Η Macron υπερασπίζεται τις φιλικές προς την εκκίνηση πολιτικές της


Για το τρίτο έτος ως πρόεδρος, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουήλ Macron μίλησε στο γαλλικό τεχνολογικό οικοσύστημα στο VivaTech στο Παρίσι. Αυτή τη φορά, χρησιμοποίησε αυτή την ευκαιρία για να υπερασπιστεί τις πολιτικές του μέχρι στιγμής και να πει ότι οι νεοσύστατες επιχειρήσεις έχουν σχεδόν ό, τι χρειάζονται για να πετύχουν

Η Julia Bijaoui του Frichti, η Flora Coleman του TransferWise, ο Pierre Dubuc του OpenClassrooms, ο Thomas Plantenga του Vinted και ο Daniel Dines του UiPath με την Macron και ο καθένας ρώτησε μία ερώτηση σχετικά με τη χρηματοδότηση, την ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ταλέντο, την ενιαία ψηφιακή αγορά κ.λπ.

Όπως και το πέρυσι η Macron πήρε μια ισχυρή στάση όσον αφορά τους εταιρικούς φόρους. "Για να ανταγωνιστείτε τους Αμερικανούς γίγαντες, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο ανταγωνισμός είναι δίκαιος. Πληρώνετε φόρους, οπότε ο γίγαντας τεχνολογίας που ανταγωνίζεται εναντίον σας θα πρέπει να πληρώσει και τους φόρους ", δήλωσε ο Macron.

Η Γαλλία πρόσφατα ενέκρινε φόρο για τους τεχνολογικούς γίγαντες. Εάν δημιουργείτε περισσότερα από 750 εκατομμύρια ευρώ σε παγκόσμιο επίπεδο και 25 εκατομμύρια ευρώ στη Γαλλία, θα πρέπει να πληρώσετε 3 τοις εκατό των γαλλικών σας εσόδων σε φόρους, ακόμη και αν η εταιρεία σας είναι εγγεγραμμένη στην Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο ή τις Κάτω Χώρες. ένα προσωρινό μέτρο επειδή θέλουμε έναν φόρο σε ευρωπαϊκό επίπεδο και γενικότερα στο επίπεδο του ΟΟΣΑ ", δήλωσε ο Macron.

Όταν πρόκειται για χρηματοδότηση, τα πράγματα φαίνονται πολύ καλύτερα τώρα από πριν από μερικά χρόνια. Υπάρχουν τώρα περισσότερες από μια χούφτα γαλλικών μονόκερων. Και ο Macron υπερασπίστηκε τις φορολογικές του πολιτικές, όπως τον ενιαίο φόρο επί του κεφαλαιουχικού κέρδους και το τέλος του φόρου περιουσίας στις μετοχές σας σε δημόσιες ή ιδιωτικές εταιρείες

Και όμως, είναι ακόμη περίπλοκο όταν πρόκειται για εξόδους – αν θέλετε για να κατεβείτε στον δημόσιο δρόμο, πιθανότατα να έχετε IPO στις ΗΠΑ "Πρέπει να οικοδομήσουμε μια ευρωπαϊκή αγορά χρηματοοικονομικών κεφαλαίων", δήλωσε ο Macron. «Θα χρειαστούν κάποιες τροποποιήσεις και βαθύτερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», πρόσθεσε αργότερα.

Δεδομένου ότι η Ευρώπη πρόκειται να ψηφίσει για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πολλές λύσεις της Macron αφορούσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μερικές φορές αισθάνθηκε ότι η Macron εκστρατεύει για το δικό του κόμμα, λέγοντας ότι θέλει να προχωρήσει περισσότερο, αλλά πρέπει να ψηφίσετε πρώτα για το κόμμα του.

Όταν πρόκειται για ταλέντο, η Macron υπογράμμισε την ποιότητα των γαλλικών πανεπιστημίων και των σχολών μηχανικής. "Είμαστε ανταγωνιστικοί όσον αφορά το ανθρώπινο κεφάλαιο και δεν είναι τυχαίο. Πριν από μερικά χρόνια, όλοι λένε ότι «υπάρχουν πολλοί Γάλλοι στο Silicon Valley». Οι Γάλλοι που ζουν στη Γαλλία είναι οι ίδιοι, αλλά κοστίζουν πολύ, πολύ λιγότερο ", δήλωσε ο Macron.

Στη συνέχεια ανέφερε τη Γαλλική Τεχνική Βίζα για να προσελκύσει ξένα ταλέντα, μια ειδική βίζα για tech ταλέντο και τις οικογένειές τους. Το πρόγραμμα ήταν [19459105] πριν από μερικούς μήνες

Όταν πρόκειται για ρύθμιση, η Macron λέει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ακολουθήσει το μοντέλο GDPR. «Αυτό που κάναμε για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, μία ρύθμιση για όλους, πρέπει να το κάνουμε και για άλλους τομείς», είπε. "Για τον ανταγωνισμό, τη φορολογία, τα δεδομένα, πρέπει να ρυθμίσουμε."

Η Macron ολοκληρώνει υπερασπιζόμενος έναν τρίτο τρόπο ρύθμισης και προώθησης τεχνολογικών εταιρειών, κάτι διαφορετικό από την Κίνα και τις ΗΠΑ "Η Ευρώπη μπορεί να γίνει τεχνολογικός ηγέτης του αύριο επειδή κατασκευάζουμε ένα τεχνολογικό οικοσύστημα που είναι συμβατό με τη δημοκρατία », δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κίνα δεν κάνει αρκετά όταν πρόκειται για τα ατομικά δικαιώματα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να αντισταθμίσουν τις τεχνολογικές εταιρείες. Και οι αμερικανικές εταιρείες έχουν γίνει πολύ ισχυρές και εκτός ελέγχου για την κυβέρνηση των ΗΠΑ

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.