Νιγηριανή ηλεκτρονική εκκίνηση από την τράπεζα Kuda αυξάνει τα 1,6 εκατομμύρια δολάρια

Νιγηριανή ηλεκτρονική εκκίνηση από την τράπεζα Kuda αυξάνει τα 1,6 εκατομμύρια δολάρια


Η Kuda – μια ψηφιακή τράπεζα λιανικής μόνο – έχει συγκεντρώσει 1,6 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση πριν από τη σπορά

Η εταιρεία με έδρα το Λάγος και το Λονδίνο ξεκίνησε πρόσφατα την beta έκδοση του online κινητού της πλατφόρμα χρηματοδότησης. Η Kuda έλαβε επίσης την τραπεζική της άδεια από την κεντρική τράπεζα της Νιγηρίας, δίνοντάς της διάκριση σε σύγκριση με άλλες νεοσύστατες εταιρείες

. "Kuda είναι η πρώτη ψηφιακή τράπεζα στην Νιγηρία με ανεξάρτητη άδεια. Δεν είμαστε ένα φορητό πορτοφόλι ή απλά μια εφαρμογή για κινητά που τροφοδοτείται σε μια υπάρχουσα τράπεζα ", δήλωσε ο TechScene, ο ιδρυτής της Kuda, Babs Ogundeyi.

" Έχουμε δημιουργήσει το δικό μας πλήρες λογισμικό τραπεζικού συστήματος από την αρχή. Μπορούμε επίσης να λάβουμε καταθέσεις και να συνδεθούμε απευθείας με τον διακλαδωτή ", πρόσθεσε ο Ogundeyi, αναφερόμενος στον κεντρικό διακόπτη της Νιγηρίας – σύστημα SWIFT που διευκολύνει την τραπεζική επικοινωνία και τους διακανονισμούς

της Νιγηρίας επιβεβαίωσε την τραπεζική άδεια και το καθεστώς της Kuda, λέγοντας στην TechCrunch: "Από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει άλλη ψηφιακή τράπεζα [in Nigeria] που να διαθέτει άδεια μικροχρηματοδότησης."

Η Kuda προσφέρει λογαριασμούς ελέγχου χωρίς μηνιαίες χρεώσεις, μια δωρεάν χρεωστική κάρτα και σχεδιάζει να προσφέρει εξοικονομήσεις καταναλωτή και επιλογές πληρωμής P2P στην πλατφόρμα της στους ερχόμενους μήνες.

"Μπορείτε να ανοίξετε έναν τραπεζικό λογαριασμό μέσα σε πέντε λεπτά, να εκτελέσετε το KYC στην εφαρμογή και να λάβετε έναν νέο αριθμό τραπεζικού λογαριασμού", σύμφωνα με τον Ogundeyi.  Ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας Kuda, Babs Ogundeyi Ogundeyi – ένας επαναπατριζόμενος ιδρυτής που διέφυγε από το site classifieds Motortradertrader.ng και εργάστηκε σε συμβουλευτικό ρόλο στη χρηματοδότηση της κυβέρνησης της Νιγηρίας – 2038 με τον πρώην κατασκευαστή λογισμικού Stanbic Bank Musty Mustapha Οι δύο πεπεισμένοι επενδυτές Haresh Aswani για να οδηγήσουν την προενταξιακή χρηματοδότηση ύψους 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων, 19459013 Ragnar Meitern ] και άλλους επενδυτές αγγέλων. Ο Asuda επιβεβαίωσε την επένδυσή του στην TechCrunch και ότι θα πάρει θέση στο διοικητικό συμβούλιο του Kuda.

Ο Kuda σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα χρηματικά κεφάλαιά του για να ξεκινήσει από το βήτα στη ζωντανή εκτόξευση στη Νιγηρία μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2019. Η εκκίνηση θα δημιουργήσει επίσης τεχνολογία της τραπεζικής της πλατφόρμας, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για την ομάδα ανάπτυξης που βρίσκεται στο Λάγος και το Κέιπ Τάουν, σύμφωνα με τον Ogundeyi.

Ο Kuda σκοπεύει επίσης να επεκταθεί στο εγγύς μέλλον. "Είναι τώρα η Νιγηρία, αλλά το σχέδιο είναι να οικοδομήσουμε μια παναφρικανική ψηφιακή τράπεζα μόνο", δήλωσε.

Από το 2014, η Νιγηρία κατέχει τη διπλή διάκριση ως η μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής και η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα

Για να το μεγεθύνει και να προσθέσει κάποια φυσική υποδομή στο ηλεκτρονικό του μοντέλο, ο Kuda έχει ανταποκριτριες σχέσεις με τρία από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Νιγηρίας : GTBank, Access Bank και Zenith Bank. διευκρίνισε ότι οι τράπεζες είναι εταίροι και όχι επενδυτές. Οι πελάτες Kuda μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα υποκαταστήματα και τα ΑΤΜ αυτών των τραπεζών για να βρουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή να αποσύρουν χρήματα χωρίς χρέωση

. "Αν και δεν διαθέτουμε ούτε ένα υποκατάστημα, έχουμε το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων στη χώρα"

Τα σχέδια της Kuda για τη δημιουργία εσόδων επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στη μόχλευση των τραπεζικών της υπολοίπων. "Σχεδιάζουμε να αντιστοιχίσουμε διαφορετικές κατηγορίες υποχρεώσεων στις διάφορες κατηγορίες στοιχείων που δημιουργούμε. Έτσι, κερδίζουμε χρήματα, έτσι έχουμε αποδοτικότητα από πλευράς εισοδήματος ", δήλωσε ο Ogundeyi.

Στη Νιγηρία, η Kuda εισέρχεται σε μια αγορά πλούσια σε έσοδα, αλλά αυτή που ήδη φιλοξενεί ένα γεμάτο φτερό πεδίο – ” width=”750″ height=”530″ /> Τόσο ακατέργαστο όσο και κατά κεφαλήν αριθμό, η Νιγηρία εξελίχθηκε με βραδύτερο ρυθμό στις ψηφιακές πληρωμές από ό, τι οι κορυφαίες αφρικανικές χώρες, όπως η Νιγηρία, Κένυα, σύμφωνα με την κοινή McKinsey Company και Gates Foundation ανάλυση που έγινε πριν από αρκετά χρόνια. Η ίδια μελέτη εκτιμά ότι θα μπορούσαν να φτάσουν σχεδόν τα 1,3 δισ. Δολάρια σε έσοδα, αν η Νιγηρία μπορούσε να επιτύχει την ίδια διείσδυση των ψηφιακών πληρωμών με την Κένυα.

Αρκετές νεοσύστατες εταιρείες – καθιερωμένες και νέες – πηγαίνουν μετά το βραβείο αυτό στη χώρα της Δυτικής Αφρικής (19659902) Το Σικάγο με έδρα το Σαν Φρανσίσκο Το τσιπ Cash εισήλθε στη Νιγηρία αυτό το μήνα

SF- Η εταιρεία Paga αύξησε τα 10 εκατομμύρια δολάρια το 2018 για να αυξήσει περαιτέρω την πελατειακή βάση της (που τώρα φτάνει τα 13 εκατομμύρια) και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις αγορές της Νιγηρίας

Την Ασία και τη Λατινική Αμερική

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kuda Babs Ogundeyi πιστεύει ότι η εκκίνηση μπορεί να κλιμακωθεί και να ανταγωνιστεί στη Νιγηρία με διάφορους παράγοντες, από τους οποίους ο ένας είναι η χρηματοοικονομική ασφάλεια. Ο ίδιος ονομάζει την επίσημη τραπεζική κατάσταση της εταιρείας και την ασφάλεια της Νιγηρίας Ασφαλιστική Καταθέσεων η οποία φέρνει ως κάτι που μπορεί να προσελκύσει πελάτες σε μετρητά και άνετους τραπεζικούς πόρους στην ψηφιακή χρηματοδότηση.

Ogundeyi επισημαίνει επίσης προσφορές και τιμές. να είσαι η τράπεζα επόμενης γενιάς όπου μπορείς να κάνεις τα πάντα – αποταμιεύσεις, πληρωμές και μεταφορές – και αυτό που είναι και το λιγότερο δαπανηρό "

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.