Το νέο χαρακτηριστικό Sidecar της Apple είναι εξαιρετικό για τους χρήστες, αλλά τρίτα μέρη λαμβάνουν ένα χτύπημα


Η Apple έχει ένα νέο χαρακτηριστικό που εισάγει για το Mac στο MacOS 10.15 Catalina που είναι βέβαια εκπληκτικό για όποιον σαν εμένα που συμβαίνει να έχει και ένα iPad και ένα Mac. Ονομάζεται 'Sidecar,' και σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το iPad σας ως δεύτερη οθόνη – ενσύρματα ή ασύρματα, και με την υποστήριξη Apple Pencil για iPad που λειτουργούν με τη γραφίδα.

Με βάση αυτό που είδαμε στο 19459008 της WWDC 2019 της Apple στη σκηνή σήμερα, αυτό θα πρέπει να λειτουργήσει αρκετά απρόσκοπτα από το κουτί, χωρίς τίποτα άλλο να εγκαταστήσει ή να ρυθμίσει. Θα παρέχει επίσης υποστήριξη για εφαρμογές Mac που λειτουργούν ήδη με ταμπλέτες σχεδίασης, συμπεριλαμβανομένης της κρίσιμης βιομηχανικής stand-by Adobe Creative Suite.

Αυτό είναι βασικά κάτι που οι άνθρωποι ζητούν από την πρώτη μέρα με το iPad, και όπως με τις πιο προφανείς παραλείψεις στο λογισμικό και τα χαρακτηριστικά της Apple, τρίτα μέρη ξεπήδησαν για να γεμίσουν το κενό. Ένας από τους πρώτους ήταν ο Rahul Dewan, ένας πρώην μηχανικός της Apple που χρησιμοποίησε την τεχνογνωσία του για να δημιουργήσει το Duet Display, μια ενσύρματη / ασύρματη εφαρμογή αντικατοπτρισμού και επέκτασης για το iPad που συνεχίζει να είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Ομοίως, η Astropad προσφέρει μια σουίτα προσφορών που μπορούν να επεκτείνουν την οθόνη Mac στο iPad σας, με εξειδικευμένες προσφορές που απευθύνονται σε ψηφιακούς καλλιτέχνες.

Και τότε υπάρχει το Wacom, που εδώ και πολύ καιρό είναι η προεπιλεγμένη επιλογή για τους επαγγελματίες καλλιτέχνες animators που πρέπει να κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του έργου τους ψηφιακά. Η σειρά Cintiq της εταιρείας αυτής ήταν, για μεγάλο χρονικό διάστημα, η μόνη πραγματική επιλογή διαθέσιμη για όσους θέλουν ένα υψηλής ποιότητας δισκίο σχεδίασης που υποστηρίζει την εισαγωγή γραφίδας απευθείας στην οθόνη. Ήταν επίσης τόσο ακριβό που πραγματικά θα μπορούσατε να δικαιολογήσετε την επιλογή ενός, αν η ψηφιακή τέχνη ήταν αυτό που κάνατε για να ζήσετε.

Η Wacom συνέχισε να καινοτομεί με τη σειρά Cintiq Pro και πρόσφατα εισήγαγε Cintiq 16 ιντσών, οικονομικά προσιτή, πιθανώς εν μέρει ως απάντηση στη διεύρυνση της Apple Pencil της γραμμής iPad. Άλλες, πιο προσιτές εναλλακτικές λύσεις είναι επίσης άφθονες στο Amazon .

Ωστόσο, το Sidecar αποτελεί απειλή τόσο για τη Wacom όσο και για τις εφαρμογές iPad τρίτων που αναφέρονται παραπάνω. Δυστυχώς, η Apple δεν είναι ντροπαλός για την ενσωμάτωση χαρακτηριστικών που κάποτε θεωρούσε υπερβολικά περιθωριακά για να γίνει η ίδια στην κεντρική της πλατφόρμα, ακόμα κι αν τα βήματα για την δάκτυλα ορισμένων από τους εταίρους του οικοσυστήματος. Το πράγμα είναι, όταν προσφέρει ξεκάθαρη αξία για τους καταναλωτές και αναβαθμίζει τη γενική αίσθηση ότι παίρνετε την αξία του χρήματός σας όταν επενδύετε στο υλικό του, είναι δύσκολο να τους ενοχοποιήσετε για αυτό

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.