Το CO2 στην ατμόσφαιρα ξεπέρασε μόλις 415 μέρη ανά εκατομμύριο για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία


Η ανθρώπινη φυλή έχει σπάσει ένα άλλο ρεκόρ στον αγώνα της για οικολογική κατάρρευση. Συλλέγοντας την ανθρωπότητα!

Για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία – δεν έχει καταγραφεί ιστορικό, αλλά δεδομένου ότι οι άνθρωποι υπήρξαν στη Γη – το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα υπερέβη τα 415 μέρη ανά εκατομμύριο, φθάνοντας τα 415,26 μέρη ανά εκατομμύριο, Παρατηρητήριο Mauna Loa ερευνητικό φυλάκιο του Εθνικού Οργανισμού Ωκεανών και Ατμόσφαιρας .

Εκπομπές CO2 με την πάροδο του χρόνου, το Παρατηρητήριο Mauna Loa.

Το μακροσκοπικό ορόσημο σημειώθηκε στο Twitter από τον δημοσιογράφο κ. Eric Holthaus με βάση τα στοιχεία που καταγράφηκαν και παρουσιάστηκαν από το Ίδρυμα Ωκεανογραφίας του Scripps στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Σαν Ντιέγκο .

Αν το κατώφλι φαίνεται ανεπανάληπτο,

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, μια έκθεση έδειξε ότι τουλάχιστον 1 εκατομμύριο είδη κινδύνευαν να εξαφανιστούν χάρη στην ανθρώπινη δραστηριότητα και την καταστροφή του οι εκπομπές άνθρακα που αποτελούν υποπροϊόν της οικονομικής ανάπτυξης

Αυτό είναι πάνω από τα νέα ότι η κλιματική αλλαγή, η οποία συνδέεται άρρηκτα με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, Μόνο στις ΗΠΑ περίπου 500 δισ. Δολάρια ετησίως έως το 2090 .

Η αυξανόμενη αναλογία διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα είναι σημαντική λόγω των ιδιοτήτων απορρόφησης της θερμότητας. Η γη και οι θάλασσες του πλανήτη απορροφούν και εκπέμπουν θερμότητα και η θερμότητα παγιδεύεται σε μόρια διοξειδίου του άνθρακα. Το NOAA παρομοιάζει το CO2 με το να αφήνει τούβλα σε τζάκι, που εξακολουθεί να εκπέμπει θερμότητα μετά από μια πυρκαγιά.

Τα αέρια του θερμοκηπίου συμβάλλουν στον πλανήτη διατηρώντας μια θερμοκρασία που μπορεί να διατηρήσει τη ζωή, αλλά πάρα πολλά μπορούν να επηρεάσουν ολόκληρο το οικοσύστημα που μας στηρίζει. Αυτό συμβαίνει τώρα. Όπως σημειώνει η NOAA "οι αυξήσεις στα αέρια του θερμοκηπίου έχουν προκαλέσει ισορροπία στον ενεργειακό προϋπολογισμό της Γης, παγιδεύοντας πρόσθετη θερμότητα και αυξάνοντας τη μέση θερμοκρασία της Γης."

Οι ιδιότητες του CO2 σημαίνουν επίσης ότι προστίθεται φαινόμενο του θερμοκηπίου με τρόπο που άλλες εκπομπές δεν οφείλονται στην ικανότητά του να απορροφά τα μήκη κύματος της θερμικής ενέργειας που δεν μπορούν να κάνουν τα πράγματα όπως οι υδρατμοί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αύξηση του ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακα είναι υπεύθυνη για τα περίπου δύο τρίτα της συνολικής ενεργειακής ανισορροπίας που προκαλεί την αύξηση της θερμοκρασίας της Γης, σύμφωνα με την NOAA

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.