Η Ινδία σχεδιάζει να έχει δικό της διαστημικό σταθμό

Η Ινδία σχεδιάζει να έχει δικό της διαστημικό σταθμό


Η Ινδία σχεδιάζει να έχει δικό της διαστημικό σταθμό στο μέλλον και να διεξάγει ξεχωριστές αποστολές για να μελετήσει την Ήλιο και τη Αφροδίτη, δήλωσε την Πέμπτη, καθώς το έθνος κινείται για να ενισχύσει το καθεστώς του ως ηγέτης στις διαστημικές τεχνολογίες και να εμπνεύσει τα νεαρά μυαλά να πάρουν

Η διαστημική υπηρεσία της Ινδίας δήλωσε σήμερα ότι θα αρχίσει να εργάζεται στον διαστημικό της σταθμό μετά την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα, που ονομάζεται Gaganyaan (που σημαίνει "διαστημικό όχημα" στη Σανσκριτική), το 2022 – ακριβώς εγκαίρως για τον εορτασμό 75 ετών της ανεξαρτησίας της χώρας από τη Βρετανία. Η κυβέρνηση έχει επιβάλει κυρώσεις Rs 10,000 crores ($ 1,5 δισεκατομμύρια) για αποστολή Gaganyaan, αποκαλύφθηκε σήμερα

"Πρέπει να στηρίξουμε το πρόγραμμα Gaganyaan μετά την έναρξη της ανθρώπινης διαστημικής αποστολής. Στο πλαίσιο αυτό, η Ινδία σχεδιάζει να έχει δικό της διαστημικό σταθμό ", δήλωσε ο Δρ Kailasavadivoo Sivan, πρόεδρος του Ινδικού Οργανισμού Διαστήματος Έρευνας (ISRO).

"Ενώ η ναυσιπλοΐα, η επικοινωνία και η παρατήρηση της γης πρόκειται να είναι το ψωμί και το βούτυρο για εμάς, είναι αποστολές όπως το Chandrayaan (σανσκριτικό για το" φεγγάρι "), το Mangalyaan (Sanskrit for" Mars) και Gaganyaan που διεγείρουν τη νεολαία, ενώσουν το έθνος και ανοίξουν έναν τεχνολογικό σπόρο για το μέλλον. "

" Αυτή είναι η φιλοδοξία μας. Θέλουμε να έχουμε έναν ξεχωριστό διαστημικό σταθμό. Θα ξεκινήσουμε μια μικρή μονάδα για τη διεξαγωγή πειραμάτων μικροβαρύτητας », είπε σε συνέντευξη τύπου. Ο Gaganyaan στοχεύει να στείλει ένα πλήρωμα από δύο έως τρία άτομα στο διάστημα για περίοδο έως επτά ημερών. Το διαστημικό σκάφος θα τοποθετηθεί σε χαμηλή τροχιά γη 300-400 χλμ.

Ο οργανισμός θα υποβάλει λεπτομερή έκθεση πώς σκοπεύει να δημιουργήσει το διαστημικό σταθμό στην κυβέρνηση μετά την αποστολή Gaganyaan. Πιστεύει ότι θα χρειαστούν πέντε έως επτά χρόνια για να γίνει ο διαστημικός σταθμός.

Στο περιθώριο της ανακοίνωσης, το ISRO παρουσίασε επίσης το Aditya-L1, μια αποστολή για τη μελέτη της κορώνας του Ήλιου που επηρεάζει την αλλαγή του κλίματος στη Γη, το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, και μια παρόμοια αποστολή με στόχο την Αφροδίτη, την οποία σκοπεύει να πραγματοποιήσει τα επόμενα χρόνια. "Δεν είναι μόνο ο Ήλιος και η Σελήνη, ελπίζουμε να φτάσουμε σε άλλους πλανήτες, όπως η Αφροδίτη", ανέφερε.

Οι φιλόδοξες ανακοινώσεις έρχονται μια μέρα αφού η διαστημική υπηρεσία δήλωσε ότι θα ξεκινήσει μια σεληνιακή αποστολή στις 15 Ιουλίου του τρέχοντος έτους σε μια προσπάθεια να γίνει το τέταρτο έθνος – μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία και την Κίνα – για να προσγειωθεί στο φεγγάρι.

Αυτή η αποστολή, που ονομάστηκε Chandrayaan-2, περιλαμβάνει ένα προσγείωση, ένα ορνιθοπανίδα και ένα δρομολογητή που έχει χτιστεί. Η Ινδία ολοκλήρωσε την πρώτη της αποστολή στο φεγγάρι το 2008, όταν ολοκλήρωσε πάνω από 3.400 τροχιές και διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ανακάλυψη μορίων ύδατος στο φεγγάρι

Η διαστημική υπηρεσία της Ινδίας εξειδικεύτηκε σε εκτόξευσης χώρων χαμηλού κόστους από τα πρώτα Τη δεκαετία του 1960, όταν συστατικά των πυραύλων μεταφέρθηκαν με ποδήλατα και συναρμολογήθηκαν με τα χέρια. Το 2014, το έστειλε ένα διαστημόπλοιο στον Άρη για 74 εκατομμύρια δολάρια σημαντικά χαμηλότερα από τα 671 εκατομμύρια δολάρια που οι ΗΠΑ δαπάνησαν για αποστολή του Άρη το ίδιο έτος. Στις αρχές του 2017, το έθνος ξεκίνησε ένα σμήνος 104 δορυφόρων στο διάστημα κατά τη διάρκεια των 18 λεπτών, θέτοντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.