Πως γίνονται οι μετρήσεις εκπομπών ρύπων; – AutoGreekNews

Πως γίνονται οι μετρήσεις εκπομπών ρύπων; - AutoGreekNews


Οι μετρήσεις των εκπομπών ρύπων στα αυτοκίνητα αποτελούν ένα πολύ βασικό κομμάτι της εξέλιξης των κινητήρων, όχι μόνο για να πάρουν έγκριση τύπου, αλλά και γιατί δείχνουν πολλά σχετικά με την λειτουργία ενός μηχανικού συνόλου.

Δείτε ακόμη: Η εντυπωσιακή παραγωγή του Audi e-tron (+video)

Η Skoda κάνει τέτοιες μετρήσεις για πάνω από 60 χρόνια και μας παρουσιάζει πως κάνει τις δικές της μετρήσεις στο νέο κέντρο Emissions Centre South δίπλα από το τεχνολογικό κέντρο στη Mladá Boleslav, αλλά και στους δημόσιους δρόμους.

Οι τεχνικοί της Skoda χρησιμοποιούν τρία ειδικά εργαστήρια δοκιμών σχεδιασμένα για κινητήρες εσωτερικής καύσης, μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και υβριδικά. Κάθε ένα από αυτά διαθέτει ένα κυλινδρικό δυναμόμετρο για να προσομοιώνει τις αδρανές μάζες του οχήματος, τα ελαστικά, την αντίσταση κύλισης και την αεροδυναμική αντίσταση, έτσι ώστε να δημιουργεί συνθήκες πιο κοντά στις ρεαλιστικές.

Δείτε ακόμη: Ξέρετε πώς λειτουργεί ένας καταλύτης; (+video)

Οι εκπομπές ρύπων μετριούνται σε θερμοκρασίες των +23, +14 και -7 βαθμών Κελσίου. Το εργαστήριο μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί για να μετρηθούν πολλές ποικίλες καιρικές συνθήκες, όπως είναι θερμοκρασίες μεταξύ -40 και +65 βαθμών Κελσίου και υγρασία μεταξύ 10-95%. Το κυλινδρικό δυναμόμετρο έχει σχεδιαστεί για να προσομοιώνει ταχύτητες έως 250 χλμ./ώρα.

Τα καυσαέρια αναλύονται και μετριούνται πολλές παράμετροι, όπως είναι μονοξείδιο του άνθρακα (CO), το διοξείδιο του άνθρακα (CO2), οι υδρογονάνθρακες (HC), τα οξείδια του αζώτου (NOx) και μεθάνιο (CH4), ο αριθμός σωματιδίων (PN) και η σωματιδιακή μάζα (PM).

Από τον Σεπτέμβριο του 2018, οι εκπομπές ρύπων σε όλα τα νέα οχήματα που πωλούνται στην Ε.Ε. μετρώνται σύμφωνα με τους κανονισμούς WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) και RDE (Real Driving Emissions). Για το WLTP οι μετρήσεις γίνονται σε εργαστήριο, ενώ για το RDE πραγματοποιούνται σε τυπικές συνθήκες κίνησης σε δρόμους, χρησιμοποιώντας ένα κινητό σύστημα αναλύσεων, γνωστό ως PEMS (Portable Emissions Measurement System). Η Skoda χρησιμοποιεί 11 συσκευές PEMS για να κάνει τις δοκιμές στα οχήματά της.

Δείτε ακόμη: Ποιοι τροχοί είναι καλύτεροι για σπορ οδήγηση; 17, 18 ή 19 ιντσών; (+video)Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.