17 πρωτότυποι τρόποι για να φυτέψεις μυρωδικά και βότανα!

αρωματικα φυτα σπιτι γλαστρες φυτευση ιδεες μπαλκονι κουζινα
Οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπάμε το πράσινο και ταυτόχρονα τα μυρωδικά στην σαλάτα μας! Παρακάτω θα σου προτείνουμε 17 πρωτότυπους ή όμορφους τρόπους παρουσίασης για τον δικό σου βοτανόκηπο!

Οι περισσότερες ιδέες ή κατασκευές δεν θα σε απασχολήσουν για περισσότερο από 20 λεπτά για να τις φτιάξεις, καθώς είτε αποτελούν χρήση διάφορων αντικειμένων ως γλάστρες, χωρίς μετατροπές, είτε γιατί το μόνο που θα σου πάρει χρόνο είναι να στερεώσεις μια σακούλα φύτευσης.

Κασόνια από κρασί ως μικρά κηπάκια.
Να λοιπόν που τα κασόνια από κρασί μπορεί να φανούν πάρα πολύ χρήσιμα. Θα χρειαστεί να τοποθετήσεις μια ειδική σακούλα φύτευσης και 1-2 εκατοστά χαλίκι ως μέσο στράγγισης, πριν βάλεις το χώμα και τα φυτά που επιθυμείς.

Στις περισσότερες περιπτώσεις θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις ένα μέσο στράγγισης ή να λάβεις μέτρα ώστε να μην διαφεύγει το χώμα από τις γλάστρες. Σε κάθε περίπτωση θα σε ενημερώσουμε στην λεζάντα κάτω από την φωτογραφία, σχετικά με το τι πρέπει να προσέξεις.

 

Παπουτσοθήκη με κουβάδες ως κασπώ.
Μια παλιά παπουτσοθήκη αποτελεί την βάση για τα φυτά και τα μυρωδικά σου, τα οποία τοποθετήθηκαν σε κουβαδάκια για μια rustic παρουσίαση. Πολύ καλός τρόπος για να φτιάξεις τον δικό σου κήπο καθώς τα φυτά είναι σε βαθμίδες και κανένα δεν θα «κλέβει» ήλιο από το άλλο.

 

Φυτά κρεμασμένα ανάποδα.
Αυτά τα όμορφα κρεμαστά γλαστράκια, τοποθετούνται στην βάση του φωτιστικού και ποτίζονται ανάποδα σε διαφορετικά μήκη και ύψη. Τα περισσότερα είναι φυτά εσωτερικού χώρου, οπότε δεν υπάρχουν διαφορετικές απαιτήσεις σε αυτά τα είδη. Αν χρησιμοποιήσεις μυρωδικά, θα πρέπει να τοποθετήσεις και ειδική λάμπα ανάπτυξης.

Φλιτζάνια του τσαγιού ως γλάστρες.
Vintage σερβίτσια του τσαγιού, χρησιμοποιούνται ως πρόσκαιρα γλαστράκια. Δεν είναι πρακτικά, αλλά περισσότερο διακοσμητικά.

 

Κουτιά από τσάι ως γλαστράκια.
Τα κουτάκια του τσαγιού μπορούν να γίνουν εξαιρετικά γλαστράκια για μυρωδικά στην κουζίνα. Σε κάθε περίπτωση τα φυτά δεν πρόκειται να μεγαλώσουν πολύ καθώς δεν είναι τα κατάλληλα δοχεία για να αναπτυχθούν. Μπορείς όμως να χρησιμοποιείς αυτά τα φυτά για τις σάλτσες σου. Θυμήσου απλά να τοποθετήσεις ένα εκατοστό χαλικάκια ή ακόμα καλύτερα ζεόλιθο, που απομακρύνει τα βαρέα μέταλλα.

 

Τσόφλια αυγού ως σπορείο.
Τα τσόφλια του αυγού με λίγη τύρφη μπορεί να αποτελέσουν εξαιρετικά σπορεία. Σε κάθε περίπτωση είναι μόνο μέχρι να μεγαλώσουν λίγο και να μεταφυτευτούν. Εκεί θα πρέπει να δείξεις μέγιστη προσοχή στον τρόπο που θα πιάσεις τις ρίζες. Καλύτερα να μεταφυτέψεις με βρεγμένο χώμα για να πάρεις και το χώμα μαζί στην νέα γλάστρα. Το πρωτεϊνικό κέλυφος του αυγού θα βοηθήσει τα φυτά να αναπτυχθούν καλύτερα.

 

Κρεμαστά κονσερβοκούτια-γλάστρες.
Μικρά βαμμένα τενεκεδάκια βάφτηκαν και χρησιμοποιήθηκαν ως γλάστρες. Είμαστε λίγο καχύποπτοι ως προς την σκουριά που μπορεί να πιάσουν τα τενεκεδάκια από τις κονσέρβες, τόσο για τον χειρισμό από σένα (μην κοπείς), όσο και για το φυτό.

 

Μικρός κήπος από παλέτες.
Εδώ δημιουργήθηκε ένα σούπερ πρακτικό κηπάκι από παλέτες, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει πολλά και διαφορετικά μυρωδικά. Αν διαθέτεις αυτό το 1,4 μέτρων της κατασκευής, αποτελεί εξαιρετική ιδέα!

 

Θήκη για κάλτσες ως φυτώριο μυρωδικών.
Μια παλιά θήκη για κάλτσες και εσώρουχα, απέκτησε νέα χρήση, φιλοξενώντας μυρωδικά! Απλός και έξυπνος τρόπος για να μεγαλώσεις πολλά φυτά για τα φαγητά και τις σάλτσες σου.

Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η – ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

 

Γλάστρες πιασμένες με σφιγκτήρες σε παλέτα.
Κάνοντας τρύπες στην παλέτα και προσαρμόζοντας σε αυτήν σφιγκτήρες στα γλαστράκια στερεώθηκαν με όμορφο τρόπο.

 

Βαμμένες γλάστρες με μυρωδικά.
Βάφοντας τις πήλινες γλάστρες στο χρώμα της αρεσκείας σου και γράφοντας το είδος του φυτού με πινέλο, αποκτάς custom made γλαστράκια, ικανού μεγέθους για να φιλοξενήσουν τα φυτά σου!

 

Κρεμαστός κήπος.
Με χρήση κουρτινόξυλων και γάντζων μπορείς να φτιάξεις αυτόν τον πολύ όμορφο βιομηχανικό κρεμαστό κήπο, φυτεύοντας απευθείας στα κουβαδάκια. Απλά πότιζε με μέτρο ώστε να μην λιμνάζει νερό και τοποθέτησε δύο εκατοστά χαλικάκια πριν το χώμα και το φυτό. Χρησιμοποίησε ένα ποτήρι των 200 ml ως ποτιστήρι.

 

Ποτήρια ως γλαστράκια.
Αυτά τα ποτήρια δημιουργούν έναν πολύ όμορφο τρόπο παρουσίασης στην βάση τους, με την διαφορά ότι θέλει μεγάλη προσοχή στο πότισμα ώστε να μην σαπίσουν οι ρίζες. Αντίστοιχα με άλλες περιπτώσεις μικρών δοχείων, δεν υπάρχει περίπτωση μεγάλης ανάπτυξης.

 

Κουτιά ως γλάστρες.
Τέσσερα γλαστράκια τοποθετήθηκαν ανάποδα ως βάσεις για αυτά τα κασόνια μυρωδικών. Στα αρωματικά και τα μυρωδικά χρειάζεται νερό με μέτρο και στην περίπτωση αυτή λίγα χαλικάκια στον πάτο του κασονιού ή σακούλα φύτευσης.

 

 

Βότανα σε καλάθια.
Τα ψάθινα καλάθια, άλλαξαν χρήση και πλέον φιλοξενούν μυρωδικά. Είναι ένας πανέμορφος τρόπος παρουσίασης, από τους ομορφότερους του αφιερώματος, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσεις να στερεώσεις σακούλες φύτευσης, γιατί το χώμα θα διαφεύγει από τις πλέξεις της ψάθας.

 

 

Βασιλικός και άλλα μυρωδικά.
Χωρίς να ξέρουμε ακριβώς της πρότερη χρήση αυτού του σκεύους (πιθανόν φρουτιέρα), είναι ένας πρακτικός τρόπος που χρειάζεται σακούλα φύτευσης (σε αντίθεση με την φωτογραφία) για να αναχαιτιστεί η απώλεια χώματος.

 

 

Δίσκος με κονσέρβες ως μικρά γλαστράκια.
Ένας μικρός δίσκος με κονσερβοκούτια αποτελεί τον πιο όμορφο τρόπο παρουσίασης του αφιερώματος και ταυτόχρονα δημιουργεί έναν χώρο που βρίσκονται όλα τα φυτά συγκεντρωμένα. Πέρα από το ότι πρέπει να βρίσκεται σε ευήλιο μέρος, πρέπει να ανανεώνεται ο αέρας, οπότε καλύτερα να βρίσκονται κοντά σε ανοιχτό παράθυρο. Όπως βλέπεις μια κορυφή βασιλικού τοποθετήθηκε απευθείας στην μακαρονάδα για την παρουσίαση του πιάτου.

Συνολικά πρέπει να σκεφτείς ποιες από αυτές τις κατασκευές μπορούν να σε εξυπηρετήσουν, ως προς την παρουσία κοντά σε ήλιο και ανανεώσιμο αέρα. Ύστερα όλα τα μικρά δοχεία που μπορούν να τρυπηθούν, καλό είναι να τρυπηθούν από τα έξω προς τα μέσα για να μην γρατζουνιστείς. Εναλλακτικά για καλύτερη στράγγιση πρέπει να τα τρυπήσεις από μέσα προς τα έξω και να αφαιρέσεις τα κομμάτια που προεξέχουν με μια τανάλια. Μπορείς να βρεις δεκάδες κατασκευές και άρθρα κήπου μέσα από τις σελίδες μας!

Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.