s4_090719_kefalia


Το Μέγαρο Μαξίμου και η δομή υποστήριξης του πρωθυπουργικού γραφείου που θα θεσμοθετηθεί με το πρώτο νομοσχέδιο το οποίο θα φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις και την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, θα μετακομίσει –όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες– στο σημερινό υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασιλίσσης Σοφίας. Το ίδιο και ο πρωθυπουργός. Ηδη, όμως, σκιαγραφείται το «Μαξίμου» με την έννοια της στενής ομάδας ανθρώπων του κ. Μητσοτάκη.

Η θεσμοθέτηση θέσης αντιπροέδρου της κυβέρνησης, την οποία θα αναλάβει ο Παναγιώτης Πικραμμένος, λέει πολλά. Ο κ. Πικραμμένος βρίσκεται πολύ κοντά στον κ. Μητσοτάκη και τον συμβουλεύει σε νομικά θέματα εδώ και καιρό. Η επιλογή, παρότι, σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά ο κ. Μητσοτάκης δεν θεωρούσε σκόπιμο να έχει αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, έχει ισχυρό συμβολισμό για πολλούς λόγους και ιδιαίτερα λόγω του ότι ο κ. Πικραμμένος ήταν ένα από τα πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν αδίκως για την υπόθεση Novartis. Ταυτόχρονα, εκπέμπει μήνυμα μετριοπάθειας και σοβαρότητας σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα.

Ανθρωπος του προέδρου και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, βουλευτής και υπουργός Επικρατείας πλέον, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τον συντονισμό του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης και εξ αυτού τις σχέσεις της κυβέρνησης με τη Βουλή. Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος υπήρξε και συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, συμβουλεύει εδώ και καιρό για νομικά και συνταγματικά ζητήματα τον κ. Μητσοτάκη, ενώ παλαιότερα είχε αναλάβει και τον συντονισμό του 12μελούς οργάνου των συμβούλων του κ. Μητσοτάκη.

Διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Εξ απορρήτων του κ. Μητσοτάκη εδώ και πολύ καιρό στην Πειραιώς, ο κ. Δημητριάδης έχει αναλάβει και έχει φέρει εις πέρας πολλές και δύσκολες αποστολές. Βρίσκεται δίπλα στον πρωθυπουργό από την εποχή της εσωκομματικής καμπάνιας για την προεδρία της Ν.Δ. Μετριοπαθής κεντροδεξιός, ο κ. Δημητριάδης ανέλαβε να ενημερώσει και αρκετούς υπουργούς χθες. Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου αναλαμβάνει ο Ακης Σκέρτσος, μέχρι πρόσφατα γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, ο οποίος καλείται να εφαρμόσει στην πράξη το νέο οργανόγραμμα της δομής του πρωθυπουργικού γραφείου. Ο κ. Σκέρτσος βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό σε στενή επαφή και συνεργασία με τον κ. Μητσοτάκη. Υπήρξε διευθυντής του γραφείου του Παναγιώτη Πικραμμένου όταν ήταν υπηρεσιακός πρωθυπουργός και νωρίτερα του Γιάννη Στουρνάρα επί των ημερών του στο υπουργείο Οικονομικών.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αναλαμβάνει ο Στέλιος Πέτσας. Στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ. από την αρχή της προεδρίας του κ. Μητσοτάκη στη Ν.Δ., ο κ. Πέτσας είχε αρχικά ρόλο συμβούλου για τα δημοσιονομικά. Αυτό και η τεχνοκρατική του κατάρτιση ήταν ο λόγος που όλοι εκτιμούσαν ότι θα τοποθετείτο σε θέση υφυπουργού Οικονομικών με αρμοδιότητα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η εκτίμηση αυτή δεν έλαβε υπ’ όψιν το γεγονός ότι στο μεταξύ ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος χαίρει της εκτίμησης του προέδρου της Ν.Δ., ανέλαβε τον συντονισμό της 12μελούς ομάδας συμβούλων του, αλλά και τη θέση του διευθυντή του γραφείου του. Παραμένει στην επικοινωνία του κ. Μητσοτάκη, κάνοντας πλέον τη μετάβαση από τη διεύθυνση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. σε αυτήν του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού ο Κωνσταντίνος Ζούλας, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα επί της επικοινωνίας στην Πειραιώς (τότε μαζί με τη Μαρία Σπυράκη) πριν από ενάμιση χρόνο. Ο κ. Ζούλας έχει αναπτύξει καλή χημεία με τον πρωθυπουργό, αλλά και με ανθρώπους του στενού περιβάλλοντός του.

Source link

By smaragost

Τα κείμενα και οι απόψεις που φιλοξενούνται σε αυτό το site δεν αντιπροσωπεύουν τα πιστεύω μου, τα άρθρα είναι από διάφορες πηγές, θα βλέπουμε πάντα όλες τις πλευρές και θα σχολιάζουμε αναλόγως. ΠΑΡΑΚΑΛΩ μην χρησιμοποιείτε υβριστικές φράσεις και σχόλια. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τις ιατρικές συμβουλές παρακαλώ πολύ να συμβουλευτείτε τον κατάλληλο ιατρό πρώτα. Το site παρέχει μόνο πρόσβαση στις πληροφορίες και τίποτα άλλο, για τα άρθρα που είναι σε διαφορετική γλώσσα παρέχετε μετάφραση η οποία δεν είναι 100% αλλά θα βγάλετε νόημα. Σας ευχαριστώ για την στήριξη. The information provided herein should not be used during any medical emergency or for the diagnosis or treatment of any medical condition. A licensed medical professional should be consulted for diagnosis and treatment of any and all medical conditions. Links to other sites are provided for information only -- they do not constitute endorsements of those other sites.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.