Το SpaceX στοχεύει να παρέχει εμπορικές εκτοξεύσεις Starship έως το 2021

Το SpaceX στοχεύει να παρέχει εμπορικές εκτοξεύσεις Starship έως το 2021


Το SpaceX ξεκινά μόνο να ξεκινάει τις εμπορικές αποστολές του Falcon Heavy, αλλά έχει ήδη τα μάτια του για το επόμενο βραβείο – ξεκινώντας το Starship. Τώρα γνωρίζουμε ότι ελπίζει να ξεκινήσει την εμπορική εξυπηρέτηση για αυτόν τον πύραυλο πλήρους επαναχρησιμοποίησης επόμενης γενιάς μέχρι το 2021, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της CommercialX του SpaceX, Jonathan Hofeller.

Ο Hofeller μιλούσε σε συνέδριο στην Ινδονησία SpaceNews ) και σημείωσε ότι η ιδιωτική εταιρεία εκτόξευσης χώρου μιλάει σήμερα με τρεις διαφορετικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών σχετικά με την επιλογή που θα είναι η πρώτη αποστολή στο νέο διαστημικό σκάφος. Το Starship, γνωστό στο παρελθόν ως «BFR» ή «Big Falcon Rocket», αναπτύσσεται επί του παρόντος σε δύο χωριστές εγκαταστάσεις SpaceX, μία στο Τέξας και μία στη Φλώριδα, σε μια εσωτερική επιχείρηση «ψήσιμο» για να δούμε ποια ομάδα μπορεί παράδοση της καλύτερης λύσης πιο γρήγορα. Ένα τέτοιο μηχανογραφικό επίδειξη δεν είναι ασυνήθιστο μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας και συχνά παράγει αποτελέσματα και από τις δύο προσπάθειες που συμπληρώνουν ή βελτιώνουν ό, τι το τελικό προϊόν καταλήγει να είναι, αντί να είναι ένα σενάριο «νικητής παίρνει όλα»

Το Starship, μόλις ολοκληρωθεί, θα περιλαμβάνει ένα σύστημα εκτόξευσης που προωθείται σε τροχιά από έναν ενισχυτή Super Heavy, με ακόμη μεγαλύτερη ανυψωτική ικανότητα από τον υπάρχοντα πυραύλο Falcon . Θα είναι σε θέση να παραδώσει έως και 20 μετρικούς τόνους σε τροχιά γεωστατικής μεταφοράς ή πάνω από 100 τόνους σε τροχιά χαμηλής γης. Επίσης, πρόκειται να είναι το διαστημόπλοιο που επιτρέπει στο SpaceX να επιτύχει το στόχο του να εκτελεί αποστολές πληρώματος στον Άρη.

Προηγούμενες ημερομηνίες στόχου για τα ορόσημα του Starship περιλαμβάνουν την επίτευξη τροχιακών εκτοξεύσεων μέχρι το 2020 . αυτά θα είναι αποστολές δοκιμών ή επίδειξης και όχι πληρωμές πελατών. Ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, Elon Musk, δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία εξετάζει το 2023 ως την πρώτη ημερομηνία στόχου για την παροχή ενός ταξιδιού στο χώρο του κυκλώματος της Σελήνης στον του πρώτου πελάτη του τουρισμού, Yusaku Maezawa .

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.