Μια ματιά στο Sequoia Capital's low-flying, ευρέος φάσματος πρόγραμμα έρευνας

Μια ματιά στο Sequoia Capital's low-flying, ευρέος φάσματος πρόγραμμα έρευνας


Πριν από δέκα χρόνια, η Sequoia Capital ξεκίνησε ήσυχα τους ιδρυτές των εταιρειών χαρτοφυλακίου της για να εξετάσει ποιοι από τους ιδρυτές τους φίλους θα ήθελαν να φθάσουν οικονομικά. Η Sequoia θα τους άφηνε να γράψουν επιταγές στις εταιρείες αυτές και θα μοιραζόταν μαζί τους οποιεσδήποτε μεταγενέστερες ανταμοιβές.

Ήταν μια λαμπρή ιδέα. Παρέμεινε στη Sequoia να κρατά τις καρτέλες για τους επιχειρηματίες – και για τις νεοεμφανιζόμενες τεχνολογίες – που δεν βρίσκονται ακόμα στο σύμπαν της. Τσιμέντο τους δεσμούς της επιχείρησης με τους ιδρυτές που ήταν ήδη στην οικογένειά της. Το 1969, η γρήγορη κίνηση προς τα εμπρός και οι κυματοειδείς επιπτώσεις του προγράμματος δεν ήταν μόνο εκτεταμένες αλλά αλλάζουν σιωπηλά τη βιομηχανία με τρόπους που μόνο όσοι βρίσκονται πιο κοντά στην Sequoia

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δέκατη επέτειο της πρωτοβουλίας "Scouts" της Sequoia – η οποία από τότε έχει αντιγραφεί σε μεγάλο βαθμό από άλλες εταιρείες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων – βρεθήκαμε στο Mike Vernal της Sequoia, ο οποίος σήμερα επιβλέπει το πρόγραμμα σπόρων προς σπορά, καθώς και τέσσερις προσκόπους των οποίων τα ονόματα θα αναγνωρίσετε. Αυτό που μάθαμε στη διαδικασία είναι ότι οι εμπειρίες τους, αν και αρκετά διαφορετικές, έχουν επηρεάσει υπερβολικά τον τρόπο που οδηγούν καθώς και στους ιδρυτές των οποίων τα μονοπάτια έχουν περάσει με τα δικά τους

Έτοιμοι, σειρά. . .

Το πρόγραμμα άρχισε να λειτουργεί σχεδόν αμέσως. Μεταξύ εκείνων των πρώτων προσκόπων – ένας από τους εκατοντάδες για να συνεργαστεί με την Sequoia – ήταν ο Jason Calacanis, ένας σειριακός επιχειρηματίας του οποίου η εκκίνηση, μια μηχανή αναζήτησης που ονομάζεται Mahalo, έφερε γρήγορα 20 εκατομμύρια δολάρια από Sequoia και άλλους μετά την ίδρυσή του το 2007.

Ο Mahalo δεν τερμάτισε τη λειτουργία του Google ή του Yahoo, αλλά ακόμα και τότε, ο Calacanis, ο οποίος είχε πωληθεί νωρίτερα ένα δίκτυο ιστολογίων στην AOL, είχε ένα καθιερωμένο δίκτυο που η Sequoia συνειδητοποίησε ότι ήταν πολύτιμη. Όπως είπε ο Calacanis, είχε πει στη Sequoia για το Zynga όταν ο ιδρυτής του, Mark Pincus, εξακολουθούσε να καταγράφει την εταιρεία το 2007. Είχε επίσης ενημερώσει την Sequoia για ένα έργο το οποίο ο φίλος του Ev Williams έζησε. Και οι δύο φορές πέρασαν.

Αυτές οι αποφάσεις φαινόταν έξυπνες. Τουλάχιστον, όχι πολύ καιρό μετά, ο Roelof Botha της Sequoia έφτασε στον Calacanis και τον ρώτησε: "Τι θα γίνει αν είχαμε δώσει λίγα χρήματα για να κάνουμε αυτές τις επενδύσεις;"

Σύμφωνα με τον Calacanis, ο Botha εξήγησε ότι αν μπορούσε επεκτείνοντας άλλες ενδιαφέρουσες προσφορές, η Sequoia θα του δώσει χρήματα για να επενδύσει και στη συνέχεια θα διαχωρίσει μερικά από τα κέρδη μαζί του και άλλους ιδρυτές της Sequoia, οι οποίοι προσκαλούν επίσης να διερευνήσουν τις προσφορές για λογαριασμό της. (Ένας από αυτούς ήταν ο Sam Altman, τότε ο ιδρυτής μιας άλλης εκκίνησης με την Sequoia που ονομάζεται Loopt. Άλλοι πρόωροι προσκεκλημένοι περιλάμβαναν τον CEO της Airbnb Brian Chesky και τους ιδρυτές του Dropbox Arash Ferdowsi και Drew Houston.)

Ο Calacanis αγάπησε την πρόταση, με την επιμονή της Μπότα να γράψει ένα επενδυτικό σημείωμα. Ως οπισθοδρόμηση, ο Calacanis λέει ότι το πρώτο του σημείωμα διαπραγμάτευσης ως ανιχνευτής περιελάμβανε δύο λέξεις, "Cabs suck."

Ο Calacanis γελάει τώρα. "Διαμαρτυρόμουν για το γεγονός ότι ο Roelof με έκανε να κάνω τις δουλειές μου." Όπως φαίνεται, το σύντομο σημείωμά του ήταν επί τόπου. Η εταιρεία Calacanis ήθελε να υποστηρίξει την Uber. Η Sequoia την ενέκρινε και το μικρό ποσοστό τελικά αυξήθηκε για να εκτιμηθεί σε "πάνω από εννέα αριθμούς", σύμφωνα με τον Calacanis, ο οποίος έχει συσσωρευτεί 600.000 δολάρια σε 20 νεοσύστατες εταιρίες με την πάροδο των ετών, στο πλαίσιο του προγράμματος προσκοπών της Sequoia

στο VC. .

Όπως μπορεί να γνωρίζουν οι παρατηρητές του κλάδου, ο Calacanis έχει αυξήσει από τότε τα δικά του κεφάλαια, συμπεριλαμβανομένων δύο οχημάτων ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων, και πιο πρόσφατα ενός ταμείου ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, ο Altman, βέβαια, συνέχισε να συμβουλεύει τις εταιρείες Y Combinator και στη συνέχεια να γίνει ο πρόεδρος του οργανισμού πριν από την παραίτηση του νωρίτερα αυτό το έτος. Άλλοι προηγούμενοι ερευνητές που έχουν ενταχθεί στον κόσμο του επιχειρηματικού κεφαλαίου πλήρους απασχόλησης περιλαμβάνουν τον Lee Linden of Quiet Capital, τον David Ulevitch από την Andreessen Horowitz, την Jana Messerschmidt από τους Lightspeed Venture Partners, την Cat Lee από τη Maveron και τον Deep Nishar από την SoftBank Investment Advisors

Τρεις άλλοι πρώην προσκόπων προσγειώθηκαν στο εσωτερικό της Sequoia: η Vernal, η οποία πριν από την είσοδό της στην Sequoia πέρασε πάνω από οκτώ χρόνια στο Facebook, συμπεριλαμβανομένου και ως αντιπρόεδρος της μηχανικής και του προϊόντος. Ο Jess Lee, ο οποίος προηγουμένως συνειδητοποίησε το site ψώνια Polyvore και επέβλεψε την πώληση του στο Yahoo. και ο Alfred Lin, ο πρώην COO και πρόεδρος του Zappos.

Δεν έχει εξαφανιστεί κάθε προσκοπιστής από το χαρτοφυλάκιο της Sequoia, όπως ο ίδιος ο Mike Vernal ξεκαθαρίζει. Αν και η Vernal αρνείται να εμβαθύνει σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένου ακριβώς του πόσων ερευνητών συνεργάστηκε με την Sequoia, λέει ότι ενώ «από νωρίς, σε αυτή την πρώτη παρτίδα το πρόγραμμα ήταν προκατειλημμένο προς τις εταιρείες της Sequoia», δεν συμβαίνει πλέον Η Sequoia βγάζει μόνο τους ιδρυτές που έχει ήδη υποστηρίξει

Γνωρίζουμε επίσης ότι η Sequoia είναι τώρα στη μέση της πέμπτης παρτίδας των προσκόπων, ότι επιλέγει δύο "κατηγορίες" προσκόπων για κάθε ξεχωριστό ταμείο έρευνας και έχουν υπάρξει τρεις μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένου ενός κονδυλίου 180 εκατομμυρίων δολαρίων έκλεισε πέρυσι.

Όσον αφορά το ποσό που πρέπει να ξοδέψουν, οι προσκόπους δίνονται μέχρι $ 100.000. Μερικοί επενδύουν λίγο σε πολλές εταιρείες. άλλοι επενδύουν περισσότερο σε λίγους. Οι έλεγχοι τους τείνουν να οδηγήσουν σε περισσότερους ελέγχους, επίσης, χωρίς έκπληξη. Περισσότεροι από 230 εταιρείες που έλαβαν επιταγές που έγραψαν οι προσκόπους της Sequoia συνέβαλαν στη συγκέντρωση περισσότερων από 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη συνέχεια χρηματοδότησης, εξαιρουμένης της Uber. Πολλοί από αυτούς έλαβαν περαιτέρω χρηματοδότηση από την ίδια την Sequoia, συμπεριλαμβανομένης της Faire GenEdit Thumbtack και Vector .

Σίγουρα αξίζει τον χρόνο των προσκόπων, δεδομένου του πόσο επικερδής μπορεί να αποδείξει αυτή η ιδιαίτερη συναυλία. Σύμφωνα με τον Calacanis, για παράδειγμα, ο Altman έγραψε μια επιταγή στο Stripe ως ανιχνευτή, μια θέση που αξίζει τώρα 25 εκατομμύρια δολάρια. Όπως και με τον Uber, ο Calacanis λέει: "Είναι πιθανό ότι όλοι σε αυτή την τάξη θα πάρουν και αυτή μια γεύση."

Δεν υπάρχουν λευκοί έλεγχοι. .

Ακόμα, το να είσαι ανιχνευτής δεν σημαίνει να έχεις λευκές κάρτες για να κάνεις ό, τι κάποιος επιλέγει. Όταν ένας από τους συνεργάτες ζήτησε από την Tracy Young να εξερευνά την Sequoia PlanGrid συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος λέει ότι δεν είχε ιδέα τι σημαίνει αυτό. Αλλά βασικά μας δίνουν 100.000 δολάρια για να κάνουμε ό, τι θέλουμε, υποθέτοντας ότι περνάει μια αυστηρή διαδικασία έγκρισης. [Sequoia] θέλει να ξέρει: πόσο μεγάλο μπορεί να πάρει αυτό; Ποια είναι η αγορά; "

Μπορεί να πάρει" ώρες συνομιλίας "με έναν ιδρυτή πριν ο Young – του οποίου η εταιρεία λογισμικού κατασκευής Sequoia που πρόσφατα πωλείται στην Autodesk για ένα 875 εκατομμύρια δολάρια – είναι σε θέση να γράψει όλο αυτό το πράγμα. Είναι σχεδόν σαν ένα επιχειρηματικό σχέδιο "για να βάλει το Sequoia, λέει."

Μπορεί να ακούγεται άβολο, αλλά έχει μάθει πολλά από αυτό το back-and-forth, λέει. "Πολλά από αυτά που κάνουμε ως ιδρυτές εστιάζουν στα δικά μας προβλήματα στις δικές μας εταιρείες στις δικές μας βιομηχανίες. Είμαι στον κόσμο του λογισμικού κατασκευής κάθε μέρα και το [being a scout] μου επέτρεψε να δω τα προβλήματα των άλλων εταιρειών με πιο βαθιά τρόπο. "

Clara Shih, ένας προσκοπιστής και ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Η Hearsay Systems μια πλατφόρμα ψηφιακού μάρκετινγκ που υποστηρίζεται από Sequoia για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, αντανακλά το συναίσθημα, προσθέτοντας ότι η "σειρά επιμέλειας που περάσαμε" της βοηθά επίσης να οξύνει τη σκέψη της για τη δική της εταιρεία. 19659003] "Όταν είσαι ο διευθύνων σύμβουλος μιας εταιρείας, αυτό είναι το μωρό σου και είσαι προκατειλημμένος υπέρ της δικής σου εκκίνησης", λέει ο Shih. Προσκοπώντας για λογαριασμό της Sequoia – μαζί με το ρόλο της ως διευθυντής στο board του Starbucks – "με βοηθά να σκεφτώ τι θα μπορούσε κάποιος από έξω να είναι η στρατηγική τους για το Hearsay [prioritize as part of]. Μου βοηθά να σκέφτομαι πιο αντικειμενικά και με παίρνει έξω από τις λεπτομέρειες που μπορούν να καταλάβουν τις ιδέες του ιδρυτή και τον καιρό διαφορετικά.

Συνολικά, η Young αναφέρει ότι έχει πραγματοποιήσει "έξι επτά" επενδύσεις μέχρι σήμερα για λογαριασμό της Sequoia και " μάλλον μίλησε με 50 εταιρείες "συνολικά? Ο Shih έχει κάνει παρόμοιο αριθμό στοιχημάτων

Και οι δύο λένε ότι οι κύριες ευθύνες τους τρέχουν τις εταιρείες τους, αλλά ότι συχνά έρχονται σε επαφή με ιδρυτές που τους αναζητούν συμβουλές και ότι κατά τις συναντήσεις αυτές φοράνε κάποτε το καπέλο

"Δεν είμαι εκεί έξω να ψάχνω", λέει ο Shih, "αλλά πολλές γυναίκες επιχειρηματίες φτάνουν σε μένα, γιατί υπάρχουν ακόμη πολύ λίγοι από εμάς και είναι η αποστολή μου να το αλλάξω αυτό." Young εν τω μεταξύ λέει ότι ακούει από τους ιδρυτές σε χώρους "δίπλα" στη δική της

Και οι δύο υποδηλώνουν ότι η ύπαρξη VC είναι μια διαδρομή στην οποία είναι ανοιχτές – αν και όχι ακόμα. "Έχω μια πολύ απασχολημένη εργασία πλήρους απασχόλησης", λέει ο Shih.

Η Young επίσης λέει ότι είναι "πλήρης απασχόληση στην Autodesk αυτή τη στιγμή, ενσωματώνοντας την PlanGrid στην εταιρεία." Ωστόσο, συνεχίζει: "Θα δούμε. Είμαι πολύ σίγουρος ότι πολλά [people in the scout program] πρόκειται να γίνουν μελλοντικά VC, επειδή πολλά από αυτά είναι πραγματικά καλοί στην επένδυση και την αποτίμηση εταιρειών. "

Πολλοί από αυτούς είναι επίσης γυναίκες και μειονότητες, σημειώνει. "Είμαι μεροληπτικός", λέει ο Young, "αλλά έχοντας μπει σε πολλούς λευκούς άνδρες σε διάφορες εταιρίες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της Sequoia το 2014, όταν περπατάτε σε ένα δωμάτιο ανιχνευτών, είναι πολύ διαφορετικό. Απλώς αισθάνεται διαφορετική.

Ο Κάλανανης μας λέει το ίδιο. "Δεν θα πάρουν ποτέ αρκετή πίστωση γι 'αυτό, αλλά ένα πράγμα που έκανε η Sequoia ήταν οι ερευνητές να αυξήσουν ριζικά την ποικιλομορφία της βιομηχανίας", λέει. "Πριν από δέκα χρόνια, ήταν ένα μάτσο των ανθρώπων του Στάνφορντ με ένα συγκεκριμένο φύλο και το χρώμα [skin]. Αλλά άνοιξαν το άνοιγμα για να αποκτήσουν περισσότερες γυναίκες και υποεκπροσώπησαν τους επενδυτές "στο δίκτυό τους και λέει ότι είναι τώρα μεταξύ των πιο διαφορετικών ομάδων στο Silicon Valley – ακόμα κι αν είναι επίσης ένα από τα πιο χαμηλά που φέρουν

. δρόμο. .

Ένα εξαιρετικό ερώτημα είναι αυτό που συμβαίνει όταν ένας προσκοπιστής πωλεί την εταιρεία του ή το παίρνει δημόσια ή άλλως γίνεται αρκετά πλούσιος για να επενδύσει μόνος του. Εξάλλου, η Sequoia τείνει να συνεργαστεί με ιδρυτές που έχουν τις επαφές και την τεχνογνωσία της βιομηχανίας, αλλά χρειάζονται επίσης την οικονομική τους υποστήριξη εάν θέλουν να επενδύσουν σε νέες επιχειρήσεις

Ο Calacanis εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία. περιστασιακή εξέταση προσκόπων και ευτυχώς. "Η Sequoia είναι η μεγαλύτερη εταιρία επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στον κόσμο. Όποια και αν είναι η επιθυμία μου να κάνω, είναι σαν «Ναι». Είναι ένα μη-ορεκτικό ».

Ένα άλλο μέλος της συγκεκριμένης λέσχης είναι ο Matt Macinnis, ο ιδρυτής των Sequoia-backed Inkling Systems, ιδιωτική εταιρεία Marlin Equity Partners πέρυσι. Ο Macinnis είναι σήμερα ο COO του Rippling η online υπηρεσία μισθοδοσίας και εκκίνησης που ιδρύθηκε από τον συνιδρυτή της Zenefits Parker Conrad και λέει ότι έχει γράψει 24 ελέγχους για την Sequoia τα τελευταία πέντε χρόνια. Μεταξύ των παραληπτών: η εφαρμογή σημειώσεων Η ιδέα (ο ιδρυτής Ιβάν Ζάο πέρασε ένα χρόνο εργασίας στο προϊόν στο Inkling) και η εταιρία εκπαίδευσης εφαρμογών Clever του οποίου ο ιδρυτής ήταν συμμαθητής του Χάρβαρντ Macinnis

Ο Macinnis υποδεικνύει ότι καθώς άρχισε να επενδύει πιο ενεργά ως επενδυτής αγγέλου, αποφασίζοντας πόσα από τα δικά του χρήματα να χυθεί σε μια εταιρεία έχει γίνει μια πιο περίπλοκη υπόθεση.

Τονίζει για μια νέα επένδυση στο Memfault μια εκκίνηση που ήταν από τις πιο δημοφιλείς για να αποφοιτήσει από το πρόγραμμα επιτάχυνσης του Y Combinator αυτόν τον περασμένο χειμώνα. Λέει ότι ήταν "υπερβολικά ενθουσιασμένος για την εταιρεία επειδή κάνει firmware ανάπτυξη στο Διαδίκτυο των συσκευών πράγματα – doorknobs, αυτοκίνητα, αισθητήρες θερμοκρασίας." Επίσης, του άρεσε ο CTO ξεκίνησε από Fitbit [19659003] Στην πραγματικότητα, ανέφερε με ενθουσιασμό στην Sequoia την εταιρεία. Τα καλά νέα: Ο συνεργάτης της Sequoia Bill Coughran – πρώην SVP της μηχανικής της Google που κατανοεί καλά το υλικό – ήταν επίσης ενθουσιασμένος. Τα κακά νέα: Ο Coughran έκανε την Memfault μια προσφορά πριν ο Macinnis κλείσει την δική του επένδυση. (Λέει ο Macinnis, η εταιρεία ήταν "έκπληξη, έκπληξη, υπερκάλυψε αμέσως.")

Δεδομένων διαφορετικών συνθηκών, ο Macinnis μπορεί να είχε τύχη. Αντ 'αυτού, λέει. "Δεν ήταν καθόλου πρόβλημα. Ο Bill τροποποίησε την κατανομή έτσι ώστε τόσο το [I] όσο και το πρόγραμμα προσκόπων και ο ιδρυτής ήταν σε θέση να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. "

Υπάρχει υπακοή για καλό λόγο, υποδηλώνει ο Μακίνης, που υπονοεί ότι οι προσκόπτες έχουν τόσο πολύ, αν όχι περισσότερο από Sequoia από τη σχέση τους. Για να υπογραμμίσει την άποψή του, τονίζει τον DoorDash ιδρυτή και πρώην προστάτη Tony Xu, του οποίου η αξία σήμερα ανέρχεται στο 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια στη συνέχεια στον συνιδρυτή Weebly, David Rusenko. πέρυσι στην πλατεία για 365 εκατομμύρια δολάρια . «Δεν είμαι ο Τόνι ή ο Δαβίδ», λέει, «αλλά αυτοί οι τύποι δεν θα δίσταζαν για ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου να βάλουν μέρος και να βοηθήσουν μια εταιρεία ανιχνευτών όσο θα μπορούσαν.»

Ο Κάλατσης λέει ξεχωριστά: «Σκέφτηκα ότι ο επενδυτής του αγγέλου ήταν ηλίθιος "πριν γίνει ένας προσκοπιστής, τον οποίο αποδίδει με την αλλαγή της καριέρας του. "Νόμιζα ότι πρέπει να επενδύσω στον εαυτό μου, ότι ήμουν ο πιο έξυπνος επιχειρηματίας που γνωρίζω."

Η Sequoia, λέει, γνώριζε καλύτερα. "Ξέρουν Εάν είστε έξυπνοι, οι φίλοι σας είναι πιθανώς αρκετά έξυπνοι, πάρα πολύ."

Εικόνα παραπάνω: ο Mike Vernal και ο Tracy Young.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.