Αυτά τα ανθρωποειδή ρομπότ μπορούν να πλοηγηθούν αυτομάτως στους λαβύρινθους μπλοκ αποχρωματισμού χάρη στην IHMC

Αυτά τα ανθρωποειδή ρομπότ μπορούν να πλοηγηθούν αυτομάτως στους λαβύρινθους μπλοκ αποχρωματισμού χάρη στην IHMC


Το ρομπότ προγραμματισμού για να περπατάτε σε επίπεδη επιφάνεια είναι αρκετά δύσκολο, αλλά το Ινστιτούτο Ανθρώπινης και Μηχανικής Μάθησης (IHMC) της Φλόριντα αντιμετωπίζει τη μεγάλη πρόκληση να εξασφαλίσει ότι τα ρομπότ δύο στυλ μπορούν να πλοηγηθούν με επιτυχία στο τραχύ έδαφος. Ο ερευνητικός οργανισμός παρουσιάζει το έργο του σε αυτήν την περιοχή από το 2016 αλλά το τελευταίο του βίντεο (μέσω Engadget ) δείχνει την πρόοδο που έχει σημειώσει. αυτόνομο πρόγραμμα σχεδιασμού βημάτων βρίσκεται σε λειτουργία τόσο στο ρομπότ Atlas της Boston Dynamics όσο και στο ρομπότ Valkyrie που αναπτύχθηκε από την NASA (τα ανθρωποειδή ρομπότ έχουν τα πιο ωραία ονόματα). Αυτό το βίντεο εμφανίζει την πλοήγηση ενός γεμάτου σωρού σκωριών, καθώς και στενότερων μονοπατιών, τα οποία είναι πιο δύσκολα για πλοήγηση λόγω περιορισμένων επιλογών πλοήγησης

Βασικά, η IHMC διαχειρίζεται αυτές τις σύνθετες λειτουργίες πλοήγησης καθορίζοντας μια αρχή και ένα τέλος για το ρομπότ και στη συνέχεια να χαρτογραφούν όλες τις πιθανές διαδρομές με βάση το βήμα προς βήμα, αξιολογώντας το κόστος του καθενός και τελικά φτάνοντας σε ένα βέλτιστο μονοπάτι – όλα αυτά μπορούν να συμβούν σχετικά γρήγορα στο σύγχρονο υλικό

Τα ρομπότ μπορεί επίσης γρήγορα να προσαρμοστεί στις αλλαγές του περιβάλλοντος και της απόφραξης των διαδρομών χάρη στη δουλειά της IHMC και μπορεί να διαχειριστεί ακόμη και το περπάτημα σε στυλ ράβδου μονής τροχιάς (αν και σε στενή σειρά βιβλίων σκωρίας, όχι σε πραγματικό σχοινί)

εργασία που πρέπει να γίνει – η ομάδα της IHMC λέει ότι έχει ένα 50% ποσοστό επιτυχίας σε στενά μονοπάτια, αλλά η ικανότητά της να πλοηγεί σε τραχύ έδαφος με αυτά τα ρομπότ και το λογισμικό της είναι πολύ υψηλότερο κατά 90% και είναι αρκετά νέο r ένα τέλειο ιστορικό σε επίπεδο έδαφος.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.