Η Creandum κλείνει κεφάλαιο ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων για επενδύσεις σε πρώιμο στάδιο από την Ευρώπη

Η Creandum κλείνει κεφάλαιο ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων για επενδύσεις σε πρώιμο στάδιο από την Ευρώπη


Καθώς μια ευρωπαϊκή VC δημιουργεί ένα ταμείο για να διπλασιάσει τους μεγαλύτερους κύκλους ανάπτυξης στην Ευρώπη, ένα άλλο έχει κλείσει ένα ταμείο για να συνεχίσει να επικεντρώνεται στις επενδύσεις σε πρώιμο στάδιο. Ο Creandum πρώτος υποστηρικτής εταιρειών όπως το Spotify και iZettle, έκλεισε ένα πέμπτο ταμείο ύψους € 265 εκατ. ($ 300 εκατ.). Το σχέδιο είναι να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και νεοσύστατες εταιρείες με ευρωπαίους ιδρυτές (το Creandum έχει επίσης γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο και το Βερολίνο) με επίκεντρο τους σπόρους και τους γύρους της σειράς Α.

Το ευρωπαϊκό επιχειρηματικό κεφάλαιο έχει αντικατοπτρίσει πιστά τη τροχιά που το οικοσύστημα εκκίνησης έχει πάρει στην περιοχή

Μια ισχυρή κουλτούρα της έρευνας σε τεχνικούς τομείς στα δημόσια πανεπιστήμια δεν σήμαινε έλλειψη ενδιαφερόντων ιδεών και ταλέντων για να τα ακολουθήσουν. Αλλά δεν ήταν τόσο πολύ από καιρό ότι οι ευκαιρίες για άντληση κεφαλαίων για να δουν τα νήματα που στριμώχτηκαν σε ύφασμα – πολύ λιγότερο ανεπτυγμένα είδη ένδυσης – δεν ήταν τόσο εύκολο να έρθουν. Οι γύροι χρηματοδότησης ήταν μικρότεροι και γενικά πιο δύσκολο να αυξηθούν και αν οι νεοσύστατες επιχειρήσεις ήθελαν να κλιμακώσουν, οι πιο ελπιδοφόρες από αυτές συχνά αποσιώπησαν τις ΗΠΑ για να το κάνουν.

Γρήγορα προς τα εμπρός μέχρι σήμερα και οι χρόνοι είναι πολύ διαφορετικός. Οι μεγαλύτερες νεοσύστατες επιχειρήσεις στην περιοχή διαμένουν και βρίσκουν την οικονομική στήριξη – και τους πελάτες – πρέπει να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στο επόμενο επίπεδο εδώ στην Ευρώπη, βοηθούμενη από την ώθηση σε τεχνολογίες όπως οι υπηρεσίες cloud. Και από την αρχή της φάσης, έχουμε δει τόσο την εμφάνιση ενός νέου κύματος εταιρειών VC όσο και την επέκταση εκείνων που υπήρχαν για λίγο, για να βοηθήσουν στην έκρηξη των νεοσύστατων επιχειρήσεων που έχουν σχηματιστεί και αναπτυχθεί στο

Creandum, τώρα 15 ετών, ταιριάζει στην τελευταία κατηγορία. Ο Γιόχαν Μπρένερ, γενικός συνεργάτης της εταιρείας, δήλωσε ότι ο γύρος αυτός υπερκαλύφθηκε με στόχο να προστεθεί σταδιακά η χρηματοδότηση του μείγματος. Η Creandum, ωστόσο, επέλεξε να απορρίψει την ώθηση να αναβαθμίσει την εστίασή της στον σπόρο και στη Σειρά Α.

"Το Creandum πιστεύει ακράδαντα ότι η εστίαση στο πρώιμο στάδιο είναι εκεί όπου γίνονται οι καλύτερες αποδόσεις", ανέφερε σε μια συνέντευξη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. "Το να είσαι πρώτοι θεσμικοί επενδυτές στα παιχνίδια Spotify, iZettle και Small Giant και οι επιστροφές του Creandum από τις επενδύσεις πέρυσι είναι σημεία απόδειξης αυτού. Έχοντας πάρα πολύ μεγάλα κεφάλαια, πιθανόν τα κεφάλαια να κάνουν μεγαλύτερες και μεταγενέστερες επενδύσεις ή να κάνουν πάρα πολλές μικρές επενδύσεις που είναι δύσκολο να υποστηριχτούν ».

Προσθέτει ότι η Creandum έχει ήδη πραγματοποιήσει λίγες επενδύσεις από αυτό το ταμείο, αλλά διατηρεί τη μαμά της λεπτομέρειες για τώρα. "Οι επενδύσεις στο νέο ταμείο εξακολουθούν να είναι μυστικές, αλλά βρίσκονται στους τομείς της κινητικότητας, της τελειότητας, της εφοδιαστικής και της τεχνολογίας των τροφίμων", ανέφερε. "Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τους επιχειρηματίες ότι το ταμείο είναι σε θέση να επενδύσει."

Όπως συμβαίνει συχνά με τα VCs, συχνά παίρνουν μόνο μερικές τεράστιες επιτυχίες για να δουν μια ισχυρή επιστροφή – ένας λόγος για τον οποίο βλέπουμε πολλά που βασίζεται στην προϋπόθεση πολλαπλών στοιχημάτων, για να δει τι απογειώνεται (ένα μοντέλο που έχει πάρει η SoftBank και με τα τεράστια χαρτοφυλάκια του Ταμείου Vision, τώρα ισχύει για την πραγματοποίηση παραγωγικών επενδύσεων σε μεταγενέστερο στάδιο). Το Creandum ακολούθησε ένα παρόμοιο μοτίβο και είχε μια ισχυρή πορεία μέχρι στιγμής, βοήθησε σε κανένα μικρό μέρος από μερικές μεγάλες επιτυχίες. Στην περίπτωσή της περιλάμβαναν την IPO της Spotify, την έξοδο του iZettle στο PayPal, τα μικρά γιγαντιαία παιχνίδια που αποκτήθηκαν από την Zynga για 700 εκατομμύρια δολάρια και την IPO της Elastic, η οποία έχει τώρα ανώτατο όριο αγοράς 4,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία ανέφερε ότι συνολικά οι εξόδους χαρτοφυλακίου της ανέρχονται συνολικά σε 35 δισεκατομμύρια δολάρια, με περισσότερα από 800 εκατομμύρια δολάρια να επιστρέφονται στους επενδυτές το 2018.

Όσον αφορά τις περιοχές και τις βιομηχανίες που προσελκύουν την προσοχή της επιχείρησης, αποτελεί σημάδι της σχετικής υγείας των πιστεύω ότι η Brenner αρνήθηκε να ξεκαθαρίσει κάτι συγκεκριμένο

"Το Creandum είναι πραγματικά αρκετά αγνωστικιστικό για τη βιομηχανία στην οποία εστιάζουμε», είπε. "Το πιο σημαντικό είναι να βρούμε τις καλύτερες ομάδες για να επενδύσουμε σε ολόκληρη την Ευρώπη". Η εταιρεία εκτιμά ότι το 90% του ΑΕΠ "παραμένει σε μεγάλο βαθμό αδιατάρακτο από την τεχνολογία." Ωστόσο, πρόσθεσε, "συνεχίζουμε να βλέπουμε ευκαιρίες στην τεχνολογία της υγείας (19659002) Δεδομένης της μεγάλης εξέλιξης της προσοχής (εάν όχι, αναγκαστικά, της χρήσης) που έχουμε δει στην αρχιτεκτονική κρυπτοεπαναστασιακής και μπλοκχαλινής αρχιτεκτονικής, είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα της Ευρώπης,

"Το Creandum είναι ένας μεγάλος πιστός στο blockchain και τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που μπορεί να επιτρέψει", δήλωσε ο Brenner. "Πιστεύουμε επίσης ότι οι κρυπτοεπιχειρήσεις θα είναι πολύ σημαντικές μακροπρόθεσμα".

Μεταξύ των άλλων επενδύσεων στην κρυπτογράφηση, η εταιρεία υποστηρίζει επί του παρόντος την Argent, ένα αποκεντρωμένο πορτοφόλι μεταξύ των οποίων "ταιριάζει στη διατριβή μας ότι οι μακροπρόθεσμες δυνατότητες του crypto δεν είναι για μερικούς τυχαίους ανθρώπους που κάνουν ξαφνικά πολλά χρήματα σε ένα ζεστό νέο ICO ", είπε. "Είναι να αλλάξουμε βαθιά τον κόσμο κάνοντας την πιο αποκεντρωμένη", ανέφερε η εταιρεία είναι στο κυνήγι για περισσότερες νεοσύστατες επιχειρήσεις σε γειτονικές περιοχές που αναζητούν επίσης επενδύσεις

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.