Το TransferWise τώρα εκτιμάται στα $ 3.5B μετά από ένα νέο δευτερόλεπτο γύρο $ 292M


Η υπηρεσία TransferWise η διεθνής υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων στο Λονδίνο, αποκαλύπτει ένα νέο δευτερόλεπτο γύρο αξίας 292 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο εκτιμά ότι οι επενδυτές εκτιμούν την εταιρεία στα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι περισσότερο από το διπλάσιο της αποτίμησης TransferWise που επιτεύχθηκε στα τέλη του 2017 κατά το γύρο των $ 280 εκατομμυρίων Σειρά E.

Η νέα δεύτερη χρηματοδότηση – χωρίς νέα μετρητά που εισέρχονται στον ισολογισμό της TransferWise καθώς ορισμένοι υφιστάμενοι μέτοχοι πωλούν το σύνολο ή μέρος της (19659002) Οι υφιστάμενοι επενδυτές Andreessen Horowitz και Baillie Gifford επέκτειναν τις συμμετοχές τους στο TransferWise, ενώ οι επενδύσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης από κεφάλαια που διαχειρίζεται η BlackRock

Σε μια πρόσκληση, ο συνιδρυτής της TransferWise και ο πρόεδρος Taavet Hinrikus μου είπαν ότι ο γύρος υπερκαλύφθηκε επίσης. Ο αυθαίρετος αριθμός των 292 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν απλώς το αποτέλεσμα της ποσότητας που οι υφιστάμενοι μέτοχοι ήταν πρόθυμοι να διαθέσουν και πουθενά κοντά στο υψηλότερο επίπεδο ενδιαφέροντος.

Τονίζει επίσης ότι οι υπάρχοντες θεσμικοί επενδυτές δεν εξέρχονται κατά τη διάρκεια αυτού του γύρου , ενώ ο Andreessen Horowitz και ο Baillie Gifford πράγματι διπλασιάστηκαν κάπως. Αντ 'αυτού, αυτό το γεγονός ρευστότητας ήταν κυρίως ένας τρόπος για τους υπαλλήλους της TransferWise – υπάρχοντες και πιθανώς πρώην – να εισπράξουν μέρος ή το σύνολο της συμμετοχής τους. Και για τους νέους μεταγενέστερους επενδυτές να πηδήξουν επί του σκάφους.

Όλα αυτά – και στο ο κίνδυνος επανάληψης – θα έδειχνε ότι μια πιθανή δημόσια προσφορά TransferWise είναι ακόμα a πολύ μακριά, κάτι που ο Hinrikus δεν αντικρούει. "Γιατί θα πήγαινε δημόσια;" λέει ρητορικά, σημειώνοντας ότι η εταιρεία εξακολουθεί να αναπτύσσεται γρήγορα και ότι το κεφάλαιο δεν αποτελεί πρόβλημα.

Γιατί λοιπόν, αντίθετα, άλλες εταιρείες που αναπτύσσονται γρήγορα αναπτύσσονται πολύ νωρίτερα αυτές τις μέρες; "Θα έπρεπε να τους ρωτήσετε", λέει ο Hinrikus, απομακρύνοντας την ερώτησή μου με τον συνηθισμένο τρόπο και με το συνηθισμένο τρόπο. Πατώντας λίγο πιο σκληρά, λέει ότι μια διαφορά μπορεί να είναι ότι οι θεσμικοί επενδυτές της TransferWise δεν πιέζουν για ένα ρευστό γεγονός στην κλίμακα μιας IPO. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, σε ορισμένες περιπτώσεις αγοράζουν στην πραγματικότητα περισσότερα μερίδια στην εταιρεία.

Ο Hinrikus αναφέρει επίσης ότι το ρυθμιστικό κλίμα αλλάζει τώρα στην εύνοια της TransferWise. Το 2018, η ΕΕ ψήφισε να επιβάλει την απαγόρευση των προσαυξήσεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών στις διεθνείς πληρωμές μέσω των κανονισμών για τις διασυνοριακές πληρωμές, κάτι που η εταιρεία fintech του Λονδίνου έχει ασχοληθεί εδώ και καιρό. Η Αυστραλία πιστεύεται ότι εξετάζει παρόμοια ρυθμιστικά μέτρα μετά από έρευνα σχετικά με το θέμα από την Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτή

. Για το σκοπό αυτό, η TransferWise αναφέρει ότι τώρα εξυπηρετεί 5 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, επεξεργάζοντας £ 4 δισεκατομμύρια κάθε μήνα. Κάθε χρόνο, εκτιμά ότι εξοικονομεί στους πελάτες £ 1 δισ. Τραπεζικών τελών. Η υπηρεσία απασχολεί πάνω από 1.600 υπαλλήλους σε δώδεκα παγκόσμια γραφεία και λέει ότι θα προσλάβει 750 περισσότερους ανθρώπους τους επόμενους 12 μήνες.

Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 1.600 άτομα σε δώδεκα παγκόσμια γραφεία και λέει ότι θα προσλάβει 750 περισσότερους ανθρώπους τους επόμενους 12 μήνες. Οι ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση που έληξε τον Μάρτιο του 2018 αποκάλυψαν 77% αύξηση των εσόδων σε 117 εκατ. £ και καθαρά κέρδη £ 6,2 εκατ. Μετά από φόρους

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.