3D εκτυπωτές στα τελικά σύνορα: Το Made In Space κατασκευάζει δορυφόρους που κατασκευάζονται

3D εκτυπωτές στα τελικά σύνορα: Το Made In Space κατασκευάζει δορυφόρους που κατασκευάζονται


Σε ένα αδιανόητο κτίριο κοντά στο Moffett Field, που εξακολουθεί να μην έχει συσσωρευτεί από οποιαδήποτε χρηματοδότηση VC, μια επιχείρηση 80 ατόμων που ονομάζεται Made In Space είναι εργαλεία κατασκευής για την επόμενη γενιά δορυφόρων και εξερεύνηση του διαστήματος, ο πρώτος δορυφόρος αυτοπαραγωγής, ο οποίος θα κυκλοφορήσει μέσα σε τρία χρόνια.

Η κατασκευή του χώρου και όχι του χώρου, με την ευγένεια των 3D εκτυπωτών και την αυτόματη συναρμολόγηση, έρχεται με πολλά πλεονεκτήματα. Μπορείτε να εξοικονομήσετε ένταση στέλνοντας πυκνή τροφοδοσία για 3D εκτυπωτές αντί για ευρύχωρα κατασκευασμένα αντικείμενα. Το πιο σημαντικό είναι ότι αν δεν χρειαστεί να χτίσετε για να επιβιώσετε από τις τραυματικές δυνάμεις της εκτόξευσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιο εύθραυστα σχέδια και επομένως λιγότερη μάζα.

Οι 3D εκτυπωτές του Space έχουν πραγματοποιήσει αρκετές περιηγήσεις καθήκοντος στον Διεθνή Χώρο Σταθμός, "Πριν από πέντε χρόνια, η κατασκευή στο διάστημα ήταν ένα όνειρο", λέει ο Andrew Rush, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος. "Τώρα υπάρχουν μήνες που κατασκευάζουμε τόσα πράγματα στην τροχιά, φαίνεται σχεδόν πεζό."

"Έχουμε την κατασκευή, έχουμε εκτύπωση, τώρα ας πάρουμε συναρμολόγηση, ας πάρουμε ρομποτικές λειτουργίες", συμφωνεί ο Jim Bridenstine, ένας βραχίονας ρομπότ βγάζει καλώδια σε έναν δίσκο ανακλαστήρα πλήρους μεγέθους 3D, σε κεντρικό γραφείο διακοσμημένο με κλασικές αφίσες Star Trek και το μεγαλύτερο σε μέγεθος 3D τυπωμένο αντικείμενο στον κόσμο. (A 37,7-μετρητής μήκους σωλήνα αεροδιαστημικής πολυμερούς, σταμάτησαν εκεί επειδή έτρεχαν από το διάδρομο.) Αυτό το ανακοινωθέν εισβολής στόχος για το 2022, ονομάζεται Archinut One Δεν είναι ότι ολόκληρος ο δορυφόρος θα κατασκευαστεί σε τροχιά από τούβλα πολυμερούς και σύρμα, προφανώς. Όμως, ο Archinout One, για τον οποίο η NASA έχει απονείμει το Made in Space 73,7 εκατομμύρια δολάρια, θα κατασκευάσει δύο δέκα μέτρα φτερά ηλιακών συστοιχιών αντί να ξεδιπλώσει τα συνήθη μικρότερα πάνελ, δημιουργώντας " από τα παραδοσιακά ηλιακά πάνελ σε διαστημόπλοια παρόμοιου μεγέθους. "

Οι δυνητικές εμπορικές εφαρμογές είναι πολυάριθμες. Πιο προφανώς, οι λύσεις μέσω Διαδικτύου μέσω δορυφόρου απαιτούν εύρος ζώνης και, βασικά, η ισχύς ισούται με το εύρος ζώνης. Η Bridenstine, η οποία εξηγεί πως η δουλειά αυτή έγινε από μια μικρή επιχείρηση και όχι από τη NASA, προφανώς προτιμά τη NASA ως πελάτη του ιδιωτικού διαστημικού τομέα, ή ακόμα καλύτερο "έναν από τους πολλούς πελάτες", αντί να κατέχει / κατασκευάζει τις ίδιες τις νέες τεχνολογίες. Το Archinut One είναι με τη σειρά του κάτι πρωτότυπο για ενδεχόμενη ρομποτική κατασκευή της αμφιλεγόμενης σεληνιακής πύλης

. Αλλά αν είστε πεπεισμένοι από την αρχιτεκτονική Gateway σοβαρή σκεπτικιστική η τεχνολογία Made in Space είναι πραγματικά συναρπαστική και εντυπωσιακά πολύπλευρη . Σκοπεύουν να ανακυκλώσουν το απόβλητο πολυμερές στο ISS. Σχεδιάζουν να κατασκευάσουν οπτικές ίνες στο διάστημα οι οποίες θα "υπερέβησαν πολύ " πρότυπες ίνες. Πραγματοποιούν εξώθηση φύλλων μετάλλου και ενδιαφέρονται για το τρισδιάστατα μέταλλα εκτύπωσης καθώς και για τα πολυμερή στο διάστημα.

Το πιο ενδιαφέρον από όλα είναι η προσέγγισή τους στη μετατροπή των σεληνιακών και άλλων regolith σε 3D – την εκτύπωση τροφοδοσίας και τη χρησιμοποίησή του για την κατασκευή εξαιρετικά ισχυρών και αεροστεγών δομών. Αποδεικνύεται ότι το 70% moondust μπορεί να αναμειχθεί με όρια 30% πολυμερούς σε ένα μείγμα που μπορεί να θερμανθεί σε τρισδιάστατη τροφοδοσία για ένα αξιοσημείωτο τριακοστό κόστος ενέργειας της σύντηξης . Το γελοίο φοβερό, γελοίο φιλόδοξο μακροπρόθεσμο σχέδιο κατασκευής διαστημικού σκάφους από τους αστεροειδείς ονομάζεται " Project RAMA ," πιθανώς ένα νεύμα στο μυθιστόρημα Clarke

Αυτό ακούγεται πολύ σαν την παροιμιώδη πίτα στον ουρανό , αλλά με βάση τα επιτεύγματά τους μέχρι σήμερα, το Made in Space έχει κερδίσει το δικαίωμα να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Οι τέσσερις συνιδρυτές της εταιρείας συναντήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Singularity, μίλησαν στη NASA για να τους παράσχουν ένα αρχαιολογικό γραφείο που δεν τους έστειλε σκονισμένο χώμα και παρά τα λίγα μίλια από την Sand Hill Road έχουν φθάσει στο σημερινό τους μέγεθος, χρηματοδότηση – όχι λιγότερο από ένα επίτευγμα από τα επιτεύγματά τους στον τομέα της επιστήμης και της μηχανικής μέχρι σήμερα

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.