O Μπιλ Γκέιτς θέλει να σώσει τον πλανήτη κάνοντας τον ήλιο… λιγότερο φωτεινό


Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο βασικός χρηματοδότης σε μια πρόταση που θέλει να αντιπαλέψει την κλιματική αλλαγή βάζοντάς τα με τον παντοδύναμο ήλιο.

Το πλάνο δεν είναι βέβαια μια τρελή ιδέα του 63χρονου κροίσου, αλλά μια ιδέα του Χάρβαρντ που έχει τύχει της προσοχής του Γκέιτς. Και περιλαμβάνει τη μεταφορά τόνων σκόνης πάνω από την ατμόσφαιρα της Γης, ψεκάζοντάς τους γύρω από τη στρατόσφαιρα για να γίνει το ηλιακό φως πιο αχνό.

Ο σκοπός είναι η δημιουργία μιας γιγαντιαίας σκιάς αντανακλώντας τμήμα της ζέστης και της ηλιακής ακτινοβολίας πίσω στο Διάστημα. Μειώνοντας έτσι την επίδραση του ηλιακού φωτός και προστατεύοντας πιθανότατα τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με τη «MailOnline», τα πρώτα πειράματα ήταν να λάβουν χώρα πριν από μερικούς μήνες. Το πρόγραμμα του Χάρβαρντ (SCoPEx) προέβλεπε τη μεταφορά 2 κιλών σκόνης ανθρακικού ασβεστίου στη στρατόσφαιρα (σε ύψος 20 χιλιομέτρων) πάνω από το Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, ένα τεστ κόστους 3 εκατ. δολαρίων.

Μόνο που άλλοι επιστήμονες δεν είναι εξίσου αισιόδοξοι, προειδοποιώντας πως μια τέτοιας κλίμακας παρέμβαση θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια καταστροφική σειρά αντιδράσεων, μεταξύ των οποίων τυφώνες και ξηρασίες.

Για την ώρα το σχέδιο είναι στον πάγο, νομοπαρασκευαστική επιτροπή θα το εξετάσει ωστόσο τον προσεχή καιρό. Η Lizzie Burns, επικεφαλής της ομάδας του Χάρβαρντ, είπε χαρακτηριστικά: «Η ιδέα μας είναι τρομακτική. Εξίσου τρομακτική όμως είναι και η κλιματική αλλαγή».

Σύμφωνα με την εγκυρότατη επιθεώρηση «Νature», χρηματοδότης είναι ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος έχει εκφράσει συχνά τη δέσμευσή του να αντιπαρατεθούμε αποφασιστικά με την κλιματική αλλαγή.

Αν είναι ο ενδεικνυόμενος τρόπος, θα φανεί…

Source link

By smaragost

Τα κείμενα και οι απόψεις που φιλοξενούνται σε αυτό το site δεν αντιπροσωπεύουν τα πιστεύω μου, τα άρθρα είναι από διάφορες πηγές, θα βλέπουμε πάντα όλες τις πλευρές και θα σχολιάζουμε αναλόγως. ΠΑΡΑΚΑΛΩ μην χρησιμοποιείτε υβριστικές φράσεις και σχόλια. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τις ιατρικές συμβουλές παρακαλώ πολύ να συμβουλευτείτε τον κατάλληλο ιατρό πρώτα. Το site παρέχει μόνο πρόσβαση στις πληροφορίες και τίποτα άλλο, για τα άρθρα που είναι σε διαφορετική γλώσσα παρέχετε μετάφραση η οποία δεν είναι 100% αλλά θα βγάλετε νόημα. Σας ευχαριστώ για την στήριξη. The information provided herein should not be used during any medical emergency or for the diagnosis or treatment of any medical condition. A licensed medical professional should be consulted for diagnosis and treatment of any and all medical conditions. Links to other sites are provided for information only -- they do not constitute endorsements of those other sites.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.