Μέσα στην ιστορία της εργασίας του Silicon Valley, με τον Louis Hyman

Μέσα στην ιστορία της εργασίας του Silicon Valley, με τον Louis Hyman


Όπως έγραψα για την TechCrunch πρόσφατα η μετανάστευση δεν είναι ένα ζήτημα που συνδέεται πάντοτε με την τεχνολογία – ούτε καν όταν σκεφτόμαστε την ηθική της τεχνολογίας όπως έχω εδώ . Όταν λοιπόν μεταφέρθηκα σε δάκρυα πριν από λίγες εβδομάδες, βλέποντας τα βίντεο από ομάδες 18 Εβραίων διαδηλωτών να συνδέουν τα όπλα για να εμποδίσουν τις εισόδους στις εγκαταστάσεις κράτησης του ICE, φέρνοντας πανό με την ανάγνωση "Never Again" σε σχέση με το Ολοκαύτωμα – η σωματική ελευθερία και η ασφάλειά τους να προσπαθήσουν να βοηθήσουν τα παιδιά που η χώρα αυτή έχει μεταναστεύσει σήμερα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, μια από τις πρώτες σκέψεις μου ήταν: Δεν μπορώ να το καλύψω αυτό για τη στήλη μου TechCrunch. Είναι βέβαια η ηθική, αλλά όχι η τεχνολογία.

Αποδεικνύεται ότι δεν ήταν σωστό. Η μετανάστευση είναι ένα ζήτημα τεχνολογίας. Στην πραγματικότητα, εταιρείες όπως το Wayfair (έπιπλα), το Amazon (υπηρεσίες ιστού) και το Palantir με τις προσπάθειες του ICE υπό τη σημερινή διοίκηση

Και όπως συζήτησα νωρίτερα αυτό το μήνα με τον Jaclyn Friedman, έναν κορυφαίο εμπειρογνώμονα σε θέματα σεξουαλικής δεοντολογίας και έναν από τους διαδηλωτές ICE που συνελήφθησαν σε μια μεγάλη διαδήλωση στη Βοστώνη, ενισχύοντας αυτές τις διαμαρτυρίες.

Αλλά υπάρχουν περισσότερα. Η IBM, για παράδειγμα, έχει μια ατυχή και σκοτεινή ιστορία υποστήριξης για προσπάθειες εξόντωσης από τους Ναζί και πολλοί πρόσφατοι σχολιαστές έχουν συνάψει παραλλαγές μεταξύ του τι έκανε η IBM κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος και τι επιχειρήσεις όπως ο Palantir αρχίζουν να κάνουν τώρα.

Δεκάδες διαδηλωτές συσσωρεύονται στη βροχή έξω από το Palantir

I "Η εταιρεία Anduril, η οποία ιδρύθηκε από τον Palmer Luckey και απαρτίζεται από βετεράνους Palantir έχει τώρα συμβόλαιο 13,5 εκατομμυρίων δολαρίων με το ναυτικό σώμα για την αυτόνομη επιτήρησή τους" Lattice "πύργους σε τέσσερις διαφορετικές βάσεις USMC συμπεριλαμβανομένης μιας συνοριακής βάσης. Τα έγγραφα που ελήφθησαν μέσω του νόμου για την ελευθερία της πληροφορίας δείχνουν ότι οι πεζοναύτες αναφέρουν το «δίλημμα διείσδυσης» στην αιτιολόγησή τους για την επιλογή του Anduril

Τώρα, λοιπόν, φαίνεται ότι τα είδη τεχνολογίας επιτήρησης που γνωρίζουμε είναι ελάχιστα προκατειλημμένα στην καλύτερη περίπτωση – αναγνώριση προσώπου; Παρατήρηση σε στυλ Panopticon; Αλγόριθμοι διαφόρων ειδών – θα τεθούν σε λειτουργία από την ισχυρότερη δύναμη μάχης που έχει σχεδιαστεί ποτέ, για εκτεταμένη παρέμβαση στο σύστημα μετανάστευσης

Η ελίτ της Silicon Valley θα πει "όχι"; Σε ποιο βαθμό θα εμφανιστούν νέες διαμαρτυρίες, όπου τα είδη των ανθρώπων που διαβάζουν αυτό το γράμμα θα μπορούσαν να τραβήξουν μια γραμμή και να δυσκολέψουν την εργασία για τους συμμαθητές τους σε μέρη όπως το Anduril; σκεφτείτε τη δεοντολογία της μετανάστευσης ως ένα ζήτημα που θα μπορούσε να αγγίξει μια μικρή χούφτα ιδιαίτερα τεχνολογικά ελευθερωμένων εταιρειών, αλλά σίγουρα δεν υπερβαίνει αυτό, σωστά; Δεν μπορεί ο μέσος τεχνικός στο Σαν Φρανσίσκο ή αλλού να λέει με ασφάλεια και ακρίβεια ότι αυτά τα προβλήματα δεν τους εμπλέκουν;

Αποδεικνύει ότι δεν είναι σωστό ούτε

Για το λόγο αυτό έπρεπε να μιλήσω αυτή την εβδομάδα με τον ιστορικό του Πανεπιστημίου Cornell Louis Hyman. Ο Hyman είναι Καθηγητής στην Σχολή Βιομηχανικών και Εργασιακών Σχέσεων του Cornell και Διευθυντής του Ινστιτούτου Μελετών Εργασιακού Χώρου της ILR στη Νέα Υόρκη. Στη συζήτησή μας, ο Hyman και εγώ σκάβουμε στην ιστορία του Silicon Valley με εργατικά δικαιώματα, δομές εργασίας εκκίνησης και τον ρόλο της μετανάστευσης στο τεχνολογικό οικοσύστημα των ΗΠΑ. Πέρα από αυτό, θα τον αφήσω να εισαγάγει τον εαυτό του και την εξαιρετική δουλειά του, κάτω.

Πώς η αμερικανική εργασία, η αμερικανική επιχείρηση και το αμερικανικό όνειρο έγιναν προσωρινές . Σε αυτό, γράψατε: "Οι εργαζόμενοι χωρίς νόμιμα έγγραφα είναι θεμελιώδεις για την άνοδο του πιο αγαπημένου μας κόμβου του καινοτόμου καπιταλισμού: το Silicon Valley."

Και στο ίδιο το βιβλίο, γράφετε σε ένα σημείο, " η ηλεκτρονική βιομηχανία είναι απλή: κάθε φορά που κάποιος λέει "ρομπότ", απλά απεικονίζει μια γυναίκα χρώματος. Αντί για τα ρομπότ με αυτογνωσία, οι εργαζόμενοι – όλες οι γυναίκες, κυρίως μετανάστες, μερικές φορές χωρίς χαρτιά, κρέμονται πάνω από τραπέζια με μεγεθυντικούς φακούς που συναρμολογούν μέρη, μερικές φορές σε εργοστασιακή γραμμή και μερικές φορές σε τραπέζι κουζίνας. Παρόλο που πλήρωσε πολύ την αυτοματοποίηση, η Silicon Valley βασιζόταν πραγματικά σε ένα μεταβατικό εργατικό δυναμικό των εργαζομένων εκτός των παραδοσιακών εργασιακών σχέσεων. "

Μπορείτε απλά να μας δώσετε μια σύντομη εισαγωγή στο ιστορικό πλαίσιο πίσω από αυτά τα είδη

Louis Hyman : Σίγουρα. Μία από τις βασικές ερωτήσεις που όλοι μας ρωτάμε είναι γιατί υπάρχει μόνο μια Silicon Valley. Υπάρχουν διάφορες απαντήσεις γι 'αυτό.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link