Η Reliance της Ινδίας θα αγοράσει το μερίδιο πλειοψηφίας στο Fynd που υποστηρίζεται από την Google για $ 42,3 εκατομμύρια

Η Reliance της Ινδίας θα αγοράσει το μερίδιο πλειοψηφίας στο Fynd που υποστηρίζεται από την Google για $ 42,3 εκατομμύρια


Το ινδικό όμιλο Reliance Industries αποκτά μερίδιο 87,6% στο Fynd ένα επταετούς εκκίνησης στη Μουμπάι που συνδέει λιανοπωλητές από τούβλα και κονιάματα με ηλεκτρονικά καταστήματα και καταναλωτές για 2,95 δισεκατομμύρια ινδικά ρουπίες

Το Fynd, το οποίο ιδρύθηκε το 2012, βοηθά τους έμπορους λιανικής πώλησης offline να πωλούν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές απευθείας μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός τους και τους επιτρέπει επίσης να συνδέονται με άλλα "κανάλια ζήτησης" όπως οι πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου τρίτων μερών Amazon India και Η Walmart Flipkart .

Περισσότερα από 600 εμπορικά σήματα, συμπεριλαμβανομένων των Nike, Raymond, Global Desi και Being Human, τα καταστήματα συνδέονται μέσω της πλατφόρμας του Fynd, ο Harsh Shah, συνιδρυτής της Fynd, δήλωσε στην TechCrunch σε συνέντευξή του. Πολλές μάρκες χρησιμοποιούν επίσης τα προϊόντα της Fynd για να αυξήσουν τις πωλήσεις στις δικές τους αντίστοιχες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου.

Επειδή η Fynd συνεργάζεται άμεσα με μάρκες, προσφέρει μια ευρύτερη επιλογή αντικειμένων και νεότερα αποθέματα στους καταναλωτές, καθώς και ταχύτερη παράδοση. Η Reliance Industries, η μεγαλύτερη βιομηχανική κατοικία στο έθνος που κατέχει τη μεγαλύτερη φυσική αλυσίδα λιανικής πώλησης της χώρας, Reliance Retail, ένας πελάτης του Fynd για περισσότερα από έξι χρόνια, δήλωσε ο Shah. "Η Reliance διαθέτει μερικές μεγάλες μάρκες στη χώρα. 25 από τα υπάρχοντα εμπορικά σήματα μας ανήκουν. Το προϊόν μας Fynd Store βοήθησε τα καταστήματά τους να συνδέσουν πολλές πωλήσεις ", ανέφερε.

Η Fynd, η οποία μετρά Google ως ένας από τους πρώτους επενδυτές της, να εξασφαλίσει επιπλέον 1 δισεκατομμύριο ρουπίες της Ινδίας (14 εκατομμύρια δολάρια) μέχρι το τέλος του 2021 από την Reliance Industries, δήλωσε ο Shah. Απορρίφθηκε να αποκαλύψει πόσα κεφάλαια είχε ξεκινήσει η εκκίνηση του πριν από την ανακοίνωση αυτής της εβδομάδας. Σύμφωνα με την Crunchbase, το ποσό ήταν περίπου $ 7.3 εκατομμύρια .

"Η Reliance παίρνει το πλειοψηφικό μερίδιο στην Fynd, αλλά στο τέλος της ημέρας, για εμάς είναι σαν οποιοσδήποτε άλλος επενδυτής έρχεται. θα συνεχίσουν να εργάζονται χωριστά, έχουμε τον δικό μας ανεξάρτητο χάρτη πορείας και έχουμε πελάτες και προϊόντα που σχεδιάζουμε να αναπτυχθούν. Συνεπώς, τα πράγματα συνεχίζονται όπως είναι "

Η Fynd, η οποία παίρνει μια μικρή προμήθεια για κάθε συναλλαγή που συμβαίνει σε απευθείας σύνδεση, είναι ήδη κερδοφόρα σε επιχειρησιακό επίπεδο και αναμένει να είναι πλήρως κερδοφόρα τα επόμενα τρίμηνα, 19659002] Θα συνεχίσει να κατασκευάζει και να κλιμακώνει τα υπάρχοντα προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένου του OpenAPI που επιτρέπει στους εμπόρους να καταγράφουν γρήγορα τα προϊόντα τους είτε στα δικά τους καταστήματα είτε σε τοποθεσίες τρίτων και να διαχειρίζονται τα αποθέματα και τις πωλήσεις τους

των δολαρίων των επενδύσεων στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου της Ινδίας τα τελευταία χρόνια από την Amazon India και Flipkart, η φυσική λιανική αγορά κυριαρχεί σε μεγάλο μέρος των πωλήσεων στη χώρα.

Ο χώρος ηλεκτρονικού εμπορίου του έθνους εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται στα 84 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2021, από 24 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017, σε σύγκριση με τη συνολική λιανική αγορά της Ινδίας, η οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2021, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Deloitte India and Retail Association της Ινδίας

Reliance Industries, που διευθύνεται από τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ασίας Mukesh Ambani (που απεικονίζεται παραπάνω), έχει επιπλέον το δικό του σχέδιο για να εισέλθει στην επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου σε αυτό που θα μπορούσε τελικά να γίνει ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τον Αμαζόνιο από τότε που εισήλθε στο έθνος πριν από έξι χρόνια. Νωρίτερα φέτος, ο Ambani ανακοίνωσε ότι ο διαχειριστής τηλεπικοινωνιών Reliance Jio και Reliance Retail εργάζονται σε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου .

Η Reliance Jio, η οποία ξεκίνησε τις εμπορικές της δραστηριότητες το δεύτερο εξάμηνο του 2016 ο μεγαλύτερος φορέας τηλεπικοινωνιών του έθνους με περισσότερους από 331 εκατομμύρια συνδρομητές στα τέλη Ιουνίου.

Ξεχωριστά, η Amazon.com βρίσκεται σε συνομιλία με την Reliance Industries για να αγοράσει περισσότερο από το ένα τέταρτο του μεριδίου της Reliance Retail, ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με το θέμα είπε στο TechCrunch . Οι εκδόσεις Reuters και Οι οικονομικοί χρόνοι ήταν οι πρώτοι που ανέφεραν την εξέλιξη αυτή

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.