Ο Terry Gou παραιτείται από τον πρόεδρο της Foxconn για να γίνει πρόεδρος της Ταϊβάν

Ο Terry Gou παραιτείται από τον πρόεδρο της Foxconn για να γίνει πρόεδρος της Ταϊβάν


Ο Terry Gou δήλωσε σήμερα στην ετήσια γενική συνέλευση της Foxconn ότι εγκαταλείπει τον γίγαντα κατασκευής ηλεκτρονικών, καθώς προετοιμάζεται να διεξαχθεί για πρόεδρο της Ταϊβάν. Ο Gou, ο οποίος ίδρυσε την Foxconn (επίσης γνωστή ως Hon Hai Precision Industry Co.) πριν από 45 χρόνια και είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχος της, θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Ο Young Liu, ο επικεφαλής της επιχείρησης ημιαγωγών της Foxconn, θα τον διαδεχθεί ως πρόεδρος και η εταιρεία θα μεταβεί επίσης σε ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι σκοπεύει να παραιτηθεί ως πρόεδρος για να επικεντρωθεί στην εκστρατεία του για το διορισμό του κόμματος της αντιπολίτευσης της Ταϊβάν, το Kuomintang. Αν καταφέρει να πετύχει εναντίον άλλων υποψηφίων της KMT, συμπεριλαμβανομένου του δήμαρχου Kaohsiung, Χαν Κουό-Γιου, ο Γκου θα αμφισβητήσει τον πρόεδρο Tsai Ing-wen, μέλος του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος, για τις εκλογές τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Η Foxconn (ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της Apple ) είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός εργοδότης της Κίνας και το Kuomintang υποστηρίζει μια στενότερη σχέση με την κινεζική κυβέρνηση, παρά τη στάση της ότι η Ταϊβάν είναι αδίστακτη επαρχία. Οι δεσμοί της Gou με τη χώρα θα εξεταστούν προσεκτικά κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, καθώς αντιτάσσεται στον Τσάι και το DPP, υποστηρικτές της κυριαρχίας της Ταϊβάν. Το θέμα είναι ιδιαίτερα έντονο μετά τις πρόσφατες μεγάλης κλίμακας διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ ενάντια σε νομοσχέδιο που θα επέτρεπε την έκδοση στην Κίνα .

Τον περασμένο μήνα ο Γκου, ο οποίος ποτέ δεν κατείχε πολιτικό αξίωμα, αφού ο επικεφαλής του Συμβουλίου Τελωνειακών Υποθέσεων της Ταϊβάν Yuan, Chen Ming-Tung, ισχυρίστηκε ότι ο Γκου είπε ότι η Ταϊβάν ήταν μέρος της Κίνας. Ο Gou είπε επίσης ότι κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνάντησης με τον Donald Trump είχε ζητήσει από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να εργαστεί για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των τριών χωρών

Η εκστρατεία του Gou έχει επίσης αμαυρωθεί από άλλες αντιπαραθέσεις, όπως όταν είπε ότι «το χαρέμι ​​δεν πρέπει να μπερδεύεται στην πολιτική» αφού η σύζυγός του, η Δέλια Τσένγκ, αντιτάχθηκε στην υποψηφιότητά του. Ο Gou εξέφρασε συγνώμη για την παρατήρηση

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.