Παρακολουθήστε το SpaceX εκτοξεύοντας έναν τεράστιο δορυφόρο χρησιμοποιώντας ένα ζωντανό Falcon 9 με δύο φορές

Παρακολουθήστε το SpaceX εκτοξεύοντας έναν τεράστιο δορυφόρο χρησιμοποιώντας ένα ζωντανό Falcon 9 με δύο φορές


Το SpaceX εκτοξεύει έναν πυραύλο Falcon 9 με ένα τεράστιο δορυφόρο επικοινωνιών ως ωφέλιμο φορτίο, με άνοιγμα του ανοίγματος στις 6:53 μ.μ. EDT (3:53 PM PDT) σήμερα. Το παράθυρο εκτείνεται μέχρι τις 20:21 μ.μ. EDT, οπότε υπάρχει πιθανότητα ένα λανσάρισμα ανά πάσα στιγμή μεταξύ αυτών, εάν οι καιρικές συνθήκες ή οτιδήποτε άλλο αντίκτυπο στην ικανότητα να ξεκινήσει. Η εκκίνηση θα πρέπει να ξεκινήσει περίπου 15 λεπτά πριν από το άνοιγμα του παράθυρου εκκίνησης.

Η εκτόξευση θα χρησιμοποιήσει ένα Falcon 9 ενισχυτή πρώτου σταδίου, που προηγουμένως πέταξε σε αποστολές τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο πέρυσι. Αυτή θα είναι όμως η τελευταία αποστολή του πυραύλου, αφού η εκτόξευση διαμορφώνεται σε «αναλώσιμο» τρόπο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία προσπάθεια να το επιστρέψει στη Γη για μια μαλακή προσγείωση.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο Amos-17, ο δορυφόρος Το SpaceX ξεκινάει για λογαριασμό της ισραηλινής εταιρείας Spacecom για αυτή την αποστολή, ζυγίζει πάνω από 14.000 λίβρες – δηλαδή χρειάζεται όλο το καύσιμο στο Falcon 9 για να επιτύχει την τροχιά του στόχου, αφήνοντας κανένα να παραμείνει για μια απόπειρα ελέγχου.

Ωστόσο, η εκτόξευση θα περιλαμβάνει μια απόπειρα ανάκαμψης του κώνου της μύτης που προστατεύει τον δορυφόρο κατά τη φάση ανόδου. Η SpaceX κατάφερε να πιάσει το φεστιβάλ μια φορά πριν κατά τη διάρκεια μιας εκτόξευσης χρησιμοποιώντας ένα πλοίο στη θάλασσα με την επωνυμία «κα. Tree ", το οποίο ήταν εφοδιασμένο με ένα πολύ μεγάλο δίχτυ. Η ανάκτηση του fairing είναι μια μεγάλη εξοικονόμηση κόστους για το SpaceX, όπως και η ανάκτηση του ενισχυτή Falcon 9, το οποίο συμβάλλει στο στόχο του SpaceX να επιτύχει 100% επαναχρησιμοποιήσιμες δυνατότητες εκτόξευσης.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.