Τι θα συμβεί όταν έρθουν οι κακές στιγμές;

Τι θα συμβεί όταν έρθουν οι κακές στιγμές;


Εδώ στην Αμερική βρισκόμαστε τώρα στη μακρύτερη οικονομική επέκταση στην ιστορία . Αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται να τελειώσει. Αλλά θέτει το ερώτημα: τι συμβαίνει όταν συμβαίνει; Όταν τελικά ο οικονομικός κύκλος ανατρέπεται σε ύφεση, ίσως απροσδόκητα και χωρίς προφανή αιτία, ίσως λόγω κάποιας γεωπολιτικής κρίσης; Ξέρουμε τι συμβαίνει με τη συνολική οικονομία – αλλά τι συμβαίνει στον κλάδο της τεχνολογίας;

Την τελευταία φορά, η απάντηση ήταν: "εκπληκτικά μικρή." Στα τέλη του 2008 παρατηρήθηκαν εκτεταμένες προσδοκίες ότι η τεχνολογία θα έπεφτε να κρατήσει μαζί με όλους τους άλλους τομείς. Αυτή ήταν η εποχή του διαβόητου "Sequoia Capital" R.I.P. Good Times "κατάστρωμα. Θα μπορούσαν δύσκολα να ήταν λάθος.

Αντ 'αυτού, η Μεγάλη ύφεση παντού αλλού ήταν περισσότερο από ένα χτύπημα ταχύτητας στη Silicon Valley. Στην πραγματικότητα ήταν αναμφισβήτητα η γέννηση της σύγχρονης έκρηξης εκκίνησης. Ο αριθμός των νεοεμφανιζόμενων επιχειρήσεων από την CrunchBase αυξήθηκε ραγδαία από το 1200 στο 2007 τουλάχιστον κατά 25% ετησίως, σε 5700 πέντε χρόνια αργότερα . έπεσε σε μονοψήφια στοιχεία το 2008-09 … αλλά μόνο για το λίγα τεταρτημόρια δεν μπόρεσε ποτέ να σταματήσει και γρήγορα επέστρεψε στο 20% +. Η ανάπτυξη του Αμαζονίου δεν έπεσε ποτέ κάτω από τα διπλά ψηφία . Η Apple ήταν αρνητική για ένα μοναχικό τρίμηνο, αλλά αντίθετα έμεινε στα βόρεια του 20%.

Πηγαίνετε όμως λίγο πιο μακριά και έρχεστε στο συντριβή dot-com, με την τεχνολογία – φυσικά και σωστά – χτύπησε σκληρό . Αυτό δεν ήταν εντελώς ένα κακό πράγμα. Ακόμα και εκείνη τη στιγμή ήταν σαφές ότι σε κάποιο βαθμό ο σκώληκας κοίταξε από τη βιομηχανία, αν και με ευρύτατο επώδυνο προσωπικό κόστος. Εντούτοις, αυτή η δυσάρεστη διόρθωση έθεσε τη σκηνή για την ασταμάτητη ανάπτυξη από τότε

. Έτσι: θα ακολουθήσει η επόμενη κάμψη παράλληλα το 2008, ή το 2001; Η τεχνολογική ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί, αλλά δεν θα σταματήσει, ή έχει έρθει καιρός και πάλι για ένα τεράστιο οικονομικό αλώνισμα που θα χωρίσει το σιτάρι από τους σκωτσέζους; Ή μήπως η επόμενη κάμψη θα πάρει το δικό της, πολύ διαφορετικό σχήμα; Η τεχνολογία είναι τόσο μεγαλύτερη τώρα όσο και πολύ πιο σφιχτή σε κάθε άλλο τομέα

Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι μια ύφεση θα επιταχύνει την κατάρρευση των παλαιών επιχειρήσεων και συστημάτων και την αντικατάστασή τους με νεότερα, πιο αποτελεσματικά λογισμικά / API- / AI-driven, έτσι ώστε η βιομηχανία τεχνολογίας θα δει πραγματικά ένα καθαρό όφελος από οποιαδήποτε κάμψη. Ωστόσο, είμαι σκεπτικός για αυτή τη θεωρία των όρνιθων. Όμως, τα μεγάλα πέντε – αλφάβητα, το Amazon, η Apple, το Facebook, η Microsoft – πιθανότατα θα πετάξουν αν και σχετικά ανέγγιχτα. Μπορεί να σταματήσουν να προσλαμβάνουν επιθετικά (η Google έχει αυξηθεί κατά 18.000 υπαλλήλους σε 107.000 σε μόλις τον τελευταίο χρόνο ), αλλά έχουν αρκετό μετρητά και ποικίλα αρκετά έσοδα, για να αντιμετωπίσουν μια καταιγίδα. Ακόμα και η Google δεν εξαρτάται απόλυτα από τις διαφημίσεις, τώρα που κάνει 8 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο από το GCP .

Η μία πιθανή εξαίρεση είναι το Facebook, το οποίο παραμένει το πιο επισφαλές από τα Big Five, vitriol που προσελκύει, τη σχετική έλλειψη χώρου για να αναπτυχθεί σε πλούσιες αγορές και, ίσως το πιο σημαντικό, το γεγονός ότι παραμένει ένα πονηρό έσοδα από ένα τέχνασμα. Μπορεί η επόμενη ύφεση να δει το Facebook να πέσει από την κατάσταση των Big Five; Πολύ πιθανό.

Ωστόσο, οι μικρότερες εταιρείες – οι επιχειρήσεις εκτός της τεχνολογίας και ακόμη και η αγέλη των μονόκερων βαθμού ανάπτυξης – σχεδόν σίγουρα θα αναγκαστούν σε μεγάλες απολύσεις. Το νεοσυσταθέν κοπάδι επιστρέφει στο σχολείο, όπως συνέβη το 2008; Ή θα βιαστούν να κυλήσουν τα ζάρια με νέες νεοσύστατες εταιρείες; Δεδομένου του αυξανόμενου κόστους και της αύξησης του σκεπτικισμού που επιδιώκεται στην παραδοσιακή τριτοβάθμια εκπαίδευση, φαίνεται πιθανό ότι αντίθετα θα δούμε ξαφνικά μια τεράστια άνθιση νέων επιχειρήσεων

Από τη μία πλευρά, αυτό σημαίνει περισσότερες ιδέες που πέταξαν στον παροιμιώδη τοίχο , και έτσι περισσότερη καινοτομία. Αλλά από την άλλη, αυτά πιθανότατα θα είναι ως επί το πλείστον χαμηλού κόστους εκκινήσεις για web / app, τα οποία όπως έχω διακηρύξει προηγουμένως διακινούνται ολοένα και περισσότερο από ανθρώπους που τις ιδρύουν ως αντίδραση στην αποχώρηση τους απ'ό, τι επειδή έχουν ένα όραμα που δεν μπορούν να το αγνοήσουν, σε μια ύφεση κατά την οποία η χρηματοδότηση πιθανότατα θα γίνει ολοένα και πιο δύσκολη.

Υπάρχει μια σχολή σκέψης που λέει ότι οι περισσότερες νεοσύστατες επιχειρήσεις είναι πάντα καλύτερες και μια άλλη που λέει ότι κακές νεοσύστατες επιχειρήσεις όπως μια ανθοφορία, πνίγοντας το οξυγόνο (χρήματα, προσοχή, ταλέντο) από το περιβάλλον και κάνοντας τα πράγματα χειρότερα για το συνολικό οικοσύστημα. Φαίνεται πιθανό ότι η επόμενη κάμψη θα χρησιμεύσει ως φυσικό πείραμα που θα δοκιμάζει αυτές τις υποθέσεις. Ας ελπίσουμε ότι ο πρώτος είναι πιο αληθινός. Και αν (αλλά μόνο εάν) έχετε τη δική σας ιδέα εκκίνησης σε εσάς, ίσως είναι καλύτερο να νικήσετε την ενδεχόμενη ύφεση.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.