Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θέλει να απογοητεύσει τον VC Mike Rothenberg να βλάψει περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια


Σχεδόν πριν από τρία χρόνια, η TechCrunch ανέφερε την υποτιθέμενη απάτη που διέπραξε ο Mike Rothenberg, έναν αυτοεπιπεδούμενο "χιλιετή επιχειρηματικό καπιταλιστή", ο οποίος είχε κάνει ένα όνομα για τον εαυτό του όχι μόνο η εταιρεία του, αλλά για δαπανηρές δαπάνες για να ξεκινήσουν οι ιδρυτές της εκκίνησης, συμπεριλαμβανομένων των εκδρομών κρασιού Napa Valley, στα κουτιά πολυτελείας στα παιχνίδια Golden State Warriors και πιο διάσημο. Ο σταθμός του Μπιλμπάο του Francisco Giants, που αργότερα ενέπνευσε σκηνή στην εκπομπή HBO "Silicon Valley."

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε αρχικά φτάσει στο Rothenberg τον Ιούνιο του 2016 και τον περασμένο Αύγουστο κατηγορήθηκε επίσημα για την κατάχρηση έως και 7 εκατομμυρίων δολαρίων του κεφαλαίου των επενδυτών του. Ο εγκατέλειψε στο πρακτορείο χωρίς να δέχεται την ενοχή του και, στο πλαίσιο του διακανονισμού, αποχώρησε από αυτό που αποχώρησε από την επιχείρηση και συμφώνησε να απαγορευτεί από την επιχείρηση συμβούλων μεσιτείας και επενδύσεων με δικαίωμα να εφαρμόσει ξανά μετά από πέντε χρόνια.

Τώρα, έρχεται το χρηματικό κομμάτι. Μετά από έναν εγκληματολογικό έλεγχο που διεξήχθη σε συνεργασία με τη λογιστική εταιρεία Deloitte, η SEC επιδιώκει να επιβάλει χρηματικές ποινές ύψους 18,8 εκατομμυρίων δολαρίων από το Rothenberg και πρόσθετη αστική κύρωση ύψους 9 εκατομμυρίων δολαρίων. Η SEC ζητά επίσης από την Rothenberg να υποχρεωθεί να καταβάλει τόκους πριν από την κρίση ύψους $ 3.663.323,47.

Πώς φτάνει σε αυτό το μαθηματικό: σύμφωνα με μια νέα αγωγή που κατατέθηκε την Τετάρτη, η SEC υποστηρίζει ότι ο Rothenberg αύξησε καθαρό ποσό περίπου 45,9 εκατομμυρίων δολαρίων σε έξι κεφάλαια κεφαλαίων από τουλάχιστον 200 επενδυτές, αλλά ότι έλαβε "τέλη" για το κεφάλαιό τους που υπερέβαιναν κατά πολύ τα οφέλη της επιχείρησής του κατά τη διάρκεια αυτών των κεφαλαίων, καλύπτοντας αυτά τα "λάθη" με "τροποποίηση των λογιστικών εγγραφών η κατάσχεση μοιάζει με επενδύσεις, η καταχώρηση σε ακοινολόγητες συναλλαγές σε χαρτί με εκτρεπόμενα χρήματα και η ανακατανομή επενδύσεων από ένα [f] σε άλλο για να αποκρύψουν προηγούμενες εκτροπές. "

Τελικά, η εξέταση της Deloitte έδειξε ότι ο Rothenberg διέπραξε κατάχρηση 18,8 εκατομμυρίων δολαρίων ανήκουν στο Rothenberg Ventures, εκ των οποίων 3.8 εκατομμύρια δολάρια μεταφέρθηκαν στο Rothenberg προσωπικά. Από τα οποία 8 εκατομμύρια δολάρια χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση άλλων οντοτήτων που τελούσαν υπό τον έλεγχό του (συμπεριλαμβανομένης ομάδας αγωνιστικών αυτοκινήτων και στούντιο εικονικής πραγματικότητας). και $ 5.7 από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να πληρώσουν τα έξοδα της επιχείρησης "πέρα από τα" διοικητικά και διοικητικά τέλη που είχαν δικαίωμα σύμφωνα με τις συμφωνίες διαχείρισης

Έφτασα στο Rothenberg σήμερα το πρωί. Δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη στο αίτημά μας να συζητήσουμε την εξέλιξη.

Ακούγεται από την αρχειοθέτηση, όπως δεν θα έχει πολύ wiggle δωμάτιο. Σύμφωνα με την αγωγή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η "απόφαση του Rothenberg" που συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, η νομισματική απαλλαγή αποφασίστηκε με απόφαση του δικαστηρίου, η οποία "προβλέπει ότι ο Rothenberg δέχεται τα πραγματικά περιστατικά που αναφέρονται στην καταγγελία και δεν αμφισβητεί την ευθύνη του "

Εν τω μεταξύ, η δίκη περιέχει ενδιαφέροντα ψεύτικα, συμπεριλαμβανομένου ενός εικαζόμενου ελιγμού στον οποίο ο Rothenberg έθεσε 1,3 εκατομμύρια δολάρια για να επενδύσει στην εταιρεία κινητήρων παιχνιδιών Unity, αλλά δεν αγόρασε ποτέ στην πραγματικότητα μετοχές της εταιρείας, αλλά εκτόπισε το κεφάλαιο σε άλλες οντότητες. (Τελικά επέστρεψε 1 εκατομμύριο δολάρια σε έναν επενδυτή που ζήτησε επανειλημμένα τα χρήματα πίσω, αλλά όχι τα άλλα 300.000 δολάρια.)

Η Rothenberg πώλησε επίσης ένα μερίδιο στην εταιρεία μετοχών Robinhood για 5.4 εκατομμύρια δολάρια, λέει η SEC, αλλά μάλλον από το χοιρίδιο κέρδους προς τους επενδυτές, κατευθύνθηκε και πάλι τα χρήματα αλλού, συμπεριλαμβανομένης, προφανώς, να πληρώσει για μια σουίτα πολυτελείας κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών Golden State Warriors για τα οποία δεν έσπασε 136.000 δολάρια.

Σε μια κίνηση που ένας επενδυτής του Rothenberg βρίσκει ιδιαίτερα χλευάζοντας, η SEC ισχυρίζεται ότι ο Rothenberg στη συνέχεια γύρισε και νοικιάζει το κουτί μέσω μιας ηλεκτρονικής αγοράς που επιτρέπει στους ανθρώπους να αγοράζουν και να πωλούν σουίτες σε διάφορα αθλήματα και χώρους διασκέδασης, λαμβάνοντας τουλάχιστον 56.000 δολάρια από την πρακτική

η Rothenberg έδωσε επίσης 30.000 δολάρια στο Τμήμα Αθλητισμού του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ (παρακολούθησε το Στάνφορντ ως υποβαθμισμένο) και δαπάνησε χιλιάδες δολάρια για εισιτήρια μπαλέτου το περασμένο έτος και εα (19659002) Ανεξάρτητα από ό, τι συμβαίνει στη συνέχεια, ένας μικρός νικητής στα λεπτομερή ευρήματα της SEC είναι Η Τράπεζα Silicon Valley, μια εκτεταμένη επιχείρηση που επιδοκίμασε επιθετικά την τεχνολογική βιομηχανία από το 1983 ιδρύοντας. Πέρυσι, την ίδια στιγμή που ο Rothenberg συμφώνησε να απαγορευτεί από τη βιομηχανία, συνέχισε να δείχνει την αθωότητά του, καταθέτοντας μήνυση εναντίον της SVB για να "υπερασπιστεί τα συμφέροντα των κεφαλαίων και των επενδυτών", ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση

Η επίπτωση ήταν ότι το SVB υπέπεσε σε πταίσμα για κάποια από τα δεινά του Rothenberg επειδή δεν είχε συνδέσει σωστά τα χρήματα με τους σωστούς λογαριασμούς, αλλά η SEC λέει ότι η SVB εξαπατήθηκε παρέχοντας στον Rothenberg πίστωση 4 εκατομμυρίων δολαρίων

Ένας χαμένος – εκτός από τον Ρότενμπεργκ και οι πολλοί άνθρωποι που τώρα νιώθουν ότι τον εξαπατούν – είναι η Harvard Business School. Ο λόγος: χρησιμοποίησε το Rothenberg Ventures ως μελέτη περίπτωσης για τους φοιτητές μετά την αποφοίτηση του Rothenberg από το πρόγραμμα. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως αυτή η μελέτη περίπτωσης – που χρηματοδοτήθηκε από την HBS πριν από την εμφάνιση οποιωνδήποτε υπαινιγμάτων προβλημάτων στην επιχείρηση – συνάφθηκε από δύο καθηγητές που είχαν "σημαντικό οικονομικό ενδιαφέρον για τα καταστήματα Rothenberg Ventures" (19659002) Οι δεσμοί αυτοί έδωσαν την εμπιστοσύνη σε ορισμένους τουλάχιστον επενδυτές της Silicon Valley και αλλού, οι οποίοι αργότερα παρείχαν στο Rothenberg χρήματα για να επενδύσουν για λογαριασμό τους

. (19459003) TechCrunch σχετικά με το Scribd

Η SEC από το Mike Rothenberg από το

TechCrunch σχετικά με Scribd

Πρόσφατες αναφορές από την Sarah Perez του TechCrunch. Πάνω: Rothenberg Ventures κατά τη διάρκεια καλύτερων ημερών

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

By smaragost

Τα κείμενα και οι απόψεις που φιλοξενούνται σε αυτό το site δεν αντιπροσωπεύουν τα πιστεύω μου, τα άρθρα είναι από διάφορες πηγές, θα βλέπουμε πάντα όλες τις πλευρές και θα σχολιάζουμε αναλόγως. ΠΑΡΑΚΑΛΩ μην χρησιμοποιείτε υβριστικές φράσεις και σχόλια. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τις ιατρικές συμβουλές παρακαλώ πολύ να συμβουλευτείτε τον κατάλληλο ιατρό πρώτα. Το site παρέχει μόνο πρόσβαση στις πληροφορίες και τίποτα άλλο, για τα άρθρα που είναι σε διαφορετική γλώσσα παρέχετε μετάφραση η οποία δεν είναι 100% αλλά θα βγάλετε νόημα. Σας ευχαριστώ για την στήριξη. The information provided herein should not be used during any medical emergency or for the diagnosis or treatment of any medical condition. A licensed medical professional should be consulted for diagnosis and treatment of any and all medical conditions. Links to other sites are provided for information only -- they do not constitute endorsements of those other sites.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.