Ο Spacemaker σκοράρει $ 25M Σειρά Α για να δώσει στους προγραμματιστές ακινήτων τη χρήση AI

Ο Spacemaker σκοράρει $ 25M Σειρά Α για να δώσει στους προγραμματιστές ακινήτων τη χρήση AI


Η Spacemaker μια εκκίνηση με βάση τη Νορβηγία που δημιούργησε το λογισμικό AI για να βοηθήσει τους κατασκευαστές ακινήτων και τους αρχιτέκτονες να λάβουν καλύτερες αποφάσεις σχεδιασμού, έχει κερδίσει 25 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της Σειράς A.

Ο γύρος καθοδηγείται από Το Atomico και το Northzone, με τη συμμετοχή επενδυτών σε τεχνολογία ακινήτων και κατασκευών, συμπεριλαμβανομένης της δανικής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων NREP, του βρετανικού κατασκευαστή ακινήτων OBOS και του κτηματομεσιτικού γραφείου Round Hill Ventures της Βρετανίας.

Περιγράφεται ως "το πρώτο παγκοσμίως" λογισμικό προσομοίωσης σχεδιασμού και προσομοίωσης κατασκευών στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων, η Spacemaker ισχυρίζεται ότι επιτρέπει στους επαγγελματίες της ανάπτυξης ακινήτων, όπως οι κατασκευαστές ακινήτων , αρχιτέκτονες και πολεοδόμοι, να δημιουργούν γρήγορα και να αξιολογούν τον βέλτιστο περιβαλλοντικό σχεδιασμό για κάθε πολυκατοικία κατοικιών. Για να το επιτύχει αυτό, το λογισμικό του Spacemaker αναλύει διάφορα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων φυσικών δεδομένων, κανονισμών, περιβαλλοντικών παραγόντων και άλλων προτιμήσεων.

«Οι σημερινοί προγραμματιστές και πολεοδόμοι σχεδιάζουν τοποθεσίες σε μεγάλο βαθμό« με το χέρι »- προσπαθούν να βελτιστοποιήσουν για ένα πλήθος ρυθμιστικών, σχεδιαστικών, περιβαλλοντικών και οικονομικών περιορισμών », λέει ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Spacemaker Håvard Haukeland.

« Δεδομένου του ρυθμού αύξησης των αστικών πληθυσμών, δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε βιώσιμες και ζωντανές πόλεις συνεχίζοντας να βασίζονται σε αυτές τις μεθόδους. Οι νέες αστικές εξελίξεις πρέπει να κάνουν την καλύτερη δυνατή χρήση της διαθέσιμης γης για να δημιουργήσουν άνετους χώρους για κατοίκους, ενώ εξισορροπούν αυστηρούς κανονισμούς σχεδιασμού. "

Αυτό εξηγεί Haukeland σημαίνει απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως: Πώς μπορούμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο προσανατολισμού ένα κτίριο που βελτιστοποιεί πόση θερμότητα χρειάζεται και εξοικονομεί ενέργεια; Πώς μπορούμε να βελτιστοποιήσουμε για το φως του ήλιου σε όλα τα διαμερίσματα μιας ανάπτυξης στα σκανδιναβικά; "Οι αρχιτέκτονες και οι προγραμματιστές σκέφτονται όλα αυτά τα πράγματα, ενώ παράλληλα προσπαθούν να εξισορροπήσουν τους κανονισμούς και άλλους παράγοντες όπως ο θόρυβος, ο αέρας και η προσβασιμότητα" ο Spacemaker δημιούργησε ένα λογισμικό που επιτρέπει στους προγραμματιστές και τους αρχιτέκτονες να «ελέγξουν την αίσθηση» των σχεδίων τους και να βελτιστοποιήσουν για μια σειρά διαφορετικών παραμέτρων, από την έκθεση στον ήλιο έως τον θόρυβο, μέγεθος, επιλέγοντας από εκατοντάδες πιθανές διατάξεις. Και επιτρέποντας στους προγραμματιστές και τους αρχιτέκτονες να δοκιμάσουν πολλές επαναλήψεις από τα αρχικά στάδια, ο Haukeland λέει ότι ο Spacemaker μπορεί να βοηθήσει τους προγραμματιστές να ρυθμίσουν τους τόμους πιο έξυπνα και έτσι να αυξήσουν την επιφάνεια που πωλείται

"Παράλληλα, με την έξυπνη διανομή όγκων, "

Για το σκοπό αυτό, η Spacemaker λέει ότι συνεργάζεται με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ανάπτυξη ακινήτων στις Σκανδιναβικές χώρες και σε παγκόσμιο επίπεδο συμπεριλαμβανομένων των Skanska, Obos, AF Gruppen και NREP. Η ομάδα 100+ της εταιρείας λέγεται ότι περιλαμβάνει επιστήμονες δεδομένων παγκόσμιας κλάσης, μαθηματικούς, προγραμματιστές λογισμικού, αρχιτέκτονες και πολεοδόμους.

Εν τω μεταξύ, μου λέω ότι ο κύριος Atomico Ben Blume οδήγησε τον γύρο εξ ονόματος του Atomico η πίστη ότι μόνο συνεργάτες κάνουν συμφωνίες) και θα συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο του Spacemaker μαζί με τον Michiel Kotting της Northzone.

«Η κατασκευή είναι ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου ΑΕγχΠ με σημαντικές δυνατότητες τεχνολογίας για τη βελτίωση της χαμηλής παραγωγικότητας του τομέα και βλέπουμε την προθυμία του κλάδου "

" Έχουμε εντοπίσει μια σειρά τομέων για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του οικοδομικού έργου στο σχεδιασμό, τη διαχείριση έργων, τη διαχείριση χώρων και την παρακολούθηση και σε ορισμένες από τις διαδικασίες κατασκευής τους εαυτούς τους. Η αποδεδειγμένη ικανότητα του Spacemaker να δημιουργεί αξία για τους πελάτες του, σε συνδυασμό με την ικανότητά τους να δημιουργούν καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους των κτιρίων που χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό, την καθιστούν μια αναγκαστική πρόταση για την υιοθέτηση της βιομηχανίας ανάπτυξης ακινήτων. "

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.