Το Slack και το Zoom πετούν ψηλά. Επίσης, έχουν ήδη κυνηγηθεί από την αρχή

Το Slack και το Zoom πετούν ψηλά. Επίσης, έχουν ήδη κυνηγηθεί από την αρχή


Δύο από τις εταιρείες με τις υψηλότερες πτήσεις που είναι τώρα οι επιχειρήσεις του έτους – Slack και Zoom – διαφέρουν από πολλές απόψεις, εκτός από το γεγονός ότι εστιάζεται στην ανταλλαγή μηνυμάτων στο χώρο εργασίας ενώ ο άλλος επικεντρώνεται στην τηλεδιάσκεψη

Η Slack ξεκίνησε τη ζωή ως μια πολύ διαφορετική εκκίνηση ενώ ο ιδρυτής του Zoom Eric Yuan ήξερε εξ αρχής ότι ήθελε να αναλάβει τον πρώην εργοδότη του WebEx . Το Slack έφερε πολλά χρήματα από πολλές πηγές πριν χτυπήσει τη δημόσια αγορά – περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε 10 γύρους. Μεγέθυνση έφερε μόλις 160 εκατομμύρια δολάρια σε πέντε γύρους, συμπεριλαμβανομένου ενός γύρου $ 100 εκατομμυρίων Σειρά D που χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Sequoia. Και οι δύο προσέγγισαν τις δημόσιες προσφορές τους διαφορετικά. Η Slack επέλεξε μια απευθείας εγγραφή η οποία δεν έφερε νέα χρήματα για την εταιρεία. Η Zoom επέλεξε μια παραδοσιακή IPO, ανεβάζοντας μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε χρηματοδότηση για τα ταμεία της λίγο πριν την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της.

Ακόμα, οι δύο εταιρείες έχουν πολλά κοινά. Και οι δύο ανέλαβαν καθιερωμένους φορείς (WebEx και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αντίστοιχα). Και οι δύο βασίζονται στη συνεργασία στο χώρο εργασίας και ως εκ τούτου έχουν μερικούς από τους ίδιους ανταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων της Microsoft. Μια άλλη κοινή ποιότητα, σημειώνει ο επενδυτής του Zoom Gordon Ritter της Emergence Capital Partners : και οι δύο «τροφοδοτούνται από την υιοθέτηση ιογενών τελικών χρηστών, κάτι που δεν ισχύει για κάθε εταιρεία του SaaS». ξεκινώντας με μια ομάδα · Το ζουμ αναπτύσσεται εσωτερικά και εξωτερικά, δεδομένης της φύσης των τηλεδιάσκεψης μεταξύ των εταιρειών.)

Τι μπορούν να έχουν και οι δύο: εν μέρει λιγότερες μέρες στην κορυφή του σωρού από κάποιους από τους προκατόχους τους. Ο λόγος, όπως λέει ο πολυετής VC Greg Gretsch, ο οποίος ίδρυσε το Jackson Square Ventures το 2011, είναι ότι "η ένταση του νέου ανταγωνισμού είναι σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο σήμερα από αυτό που ήταν πριν από 15 ή 20 χρόνια. "

Ο Ritter, ο οποίος ίδρυσε την Emergence το 2002 και υποστήριξε το Box Yammer και Veeva Systems . Ο «χρόνος κύκλου των κατεστημένων φορέων που έχουν την ημέρα τους στον ήλιο γίνεται όλο και μικρότερος», σημειώνει.

Αυτό συμβαίνει ευρέως στις εταιρείες Fortune 500, των οποίων η μέση διάρκεια ζωής είναι τώρα λιγότερο από 20 χρόνια με 60 χρόνια στη δεκαετία του 1950. Αλλά τώρα, ακόμη και οι ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρείες όπως το Zoom και το Slack, οι οποίες «έχουν εκπληκτικά μέλλοντα», λέει ο Ritter, πιθανότατα θα έχουν τις νεοσύστατες επιχειρήσεις να χτυπήσουν τα τακούνια τους πολύ σύντομα

Craig Hanson, γενικός συνεργάτης και συνιδρυτής του NextWorld Η πρωτεύουσα του Σαν Φρανσίσκο εξηγεί με αυτό τον τρόπο: «Στο σημερινό περιβάλλον, με όλους τους επιχειρηματίες και τα κεφάλαια που ψάχνουν για την επόμενη μεγάλη ιδέα, κάθε ιστορία επιτυχίας ξεκινάει αμέσως ένα ολόκληρο πεδίο νέων εταιρειών που κυνηγούν μετά από αυτούς.»

σχεδόν το δυνατόν, λέει ο Hanson. "Μόλις μια εκκίνηση δημιουργήσει ένα μεγάλο κύκλο ανάπτυξης ή έχει μια εντυπωσιακή έξοδο, σε δύο με τρία τρίμηνα, θα δείτε γύρους χρηματοδότησης για παρόμοιες νέες εταιρείες. Αυτό συμβαίνει τόσο στην τεχνολογία των καταναλωτών όσο και των επιχειρήσεων. Οι VCs μπορεί να λυπηθούν για την έλλειψη της πρώτης επιχείρησης που έθεσε μεγάλη και ελπίζουν ότι υπάρχει χώρος για ένα άλλο, ή κάποια μεγάλη IPO ή απόκτηση μπορεί να προκαλέσει ένα νέο πάθος για ένα χώρο που αγνοούσαν πριν ή που πίστευαν ότι ήταν πολύ δύσκολο μέχρι κάποιος να τους αποδείξει λάθος ".

Εξετάστε τις πολλές αποτυχημένες νεοσύστατες διασκέψεις βίντεο που προηγούνται του Zoom, συμπεριλαμβανομένων των εξαντλημένων εξαρτήσεων όπως το TeamSlide, το LiveMeeting και το Vyew. Πράγματι, η εκκίνηση του Eric Yuan δεν ήταν τίποτα παρά ένα σίγουρο πράγμα. Αλλά μόλις το διάστημα έχει επικυρωθεί από το είδος επιτυχίας που απολαμβάνει το Zoom, διευκολύνει τους άλλους ιδρυτές να συγκεντρώσουν χρήματα. Αυτό μπορεί εν μέρει να εξηγήσει γιατί, τον Απρίλιο, η εκκίνηση με έδρα το Boston, που ήταν σχεδόν πενταετής, με όνομα Owl Labs έφτασε 15 εκατομμύρια δολάρια -χωρίς δυνατότητες. Το Highfive που εδρεύει στο Redwood City της Καλιφόρνια, έχει ανατιμηθεί 32 εκατομμύρια δολάρια το περασμένο έτος μεταξύ άλλων από τους συνεργάτες Lightspeed Venture Partners και Andreessen Horowitz

. εξηγούν τι θέλουν να κάνουν [if they can say] «Είμαστε σαν το Twilio για το ____», λέει ο Hanson, προσθέτοντας ότι μόλις το 2016, «θα είχατε ίσως δύο έως τρεις αρχάριους να πηγαίνουν μετά από ένα διάστημα και να κυνηγήσουν τους κατεστημένους. Τώρα θα υπάρχουν 10 νεοσύστατες επιχειρήσεις και οι κατεστημένοι φορείς ήταν οι ίδιες οι νεοσύστατες επιχειρήσεις μόλις χίλια χρόνια νωρίτερα ».

Η τάση δεν περιορίζεται στις πρόσφατα δημόσιες επιχειρήσεις, λέει ο Gretsch. Κατά την άποψή του, «η επιτυχία για πολλές επιχειρήσεις και κλάδους δηλώνεται πολύ πριν από την πρώτη δημόσια εγγραφή και με αυτήν την επιτυχία έρχεται ένα κύμα από εμένα ανταγωνιστές».

Πηγαίνει "χέρι χέρι με την έκρηξη γύρων σπόρων προς σπορά τα τελευταία 10 χρόνια, η οποία έχει οδηγήσει σε μεγάλο βαθμό από το πόσο λίγο κοστίζει πραγματικά για μια επιχείρηση να φτιάξει ένα τελικό προϊόν στα χέρια των πελατών », λέει.

Στην πραγματικότητα, ο Gretsch δεν είναι τόσο σίγουρος ότι η τάση είναι μια νέα ένας. Παρόλα αυτά, επειδή ο αριθμός των νεοσύστατων επιχειρήσεων που λαμβάνουν χρηματοδότηση είναι τώρα «εκτός των χαρτών», αλλάζει το παιχνίδι για τις εταιρείες καταναλωτών και επιχειρήσεων.

«Κάθε εταιρεία που απολαμβάνει επιτυχία πρέπει να παραμείνει παρανοϊκή και να μην εγκατασταθεί ποτέ για ανάπαυση τις δάφνες τους ", λέει ο Gretsch. Σήμερα, απλώς συμβαίνει να είναι "πιο αληθινό από πριν από 23 χρόνια, όταν ο Andy Grove το χρησιμοποίησε για τον τίτλο του βιβλίου του."

Ο γνωστός καλύτερος πωλητής; " Μόνο το παρανοϊκό επιζήσει ."

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.