Ο Mark Hurd, συν-διευθύνων σύμβουλος της Oracle, λαμβάνει άδεια απουσίας, επικαλούμενη τους λόγους υγείας


Ο Mark Hurd, ένας από τους δύο διευθύνοντες συμβούλους που οδηγούν τον γίγαντα του λογισμικού βάσης δεδομένων Oracle, παίρνει απουσία λόγω υγείας, είπε στους υπαλλήλους σε επιστολή του σήμερα. Η Oracle δεν έχει διευκρινίσει ποιο είναι το θέμα της υγείας του Hurd ή πόσο καιρό αναμένεται να παραμείνει.

Ο Hurd εντάχθηκε στην Oracle εδώ και εννέα χρόνια, αφού πέρασε πέντε χρόνια με την Hewlett-Packard, όπου ήταν Διευθύνων Σύμβουλος, πρόεδρος και, τελικά, , όλους τους ρόλους από τους οποίους αναγκάστηκε να παραιτηθεί το 2010, αφού υπέβαλε ανακριβείς αναφορές δαπανών, οι οποίες αποσκοπούσαν να αποκρύψουν την HP που χαρακτήριζε την εποχή εκείνη ως «στενή προσωπική σχέση» με μια γυναίκα εργολάβο που βοήθησε στο μάρκετινγκ της H-P

σοβάρει πολλούς ξένους, δεδομένης της απόδοσης του Hurd, η οποία είδε τις μετοχές της HP να είναι διπλές στο ρολόι της, αν και η επιτροπή πρότεινε ότι δεν είχε πολλές επιλογές αφού η δικηγόρος του συμβαλλόμενου, δικηγόρος διασημοδότησης Gloria Allred, έρχεται σε επαφή με την εταιρεία, κατηγορώντας για σεξουαλική παρενόχληση. ("Αυτή ήταν μια αναγκαία απόφαση ", δήλωσε ο τότε διευθυντής Marc Andreessen την εποχή εκείνη.)

Η Hurd έφυγε με 12.224.693 δολάρια. Τον επόμενο μήνα, ο Larry Ellison, φίλος του Hurd, τον ονόμασε συν-πρόεδρο της Oracle, η ίδρυση της ίδιας της εταιρείας Ellison το καλοκαίρι του 1977. Ο τότε διευθύνων σύμβουλος Ellison δήλωσε σε μια δήλωση σχετικά με την κίνηση " μια λαμπρή δουλειά στην HP, και περιμένω ότι θα κάνει ακόμα καλύτερα στην Oracle. Δεν υπάρχει στελέχη στο Ι.Τ. "

Πράγματι, όταν ο Ellison παραιτήθηκε από το CEO της Oracle το 2014 για να γίνει ο επικεφαλής της τεχνολογίας της εταιρείας, προώθησε τον Hurd στο ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου, έναν ρόλο τον οποίο από τότε μοιράστηκε Ο πρώην CFO της Oracle, Safra Catz

Με την αποχώρηση του Hurd για τώρα, ο Catz θα γίνει ο μοναδικός CEO της Oracle. Ο Ellison, ο οποίος παραμένει ο CTO της εταιρείας, αναμένεται επίσης να αναλάβει κάποιες από τις ευθύνες του Hurd, λέει η CNBC.

Ο Hurd, που παρακολούθησε το πανεπιστήμιο Baylor στο Waco του Τέξας με υποτροφία του τένις και αναφέρθηκε επαγγελματικό κύκλωμα αντισφαίρισης αμέσως μετά την αποφοίτησή του, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο NCR Corp., όπου προήχθη στον επικεφαλής λειτουργό 22 χρόνια στην θητεία του στην εταιρεία και στο ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου τον επόμενο χρόνο το 2003.

Δύο χρόνια

Σε μια σημερινή δήλωση, ο Ellison προσπάθησε να καθησυχάσει τους επενδυτές της Oracle, γράφοντας ότι "η Oracle διαθέτει εξαιρετικά ικανό CEO στο Safra Catz και μια εξαιρετικά βαθιά ομάδα στελεχών, πολλοί με μακρά θητεία στο Oracle". "Ο Mark ήταν εξαιρετικά αφοσιωμένος στην επιχείρηση μέχρι το τέλος του πρώτου μας πρώτου τετάρτου, αλλά τώρα ο Mark πρέπει να επικεντρωθεί στην υγεία του."

Η Oracle ανακοίνωσε τα τριμηνιαία οικονομικά της αποτελέσματα καθώς ανακοίνωσε την αναχώρηση του Hurd, αποκαλύπτοντας ότι χάθηκαν ελαφρώς οι εκτιμήσεις της Wall Street. Το απόθεμα, το οποίο υποχώρησε κατά 2,7% μετά από τις συναλλαγές, έχει ανακάμψει από αυτή τη γραφή.

Αυτή η ιστορία εξελίσσεται. Εν τω μεταξύ, το πλήρες σημείωμα του Hurd στους υπαλλήλους ακολουθεί:

Σε όλους τους φίλους και τους συναδέλφους μου στην Oracle

Αν και όλοι εργαζόμασταν σκληρά μαζί για να κλείσουμε το πρώτο τρίμηνο, αποφάσισα ότι πρέπει να αφιερώσω χρόνο επικεντρωμένος η υγεία μου. Κατόπιν αιτήσεώς μου, το Διοικητικό Συμβούλιο μου χορήγησε ιατρική απουσία. Όπως όλοι γνωρίζετε, ο Larry, ο Safra και εγώ δουλέψαμε μαζί ως ισχυρή ομάδα και έχω μεγάλη εμπιστοσύνη ότι αυτοί και ολόκληρη η εκτελεστική ομάδα διαχείρισης θα κάνει μια καταπληκτική δουλειά που θα εκτελεί τα συναρπαστικά σχέδια που θα παρουσιάσουμε στο επερχόμενο OpenWorld [19659015] Λατρεύω την Oracle και σας εύχομαι όλη την επιτυχία κατά τη διάρκεια της απουσίας μου

Mark

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.