανάμεσα σε δυνητικά εκατομμύρια αφρικανικής νεολαίας. Καθώς ασχολείται τόσο με το Εργαστήριο Μέσων Ενημέρωσης όσο και με το ευρύτερο όραμά του, πιστεύω ότι έχει ήδη αρχίσει να παρέχει αυτή την έμπνευση.

Greg Epstein: Είχατε μερικές από τις πιο δραματικές εβδομάδες κάθε σπουδαστή που γνώρισα σε 15 χρόνια ως κεφαλής σε δύο πανεπιστήμια. Πώς είσαι τώρα;

Arwa Mboya: Είμαι πολύ καλός. Δεν το λέω για χάρη του λόγου. Έχω ένα μεγάλο δίκτυο υποστήριξης. Είμαι σε εργαστήριο όπου όλοι είναι καταπληκτικοί. Είμαι πολύ κουρασμένος, θα το πω. Ταξιδεύω πολύ και ασχολούμαι με αυτό, ενώ προσπαθώ να επικεντρωθώ στη συγγραφή μιας διατριβής.

Epstein: Εξετάζοντας το γράψιμό σας – έχετε ένα σπουδαίο ιστολόγιο Medium που ξεκινήσατε πολύ πριν από το MIT και διατηρήσατε την προσοχή σας ήσασταν εδώ – με χτύπησε ότι με το να μιλάς το μυαλό σου και την καρδιά σου για αυτό το θέμα Media Lab, έκανες ακριβώς αυτό που θέλεις να κάνεις όταν ήρθες εδώ. Ξεκινήσατε να είστε γενναίοι, να ζήσετε τη ζωή, όπως λέει η εφημερίδα Helen Keller στον ιστότοπό σας, είτε ως μεγάλη περιπέτεια είτε ως τίποτα.

Επίσης, όταν ήρθες στο Εργαστήριο Μέσων Ενημέρωσης, ήσασταν το βέλτιστο σενάριο για όποιον εργάζεται για τη δημοσιοποίηση αυτού του τόπου. Μιλήσατε και γράψατε για το Εργαστήριο ως το απόλυτο όνειρό σας. Όταν ήσασταν στην Αφρική, στην Αυστραλία ή στο Yale, πώς φτάσατε να το βλέπετε ως την καλύτερη θέση στον κόσμο για να εκφράσετε τα δημιουργικά και πολιτικά όνειρα που είχατε;

Mboya: καλή ερώτηση – τι με τραβούσε εδώ; Το Εργαστήριο Media είναι εκπληκτικό. Διάβασα το Whiplash, το οποίο είναι το βιβλίο του Joi Ito σχετικά με τις εννέα αρχές του Εργαστηρίου Μέσων Ενημέρωσης, και πραγματικά αντήχησε μαζί μου. Ήταν ένας τόπος για αδύναμους. Ήταν ένας τόπος για ανθρώπους που είναι περίεργοι και που θέλουν απλώς να εξερευνήσουν και να πειραματιστούν και να αναμείξουν διαφορετικά πεδία, πράγμα που ακριβώς έχω κάνει πριν.

Από το γυμνάσιο, ήμουν πολύ στενός στην εστίασή μου. στο Yale έκανα Econ και ταινία, έτσι ώστε να είχε λίγο περισσότερο άκρη. Μετά την αποφοίτησή μου επέμεινα ότι δεν έκανα ένα πιο συμβατικό μονοπάτι που έλαβαν πολλοί φοιτητές από το Yale, οπότε [I] επέστρεψε στην Κένυα και εργάστηκε σε πολλά διαφορετικά έργα, πήρε σε αθλήματα περιπέτειας, πήρε περισσότερα ταξίδια

Epstein: ] Ο ιστότοπός σας είναι γεμάτος εικόνες που στρέφουν, αλεξιπτωτισμό, γυμναστική – πράγματα που απαιτούν τόσο δύναμη όσο και θάρρος.

Mboya: Ήμουν πάντα αθλητής, αγάπησα το ύπαιθρο.

Θυμάμαι ότι είμαι στο Βιετνάμ. Ποτέ δεν είχα κάνει ένα backflip. Ήμουν όπως, "Εντάξει, θα μάθω πώς να το κάνω αυτό." Αλλά είναι πραγματικά τρομακτικό άλμα προς τα πίσω? ο φόβος. Είναι, δεν μπορείτε να δείτε πού πηγαίνετε. Θυμάμαι να λέω στον εαυτό μου, "Εντάξει, απλά πηδήξτε πάνω από το φόβο. Απλά κλείστε το και κάντε το. Το σώμα σας θα ακολουθήσει. "Το έκανα και ήμουν σαν," Ω, αυτό ήταν εύκολο. "Δεν είναι περίπλοκο. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να το κάνουν αν είπαν μόνο: "Εντάξει, θα πηδήσω."

Είναι πραγματικά κολλημένο με μένα. Πολλές αποφάσεις που έκανα, που φοβόμουν, νομίζω, "Εντάξει, απλά πηδήξτε και το σώμα σας θα ακολουθήσει." Το Media Lab ήταν και αυτό

Ήθελα πραγματικά για να πάω εκεί, απλά δεν πίστευα ότι υπήρχε ένα μέρος για μένα. Ήταν σαν, δεν είμαι αρκετά techie, δεν είμαι τίποτα αρκετό. Εφαρμόζοντας ήταν «απλά άλμα», ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί.

 image 4

Εικόνα από Arwa Mboya

Epstein: Πίσω όταν υποβάλατε αίτηση, σε ελίτ σχολεία συχνά αποκαλούν «σύνδρομο απατεώνων» Αυτό είναι που θέλω να είμαι, αλλά θα με θέλουν

Mboya: Ακριβώς

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.