Οι οδηγοί Uber και Lyft απαιτούν καλύτερη αμοιβή, προστασία στο χώρο εργασίας και ενώσεις οδηγών

Οι οδηγοί Uber και Lyft απαιτούν καλύτερη αμοιβή, προστασία στο χώρο εργασίας και ενώσεις οδηγών


Καθώς το νομοσχέδιο της Συνέλευσης κάνει το δρόμο του μέσω της νομοθετικής εξουσίας της Καλιφόρνιας, οι οδηγοί Uber και Lyft εκφράζουν τις απαιτήσεις τους για καλύτερη αμοιβή, βασικές προστασίες στο χώρο εργασίας και το δικαίωμα να οργανώνονται μέσω συνδικάτων. Αύριο, οι Lyft και οδηγοί Uber θα συναντηθούν έξω από την έδρα του Σαν Φρανσίσκο της Uber για να ακούσουν τις φωνές τους.

Όπως διαπιστώθηκε στην υπόθεση Dynamex Operations West, Το AB-5 επιδιώκει να κωδικοποιήσει την απόφαση. Στην περίπτωση αυτή, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Dynamex κακώς χαρακτήρισε τους εργαζομένους της ως ανεξάρτητους εργολάβους. Το AB-5, το οποίο έχει ήδη περάσει στην Κρατική Συνέλευση της Καλιφόρνια, θα εξασφάλιζε ότι οι εργαζόμενοι στην οικονομία των εργαζομένων δικαιούνται ελάχιστο μισθό, αποζημίωση εργαζομένων και άλλα οφέλη.

Για να τροφοδοτήσει την αποστολή του, η Gig Workers Rising and Mobile Workers Alliance διαφήμιση στο SF Chronicle, που βγαίνει αύριο, το οποίο περιλαμβάνει μια ανοιχτή επιστολή προς τον CEO της Uber Dara Khosrowshahi και τους συνιδρυτές της Lyft, Logan Green και John Zimmer. Σε αυτό, οι ομάδες χειροκρότησαν και τους δύο Lyft και Uber λέγοντας ότι θέλουν να κάνουν καλύτερα από τους οδηγούς τους

"Αλλά το σημαντικότερο βήμα για την επίτευξη αυτού του στόχου δεν έχει ακόμη ληφθεί: χρειάζονται μια θέση στο τραπέζι ως ισότιμοι εταίροι για να γράψουν τη διαδρομή μας προς τα εμπρός », γράφει στην επιστολή η Linda Valdivia της Mobile Workers Alliance και η Rebecca Stack-Martinez της Gig Workers Rising. "Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διοργανώνουμε, επιδεικνύουμε και μιλάμε για να ζητήσουμε να βάλετε τα λόγια σας σε δράση."

Εν ολίγοις, οι οδηγοί θέλουν να συμμετάσχουν στις συνομιλίες γύρω από το AB-5 και να ακούσουν τις φωνές τους στο διαδικασία λήψης αποφάσεων. Επιπρόσθετα, οι οδηγοί θέλουν οι ηγέτες της Καλιφόρνιας να τους δώσουν τη δυνατότητα να οργανώσουν και να διαπραγματευτούν μέσω ενός συνδικαλιστικού κινήματος οδηγού, γράφει η επιστολή

. "Είναι ώρα οι ηγέτες του κράτους Uber, Lyft και California να έρθουν μαζί με τους οδηγούς για να γράψουν το μονοπάτι προς τα εμπρός », έγραψαν οι διοργανωτές. «Ήρθε η ώρα για τον Uber και τον Lyft να κάνουν σωστά από εμάς. Αυτό σημαίνει να επεκταθούν σε όλους τους οδηγούς τους μισθούς και τις βασικές προστασίες στο χώρο εργασίας που αξίζουμε. Σημαίνει επίσης τον τερματισμό του κόστους και του κινδύνου να κάνουμε την επιχείρησή σας σε εμάς. "

Όπως σημειώνεται στην εκδοχή της Uber και της Lyft, καμία εταιρεία δεν θέλει τους οδηγούς της να είναι υπάλληλοι.

"Η Λίφτ υποστηρίζει μια προσέγγιση σύμφωνα με τα συμφέροντα της κοινότητας των οδηγών μας, με τον εκσυγχρονισμό αιωνόβιων εργατικών νόμων που δυσχεραίνουν την παροχή τόσο ευελιξίας όσο και ευελιξίας. οφέλη ", δήλωσε εκπρόσωπος της Lyft σε δήλωση. "Γι 'αυτό συνεργαζόμαστε με τους νομοθέτες και τους ηγέτες του εργατικού δυναμικού σε μια διαφορετική λύση, ώστε οι οδηγοί να μπορούν να συνεχίσουν να ελέγχουν πού, πότε και πόσος χρόνος οδηγούν. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι περισσότερες ομάδες συμμετέχουν στη συζήτηση για να διατηρήσουν την ευελιξία των οδηγών, προσφέροντας παράλληλα και νέα οφέλη και προστασία. "

Πίσω από τις σκηνές, οι Uber και Lyft έχουν καταβάλει οδηγούς για να διαμαρτυρηθούν για τη νομοθεσία που θα τους καθιστούσε υπαλλήλους σύμφωνα με τον Los Angeles Times .

"Θα συνεχιστούμε να συνεργαζόμαστε με την ποικιλόμορφη κοινότητα των οδηγών μας – και τους νομοθέτες που τους εκπροσωπούν – να βελτιώσουν την ποιότητα και την ασφάλεια της ανεξάρτητης εργασίας", ανέφερε εκπρόσωπος της Uber μια δήλωση

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.