Ηταν ψηφοθηρικό, έγινε πράξη | Απόψεις


Διατυπώνει απορίες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος επιτίθεται κατά της νέας υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου. Σε ανάρτησή του στο Facebook (11.7.2019) σαρκάζει ότι η κ. Μιχαηλίδου «έχει πολλά να πει και για την Αριστερά στα χρόνια της δικτατορίας. “Η απώλεια συναισθήματος δικτατορίας, η οποία είναι αντίστοιχη της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου, στη συνέχεια μετατρέπεται σε βαθιά, συλλογική, ψυχική νόσο” γράφει το βιβλίο για το οποίο μιλά η υπουργός στο παρακάτω βίντεο, κάτι που τη βρίσκει σύμφωνη και την προβληματίζει. Ας μας ενημερώσει η κυρία Μιχαηλίδου πώς ονομάζεται η νόσος, ποια τα συμπτώματα και αν αντιμετωπίζεται με κάποιο ταξίδι στη Μακρόνησο, με έναν βασανισμό ή μια εικονική εκτέλεση».

Αυτά γράφει ο κ. Αρβανίτης και πρέπει κατ’ αρχάς να τον ενημερώσουμε ότι το βιβλίο στο οποίο αναφέρεται –και με το οποίο συμφωνεί η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου– έχει γραφτεί από δύο αντιστασιακούς. Ηταν πραγματικοί αγωνιστές, όχι σαν τα εκατομμύρια των μαϊμού-αντιστασιακών που εμφανίστηκαν μετά τη μεταπολίτευση και τους οποίους φοβόταν ο Μανόλης Αναγνωστάκης.

Το βιβλίο «Από πού κι ώς πού όλοι οι αγώνες είναι δίκαιοι;» (εκδόσεις Μεταίχμιο) αποτυπώνει τη συζήτηση που έκανε στην Οξφόρδη ο Σταύρος Τσακυράκης (είχε φάει το ξύλο της αρκούδας στο ΕΑΤ-ΕΣΑ) με τον κ. Απόστολο Δοξιάδη, ο οποίος, παρά την παράτολμη δράση του κατά της δικτατορίας, ήταν τυχερός και δεν συνελήφθη.

Ο αρθρογράφος της «Αυγής» κ. Πέτρος Κατσάκος γράφει ότι όσα είπε η κ. Μιχαηλίδου ήταν «μια κυνική και χυδαία αποδόμηση που προσβάλλει με βάναυσο τρόπο νεκρούς αλλά και ζώντες αγωνιστές τους οποίους η ίδια η μεταπολιτευτική δημοκρατία μας τίμησε αποδίδοντάς τους τη θέση που τους αξίζει στην Ιστορία» (Αυγή 11.7.2019). Περίεργο πράγμα, διότι στην παρουσίαση του βιβλίου, εκτός από τους δύο στο πάνελ (Τσακυράκης, Δοξιάδης), παρευρίσκοντο και πάρα πολλοί άλλοι (πραγματικοί) αντιστασιακοί στο ακροατήριο. Ουδείς αντελήφθη τη «χυδαία αποδόμηση» που οψίμως «ανακάλυψαν» οι κ. Αρβανίτης, Κατσάκος κ.ά.

Αν ο κ. Αρβανίτης και οι λοιποί είχαν διαβάσει το βιβλίο, θα σταματούσαν να κορυβαντιούν με βάση ένα αποσπασματικό βίντεο μερικών δευτερολέπτων. Αν έστω έβλεπαν ολόκληρο το βίντεο, θα είχε απαντηθεί και ένα άλλο ερώτημα του κ. Αρβανίτη: «Ας μας ενημερώσει (σ.σ.: η κ. Μιχαηλίδου), μιας κι έχει προσωπική εμπειρία, ποιο στέλεχος της Αριστεράς “βιώνει την απώλεια της δικτατορίας ως απώλεια δικού του προσώπου”». Λίγο διάβασμα χρειαζόταν· μόλις 116 μικρές σελίδες καταλαμβάνει ο ζωντανός διάλογος που έγινε τον Νοέμβριο του 2017.

Το γαρ πολύ της θλίψεως (από την απώλεια της εξουσίας) γεννά παραφροσύνη. Αν συμπεριλάβουμε και την προχειρότητα που προσθέτουν τα social media, καταλήγουμε σε αχταρμά.

Source link

By smaragost

Τα κείμενα και οι απόψεις που φιλοξενούνται σε αυτό το site δεν αντιπροσωπεύουν τα πιστεύω μου, τα άρθρα είναι από διάφορες πηγές, θα βλέπουμε πάντα όλες τις πλευρές και θα σχολιάζουμε αναλόγως. ΠΑΡΑΚΑΛΩ μην χρησιμοποιείτε υβριστικές φράσεις και σχόλια. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τις ιατρικές συμβουλές παρακαλώ πολύ να συμβουλευτείτε τον κατάλληλο ιατρό πρώτα. Το site παρέχει μόνο πρόσβαση στις πληροφορίες και τίποτα άλλο, για τα άρθρα που είναι σε διαφορετική γλώσσα παρέχετε μετάφραση η οποία δεν είναι 100% αλλά θα βγάλετε νόημα. Σας ευχαριστώ για την στήριξη. The information provided herein should not be used during any medical emergency or for the diagnosis or treatment of any medical condition. A licensed medical professional should be consulted for diagnosis and treatment of any and all medical conditions. Links to other sites are provided for information only -- they do not constitute endorsements of those other sites.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.