Παρακολουθήστε το Chandrayaan-2 της Ινδίας κάνει την ιστορική απόπειρα προσγείωσής του στη Σελήνη εδώ

Παρακολουθήστε το Chandrayaan-2 της Ινδίας κάνει την ιστορική απόπειρα προσγείωσής του στη Σελήνη εδώ


Είναι μια μεγάλη μέρα για την ιδιαίτερα ελκυστική αποστολή Chandrayaan-2 της Ινδίας . Το έθνος θα προσπαθήσει να προσγειωθεί στην επιφάνεια του φεγγαριού σύντομα καθώς είναι πολύ πιο κοντά στο να γίνει ο τέταρτος στον κόσμο για να ολοκληρώσει μια επιτυχημένη σεληνιακή προσγείωση. Το ISRO, το ισοδύναμο της Ινδίας με τη NASA, είναι η ζωντανή ροή της προσγείωσης στον ιστότοπό του και το κανάλι YouTube (ενσωματωμένο παρακάτω).

Επιπλέον, αν συντονίζεστε από την Ινδία, δεκάδες κανάλια, DD1), Disney Ινδία, χρώματα Infinity, National Geographic, Star Plus, Star Bharat και DD News είναι η αποστολή της τηλεοπτικής εκπομπής της Ινδίας στο Φεγγάρι. Η προσγείωση είναι προγραμματισμένη για τις ώρες μεταξύ 14:00 και 14:00 ώρα Ειρηνικού (4pm έως 5pm Ανατολική ώρα, 8pm έως 9pm GMT).

Το ISRO ξεκίνησε το διαστημόπλοιο ύψους 142 ποδιών από το χώρο του Satish Dhawan Στο κέντρο της Σριχαρίκο στο Αντίρ Πραντές στις 15 Ιουλίου. Το διαστημικό σκάφος αποτελείται από ένα ορχηστρικό οδό, το όνομα Vikram (ονομάστηκε από τον Vikram Sarabhai, ο πατέρας του διαστημικού προγράμματος της Ινδίας) και ένα εξάτροχο ροζέ, που ονομάζεται Pragyaan (σανσκριτικός για τη "σοφία"). Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Lander που μετέφερε το rover απομακρύνθηκε από τον ήλιο

Ο προϋπολογισμός της αποστολής είναι μόνο 141 εκατομμύρια δολάρια, σημαντικά χαμηλότερα από αυτά των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας, και λιγότερο από το μισό του πρόσφατα απελευθερωμένου blockbuster

Η Narendra Modi, που θα παρακολουθεί την προσπάθεια του έθνους να προσγειωθεί από το γραφείο του ISRO, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι "η Ινδία και ο υπόλοιπος κόσμος θα δει και πάλι την υποδειγματική ανδρεία των διαστημικών επιστημόνων μας ».

Ο Chandrayaan-2 σκοπεύει να προσγειωθεί σε μια απλή επιφάνεια που καλύπτει το έδαφος μεταξύ δύο κρατήρων της Σελήνης, του Simpelius N και του Manzinus C – περίπου 375 μίλια από τον Νότιο Πόλο.

Ο αστροναύτης της NASA Jerry Linenger δήλωσε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα σήμερα: «Θέλω όλοι να ξέρουν ότι ολόκληρος ο κόσμος ακολουθεί αυτό και δεν είναι μόνο Ινδοί. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οποιαδήποτε χώρα πηγαίνει στο Νότιο Πόλο της Σελήνης! Η Ινδία είναι ηγετική και ως εκπρόσωπος των Η.Π.Α., είμαστε νευρικοί και ελπίζουμε για επιτυχία. Αυτό αυξάνει τη βάση γνώσεων της Σελήνης ". Ενημέρωση 1.50pm PT : Περίπου 2,1 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια, ο έλεγχος αποστολής έχασε τη σύνδεση με το Lander. Το ISRO προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σύνδεση. Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Ινδίας είπε σε μια τηλεοπτική εμφάνιση: "Είμαστε περήφανοι για το τι έχει επιτύχει το ISRO. Να είστε θαρραλέοι. Ελπίζω για το καλύτερο. Η πίστη μου στο ISRO παραμένει άθικτη. "

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.