Η SoftBank ανακοινώνει το δεύτερο Vision Fund ύψους 108 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει επικεντρωθεί στην AI, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft, της Apple και της Foxconn

Η SoftBank ανακοινώνει το δεύτερο Vision Fund ύψους 108 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει επικεντρωθεί στην AI, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft, της Apple και της Foxconn


Η SoftBank Group ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ξεκινήσει το δεύτερο όργανό της με τη συμμετοχή της Apple, της Foxconn, της Microsoft και άλλων εταιρειών τεχνολογίας και των επενδυτών. Ονομάζεται το Vision Fund 2, το ταμείο θα επικεντρωθεί στην τεχνολογία βασισμένη στο AI. Η SoftBank δήλωσε ότι το κεφάλαιο του αμοιβαίου κεφαλαίου έχει φθάσει τα 108 δισεκατομμύρια δολάρια, βάσει μνημονίων συμφωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δεύτερος κατάλογος των αναμενόμενων περιορισμένων εταίρων του Vision Fund δεν περιλαμβάνει σήμερα κανέναν από τους συμμετέχοντες από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας (οι πρώτοι δεσμοί του Vision Fund με ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα ο Μωάμεθ Μπιν Σαλμάν, ο οποίος έχει εμπλακεί στη δολοφονία του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi είναι κατά πάσα πιθανότητα μια σημαντική πηγή ανησυχίας για τους επενδυτές, τις εταιρείες και τους παρατηρητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. δήλωσε ότι βρίσκεται ακόμα σε συζητήσεις με άλλους συμμετέχοντες και ότι το συνολικό ποσό του ταμείου αναμένεται να αυξηθεί. Ο πλήρης κατάλογος των συμμετεχόντων που έχουν υπογράψει ΜΣ μέχρι στιγμής είναι: " Η Apple, Ομάδα τεχνολογίας Foxconn, Microsoft Corporation, Mizuho Bank, Ltd., Sumitomo Mitsui Banking Corporation, MUFG Bank, Ltd., The Dai-ichi (196900002) Η πρόθεση της SoftBank είναι να παράσχει στους επενδυτές τη δυνατότητα να προωθήσουν την εξαγορά τους από την Ταϊβάν, για να ξεκινήσει το Vision Fund 2 ήταν για πρώτη φορά την εβδομάδα από την Wall Street Journal. Το νέο ταμείο αναμένεται να μειώσει την εξάρτηση της SoftBank από τις επενδύσεις της Σαουδικής Αραβίας και επίσης ενδεχομένως να αλλάξει τη σχέση μεταξύ νεοσύστατων επιχειρήσεων, εταιρικών γίγαντων όπως η Microsoft και οι επενδυτές . τον πιο ισχυρό επενδυτή παγκοσμίως. Μέσω του πρώτου ταμείου Vision ύψους 97 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο γιγαντιαίος επενδυτής πραγματοποίησε επενδύσεις σε διάφορους μεγάλους αναπτυσσόμενους οίκους σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των κολοσσών DiDi και Grab και των εταιρειών πληρωμών Paytm, Ούγιο.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.