Αυτός ο επιχειρηματίας δίνει ανεπιθύμητους κύκλους ανταλλαγής ποδηλάτων σε υποβαθμισμένους φοιτητές στη Μιανμάρ

Αυτός ο επιχειρηματίας δίνει ανεπιθύμητους κύκλους ανταλλαγής ποδηλάτων σε υποβαθμισμένους φοιτητές στη Μιανμάρ


Ο κόσμος που έχει να κάνει με τα νεκροταφεία ποδηλατοδρόμων που απομένουν μετά από Ένας άντρας έχει βρει την καλύτερη ιδέα μέχρι σήμερα: δώστε τους Ο Mike Than Tun Win αγόρασε 10.000 ποδήλατα από εταιρείες που μοιράζονται ποδήλατα που σχεδιάζει να προσφέρει στα παιδιά του σχολείου σε όλη τη Μυανμάρ, πολλοί από τους οποίους περπατούν μίλια στο σχολείο και περισσότεροι από τους φοιτητές που τους χρειάζονται. σε γενικές γραμμές, έλλειψη μεταφοράς για τις οικογένειές τους.

«Είναι κοινό θέαμα να βλέπεις γραμμές και γραμμές μαθητών που περπατούν μεγάλες αποστάσεις από το σπίτι στο σχολείο σε αγροτικά χωριά», "Μερικοί μαθητές μπορούν να περπατήσουν μέχρι και μία ώρα από το σπίτι στο σχολείο και οι οικογένειες δύσκολα μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα απλό μέσο μεταφοράς όπως το ποδήλατο ή η μοτοσυκλέτα … ένα σχολικό λεωφορείο είναι σχεδόν ανύπαρκτο στους σπουδαστές στα χωριά της υπαίθρου."

(19459007) και την εκκίνηση ταξιδιού flymya.com – δημιούργησε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ονομάζεται LessWalk που αγοράζει τα ποδήλατα και τα καθιστούν κατάλληλα για φοιτητές.

Αυτό σημαίνει να τα τοποθετήσετε με ένα δεύτερο κάθισμα, αλλάζοντας το κλείδωμα σάρωσης κωδικού QR για μια κανονική κλειδαριά κλειδιού και στη συνέχεια να τα μεταφέρετε στη Μυανμάρ. Πολλά από τα ποδήλατα έχουν αγοραστεί από εκκαθαριστές – οι οποίοι ανέλαβαν τον έλεγχο της επιχείρησης του Ομπάικ στην Σιγκαπούρη και κληρονόμησαν τους εγκαταλελειμμένους στόλους της Οfo – γεγονός που καθιστά την απόκτηση τους φθηνότερη από τα κανονικά ποδήλατα. Ωστόσο, οι διορθώσεις και τα έξοδα αποστολής υπολογίζονται σε περίπου $ 35- $ 40 ανά ποδήλατο.

Το FreeWalk τροποποιεί τα ποδήλατα για να τα κάνει κατάλληλα για τους υποβαθμισμένους μαθητές που περπατούν στο σχολείο στη Μιανμάρ

Στη συνέχεια, η TechCrunch εξήγησε ότι οι τιμές είναι «μια σπάνια ευκαιρία μιας ζωής» για να έχουν θετικό αντίκτυπο, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικό κόστος

. $ 400.000 σε κεφάλαιο, το ήμισυ των οποίων προέρχεται από δωρεές και χορηγούς με τον ίδιο τον παρέχοντα τα υπόλοιπα.

" Ξαφνικά, υπήρχε η ευκαιρία να αγοράσετε [these bikes] σε κλάσμα τιμής" μια συνέντευξη. "Το όφελος που μπορεί να αναπτυχθεί είναι πολύ πέρα ​​από αυτό το κόστος."

Αυτή τη στιγμή, Than είπε ότι έχει λάβει περίπου 4.000 ποδήλατα, τα οποία σήμερα αποθηκεύονται στη Μιανμάρ. Αντί για λυπημένους, καλά χρησιμοποιούμενους ή κατεστραμμένους κύκλους, η LessWalk αγόρασε αχρησιμοποίητα προϊόντα νέας γενιάς που δεν είχαν αναπτυχθεί στους δρόμους. Μόλις κάθεται σε μια αποθήκη που αναμένεται να κυκλοφορήσει με νεοσύστατες επιχειρήσεις, τα προσαρμοσμένα ποδήλατα θα διανεμηθούν στους μαθητές φέτος.

Το LessWalk έχει περίπου 4.000 πρώην κύκλους μοτοσικλέτας στην αποθήκη του στη Μυανμάρ

Αλλά δίνοντας χιλιάδες ποδήλατα δεν είναι εύκολο, αφού η Μιανμάρ έχει πληθυσμό άνω των 50 εκατομμυρίων ανθρώπων και περισσότερους από εννέα εκατομμύρια φοιτητές.

Από τότε που έχει έρθει σε επαφή με κυβερνητικές οργανώσεις και ομάδες πολιτών Μυανμάρ για τον εντοπισμό δυνητικών δικαιούχων. Το κύριο μέλημα είναι οι μαθητές ηλικίας 13-16 ετών που περνούν 2χλμ ή περισσότερο στο σχολείο κάθε μέρα και μέρος οικογενειών χωρίς μεταφορές. Προβλέπει ότι τα ποδήλατα θα διανέμονται σε παρτίδες κάθε δύο εβδομάδες για δύο ή τρεις μήνες με την υποστήριξη των εθελοντικών ομάδων και της κυβέρνησης, αλλά πολλά ακόμη επιχειρησιακά πρέπει να καθοριστούν

"Είμαι μόνο στα μισά του δρόμου το ταξίδι. Το υπόλοιπο 50% διασφαλίζει ότι έχουμε αντίκτυπο, "

Οι εθελοντές από το LessWalk μετακινούν τα πρώην Ofo ποδήλατα σε αποθήκες πριν από τη διανομή τους σε φοιτητές στη Μιανμάρ

Περαιτέρω κάτω από τη γραμμή, είναι ελπίδα ότι μπορεί να εμπνεύσει τους «παγκόσμιους φίλους» να ακολουθήσουν το προβάδισμά του και να δημιουργήσουν παρόμοια προγράμματα δωρεάς που θα θέσουν τις εκατοντάδες χιλιάδες εγκαταλειμμένα ποδήλατα στην δουλειά, αντί να δημιουργήσουν ακόμα πιο αστικές Σκουπίδια. Η δωρεά δεν είναι το μόνο βιώσιμο μέλλον για τους στόλους πρώην ποδηλάτων Mobike και Ofo, σε ορισμένες περιπτώσεις οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τις υπηρεσίες παίρνουν τον έλεγχο. Πράγματι, αρκετοί στελέχη της Mobike συγκεντρώθηκαν για να εξαγοράσουν την ευρωπαϊκή επιχείρηση της εταιρείας από το Meituan – ο γίγαντας κατά παραγγελία που κατέχει το Mobike – για 20 εκατομμύρια δολάρια. Η συμφωνία αυτή έχει προγραμματιστεί να κλείσει αυτό το μήνα.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.