Το SMILY της Google είναι αναζήτηση ανάστροφης εικόνας για διάγνωση καρκίνου

Το SMILY της Google είναι αναζήτηση ανάστροφης εικόνας για διάγνωση καρκίνου


Η τοποθέτηση και η διάγνωση του καρκίνου είναι μια πολύπλοκη και δύσκολη διαδικασία ακόμη και για τους ειδικούς γιατρούς που το κάνουν για να ζήσουν. Ένα νέο εργαλείο από τους ερευνητές της Google θα μπορούσε να βελτιώσει τη διαδικασία παρέχοντας το ποσό που ισοδυναμεί με την αντίστροφη αναζήτηση εικόνων για ύποπτα ή γνωστά καρκινικά κύτταρα.

Μέρος της διαδικασίας διάγνωσης συχνά εξετάζει δείγματα ιστών κάτω από μικροσκόπιο και ψάχνει για ορισμένα προειδοποιητικά σήματα ή σχήματα που μπορεί να υποδεικνύουν μία ή άλλη μορφή καρκίνου. Αυτό μπορεί να είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία επειδή κάθε καρκίνος και κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και το άτομο που ελέγχει τα δεδομένα δεν πρέπει μόνο να κοιτάξει τα κύτταρα του ασθενούς αλλά και να τα συγκρίνει με γνωστούς καρκινικούς ιστούς από μια βάση δεδομένων ή ακόμα και ένα τυπωμένο βιβλίο δειγμάτων.

Όπως έχει αποδειχθεί αρκετά εδώ και χρόνια, η αντιστοίχιση παρόμοιων εικόνων μεταξύ τους είναι μια εργασία κατάλληλη για τους μηχανικούς μάθησης. Είναι αυτό που εξουσιώνει τα πράγματα όπως η αντίστροφη αναζήτηση εικόνων της Google, όπου βάζετε μια εικόνα και βρίσκει αυτά που είναι οπτικά παρόμοια. Αλλά αυτή η τεχνική έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών στην ιατρική, όπου ένα σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών μπορεί να επισημάνει περιοχές μιας ακτινογραφίας ή μαγνητικής τομογραφίας που έχουν πρότυπα ή χαρακτηριστικά που έχουν εκπαιδευτεί για να αναγνωρίσουν

Όλα αυτά είναι καλά και καλά, αλλά η πολυπλοκότητα της παθολογίας του καρκίνου αποκλείει την απλή αναγνώριση προτύπων μεταξύ δύο δειγμάτων. Κάποιος μπορεί να είναι από το πάγκρεας, άλλος από τον πνεύμονα, για παράδειγμα, που σημαίνει ότι οι δύο καταστάσεις μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικές παρότι είναι οπτικά παρόμοιες. Και η "διαίσθηση" του έμπειρου γιατρού δεν πρέπει να αντικατασταθεί, ούτε και ο γιατρός θα υποστεί την αντικατάστασή του.

Γνωρίζοντας τις ευκαιρίες και τους περιορισμούς εδώ, η ερευνητική ομάδα της Google δημιούργησε SMILY (παρόμοιες ιατρικές εικόνες σαν τη δική σου) ένα είδος έντονα ενισχυμένης αναζήτησης ανάστροφης εικόνας που κατασκευάστηκε ειδικά για την επιθεώρηση ιστών και τη διάγνωση του καρκίνου

Ένας χρήστης τοποθετεί στο σύστημα ένα νέο δείγμα από έναν ασθενή – μια τεράστια εικόνα υψηλής ανάλυσης μιας διαφάνειας στην οποία ένα βαμμένο τμήμα ιστού είναι σχεδιασμένο. (Αυτή η μέθοδος είναι τυποποιημένη και έχει για μεγάλο χρονικό διάστημα – αλλιώς πώς θα μπορούσατε να συγκρίνετε οποιαδήποτε δύο;)

Μόλις είναι στο εργαλείο, ο γιατρός μπορεί να το επιθεωρήσει όπως κανονικά , μεγέθυνση και περιστροφή. Όταν βλέπουν ένα τμήμα που πιέζει το ενδιαφέρον τους, μπορούν να σχεδιάσουν ένα κιβώτιο γύρω από αυτό και η SMILY θα εκτελέσει τη μαγεία που ταιριάζει με την εικόνα, συγκρίνοντας τι υπάρχει μέσα στο κουτί με ολόκληρο το σώμα του Genome Atlas του Καρκίνου, μια τεράστια βάση δεδομένων με ετικετοποιημένα και ανώνυμα δείγματα .

Παρόμοιες περιοχές εμφανίζονται στην πλαϊνή μπάρα και ο χρήστης μπορεί εύκολα να τις διαβάσει. Αυτό είναι αρκετά χρήσιμο εκεί. Όμως, όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές ενώ χτίζονταν SMILY, αυτό που οι γιατροί χρειάζονταν πραγματικά ήταν να μπορούν να πάρουν πολύ πιο κοκκώδες σε αυτό που έψαχναν. Η συνολική οπτική ομοιότητα δεν είναι το μόνο πράγμα που έχει σημασία. τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά μέσα στο τετράγωνο μπορεί να είναι αυτό που αναζητά ο χρήστης ή ορισμένες αναλογίες ή τύποι κυττάρων.

Όπως γράφουν οι ερευνητές:

Οι χρήστες χρειάζονται τη δυνατότητα να καθοδηγούν και να τελειοποιούν τα αποτελέσματα αναζήτησης σε κάθε περίπτωση, για να βρούμε πραγματικά αυτό που αναζητούσαν … Αυτή η ανάγκη για επαναληπτική βελτίωση της αναζήτησης βασίστηκε στον τρόπο με τον οποίο οι γιατροί συχνά εκτελούν «επαναληπτική διάγνωση» – δημιουργώντας υποθέσεις, συλλέγοντας δεδομένα για να δοκιμάσουν αυτές τις υποθέσεις, διερευνώντας εναλλακτικές υποθέσεις και επανεξετάζοντας ή επανεξετάζοντας προηγούμενες υποθέσεις με επαναληπτικό τρόπο. Έγινε ξεκάθαρο ότι για να ικανοποιήσει τις πραγματικές ανάγκες των χρηστών, θα πρέπει να υποστηρίξει μια διαφορετική προσέγγιση στην αλληλεπίδραση των χρηστών

Για το σκοπό αυτό η ομάδα πρόσθεσε επιπλέον εργαλεία που επιτρέπουν στον χρήστη να καθορίζει πολύ πιο πολύ τα ενδιαφέροντά του, (19659002) Πρώτον, ένας χρήστης μπορεί να επιλέξει ένα ενιαίο σχήμα στην περιοχή που ασχολείται με αυτό και το σύστημα θα επικεντρωθεί μόνο σε αυτό, αγνοώντας άλλα χαρακτηριστικά που μπορεί να είναι μόνο περισπασμούς [19659002] Δεύτερον, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μεταξύ των αποτελεσμάτων αναζήτησης ένα που φαίνεται ελπιδοφόρο και το σύστημα θα επιστρέψει περισσότερο σαν αυτό, λιγότερο συνδεδεμένο με το αρχικό ερώτημα. Αυτό επιτρέπει στον χρήστη να κατεβάσει ένα είδος κουνελιού τρυπών χαρακτηριστικών και τύπων κυττάρων, κάνοντας αυτή την «επαναληπτική» διαδικασία των ερευνητών που αναφέρθηκαν παραπάνω.  <img class= που περιγράφει SMILY και τις ιατρικές στοχευμένες βελτιώσεις στο SMILY εδώ. παρουσιάστηκαν αρχικά στο CHI 2019 στη Γλασκώβη νωρίτερα αυτό το έτος

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.