Πρόταση μομφής στον Τζόνσον προτείνει ο Κόρμπιν | Πολιτική | DW


Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ηγέτης των Εργατικών, συναντάται με τους ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης που έχουν ταχθεί κατά του brexit, προκειμένου να βρουν μια κοινή λύση για την αποτροπή της μη συμφωνίας έως την 31η Οκτωβρίου, ημέρα που λήγει η παράταση της προθεσμίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 περί Αποχώρησης. Ο Τζέρεμι  Κόρμπιν τάσσεται υπέρ μιας πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, ακολουθούμενης από τη δημιουργία μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας με προσωρινό πρωθυπουργό τον ίδιο.

«Ναι» σε πρόταση μομφής, «όχι» στον Κόρμπιν από την αντιπολίτευση

Διχαστικό θεωρούν τον Κόρμπιν οι Φιλελεύθεροι

Η αντιπολίτευση συμφωνεί με την πρόταση μομφής αλλά διαφωνεί με την ανάθεση της πρωθυπουργίας, έστω και προσωρινής, στον Τζέρεμι Κόρμπιν. Οι Φιλελεύθεροι τον θεωρούν διχαστικό και μέτριο πολιτικό για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των βουλευτών και των ψηφοφόρων και προτείνουν προσωπικότητα κοινά αποδεκτή από όλη την σντιπολίτευση.

Επιφυλάξεις εκφράζουν και άλλα κόμματα ακόμα και βουλευτές των Εργατικών. Επομένως ουδείς μπορεί να φανταστεί πώς θα υπάρξει συμβιβασμός δεδομένου ότι ο κ. Κόρμπιν δεν δέχεται άλλον υποψήφιο.

Θετική αποτίμηση από διπλωμάτες της παρουσίας Τζόνσον στο G7

O Μπόρις Τζόνσον με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Μπιαρίτς

O Μπόρις Τζόνσον με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Μπιαρίτς

Παράλληλα ο Μπόρις Τζόνσον επέστρεψε από τη Σύνoδo των G7 με διπλωμάτες να ισχυρίζονται ότι  η παρθενική του εμφάνιση σε διεθνές φόρουμ πήγε απρόσμενα καλά και ο πάγος με τους Ευρωπαίους ηγέτες έσπασε. Για πρώτη φορά εμφανίστηκε σοβαρός, συγκαταβατικός και μετρημένος στα σχόλια του, λένε οι ίδιες πηγές.

Παρά του ότι επέμενε στο θέμα της απάλειψης του backstop, της ασφάλειας των ανοιχτών συνόρων στην Ιρλανδία, απέφυγε να συζητήσει επί μακρόν για το brexit. Στα περισσότερα θέματα της Συνόδου, όπως η κλιματική αλλαγή, η εξωτερική πολιτική, το διεθνές εμπόριο και το Ιράν, κράτησε αποστάσεις από τις ΗΠΑ και συντάχθηκε αναφανδόν με τους Ευρωπαίους.

Μαρία Καστρισιανάκη, Λονδίνο

Source link

By smaragost

Τα κείμενα και οι απόψεις που φιλοξενούνται σε αυτό το site δεν αντιπροσωπεύουν τα πιστεύω μου, τα άρθρα είναι από διάφορες πηγές, θα βλέπουμε πάντα όλες τις πλευρές και θα σχολιάζουμε αναλόγως. ΠΑΡΑΚΑΛΩ μην χρησιμοποιείτε υβριστικές φράσεις και σχόλια. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τις ιατρικές συμβουλές παρακαλώ πολύ να συμβουλευτείτε τον κατάλληλο ιατρό πρώτα. Το site παρέχει μόνο πρόσβαση στις πληροφορίες και τίποτα άλλο, για τα άρθρα που είναι σε διαφορετική γλώσσα παρέχετε μετάφραση η οποία δεν είναι 100% αλλά θα βγάλετε νόημα. Σας ευχαριστώ για την στήριξη. The information provided herein should not be used during any medical emergency or for the diagnosis or treatment of any medical condition. A licensed medical professional should be consulted for diagnosis and treatment of any and all medical conditions. Links to other sites are provided for information only -- they do not constitute endorsements of those other sites.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.