Τι «κρύβεται» κάτω από το αμάξωμα του Honda e – AutoGreekNews

Τι «κρύβεται» κάτω από το αμάξωμα του Honda e - AutoGreekNews


Από το ρεύμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που αναμένεται να κατακλύσουν τις αγορές τα επόμενα χρόνια, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η Honda, η οποία θα κάνει την είσοδό της με το Honda e.

Δείτε ακόμη: Στο βασικό εξοπλισμό του Honda e οι καθρέπτες – κάμερες

Το πρώτο όχημα της ιαπωνικής μάρκας βασισμένο στη νέα αποκλειστική πλατφόρμα EV, έχει αναπτυχθεί με επίκεντρο το αστικό περιβάλλον και για να προσφέρει μια ευχάριστη οδήγηση. Η μπαταρία είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο και κεντρικά μέσα στο μεταξόνιο του αυτοκινήτου, παρέχοντας την ιδανική κατανομή βάρους 50:50 και χαμηλό κέντρο βάρους για βέλτιστη σταθερότητα. Η ισχύς από τον ηλεκτροκινητήρα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, επιτρέποντας ακρίβεια στο χειρισμό του τιμονιού ακόμα και κατά την πλήρη επιτάχυνση. Επιπλέον, το Honda e θα πατάει σε ανεξάρτητη ανάρτηση και στους τέσσερις τροχούς, ενώ τμήματά της αποτελούνται από σφυρήλατο αλουμίνιο.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 35,5 kWh είναι υδρόψυκτη και μπορεί να φορτιστεί είτε μέσω Type 2 AC σύνδεσης, ή με ταχυφορτιστή CCS2 DC. Η αυτονομία της ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα, ενώ το 80% μπορεί να φορτιστεί σε 30 λεπτά. Η υποδοχή για το καλώδιο της πρίζας είναι ενσωματωμένη στο εμπρός καπό, με τον LED φωτισμό να είναι ορατός σε ένα γυάλινο πλαίσιο για να το βλέπει ο οδηγός και να πληροφορείται για την κατάσταση της φόρτισης. Επίσης, αυτή η θέση της υποδοχής επιτρέπει εύκολη είσοδο από το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου ή από κάθε πλευρά.

Δείτε ακόμη: Τι είναι και πως δουλεύει το VTEC της Honda (+video)

H Honda έχει ήδη λάβει 31.000 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για το Honda e και οι πελάτες μπορούν να πραγματοποιήσουν κράτηση για παραγγελία προτεραιότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία, Γαλλία και Νορβηγία ή να δηλώσουν το ενδιαφέρον του σε άλλες Ευρωπαϊκές αγορές μέσω των sites της Honda.Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.