Ο Meredith Whittaker, ερευνητής της AI και διοργανωτής της περσινής αποχώρησης Google, αποχωρεί από την εταιρεία

Ο Meredith Whittaker, ερευνητής της AI και διοργανωτής της περσινής αποχώρησης Google, αποχωρεί από την εταιρεία


Ο Meredith Whittaker, ιδρυτής της Η Open Research Group της Google και ένας από τους ηγέτες των περασμάτων του περασμένου έτους από την εταιρεία αφήνει την εταιρεία. Η Google επιβεβαίωσε την αναχώρησή της, η οποία ήταν πρώτη αποκαλυπτόμενη στο Twitter από έναν μηχανικό της Google και το που αναφέρθηκε από τον Bloomberg αλλά δεν είχε κανένα πρόσθετο σχόλιο. Η TechCrunch επικοινώνησε επίσης με την Whittaker για σχόλια.

Η Whittaker και ένας άλλος από τους διοργανωτές της αποστολής, Claire Stapleton, δήλωσαν ότι είχαν αντιμέτωποι με αντίποινα από το Google μετά τη διαμαρτυρία. Άλλοι υπάλληλοι ισχυρίστηκαν επίσης ότι είχαν υποστεί ζημιές ως αποτέλεσμα της συμμετοχής τους, την οποία το Google αρνήθηκε.

Χιλιάδες υπάλληλοι σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν στο τεράστιο διαμαρτύρονται για το πώς η Google χειρίζεται καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και παραπτώματα. Ζήτησαν από την εταιρεία να εφαρμόσει διάφορα μέτρα κατά της παρενόχλησης και των διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού της καταναγκαστικής διαιτησίας, μιας δημοσιευμένης έκθεσης διαφάνειας σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση και μιας ασφαλούς και ανώνυμης διαδικασίας για την αναφορά των σεξουαλικών παραπτωμάτων

ότι παρά τις αξιόπιστες κατηγορίες περί σεξουαλικής κακομεταχείρισης έναντι του συν-δημιουργού του Android Andy Rubin, ο είχε εγκαταλείψει το Google με ένα πακέτο πληρωμών ύψους 90 εκατομμυρίων δολαρίων .

Κατά το παρελθόν έτος, οι υπάλληλοι της Google τη λογοκριμένη μηχανή αναζήτησης της Κίνας για την Κίνα, και τη σύμβασή της με το Πεντάγωνο για τη χρήση της τεχνικής της τεχνολογίας αιχμής για την ανάλυση των βίντεο από το drone. Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι δεν θα ανανεώσει τη σύμβαση

Whittaker, που είναι συν-διευθυντής της AI Now, μια επιτροπή δεοντολογίας που συνδέεται με το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης tweeted την εποχή εκείνη ότι ήταν " για αυτή την απόφαση, και να σέβονται βαθιά τους πολλούς ανθρώπους που εργάστηκαν και διακινδύνευσαν να το κάνουν. Η Google δεν πρέπει να βρίσκεται σε επιχείρηση πολέμου. "

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.