Αυτές οι εταιρείες μπορούν να εξομαλύνουν την πορεία των επιχειρήσεων προς την αγορά – αν δεν σκοτώσουν ο ένας τον άλλον πρώτα

Η Prosper είναι η τελευταία εταιρεία της εταιρείας Silicon Valley, η οποία επιβαρύνεται με την SEC


Σήμερα το πρωί, η SEC ενέκρινε ως το 14ο χρηματιστήριο των ΗΠΑ Long Term Stock Exchange (LTSE), μια στολή που σχεδιάστηκε το 2012 από τον "Lean Startup" συγγραφέα Eric Ries ως τόπο όπου οι μέτοχοι της δημόσιας αγοράς που κατέχουν τις μετοχές τους μέσω παχιών και λεπτών θα ανταμειφθούν για την πίστη τους

Η Ries πιστεύει ότι τέτοιες ανταμοιβές είναι σημαντικές επειδή πιστεύει στις δημόσιες αγορές. Μεταξύ άλλων, με τη δημιουργία ενός κοινού νομίσματος, η δημόσια διαπραγμάτευση επιτρέπει στις εταιρείες να αποκτούν ευκολότερα άλλες εταιρείες. Επιτρέπει στους υπαλλήλους να πωλούν ελεύθερα τις μετοχές τους. Επίσης, επιτρέπει στους μικροεπενδυτές να συμμετέχουν στην ανάπτυξη των τεχνολογικών εταιρειών – η ανάπτυξη από την οποία έχουν απομείνει σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια, καθώς ο μέσος χρόνος που μια επιχείρηση παραμένει ιδιωτικός έχει τεντωθεί σε περίπου 12 χρόνια.

Πράγματι, με τους μετόχους της δημόσιας αγοράς επικεντρώνεται στα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, αναφέροντάς τον ως τον μεγαλύτερο λόγο ότι οι νεοσύστατες εταιρείες παραμένουν ιδιωτικές για τόσο πολύ καιρό. Εξακολουθεί να είναι δύσκολο να καινοτομήσεις όταν είσαι εναντίον απογοητευτικών κερδών.

Το αν η LTSE μπορεί να καθοδηγήσει κανόνες που ενθαρρύνουν τόσο τις εταιρείες όσο και τους μετόχους να επικεντρωθούν στην πιο μακροπρόθεσμη περίοδο παραμένει προς το παρόν. Το LTSE δεν έχει λάβει έγκριση για κανενός είδους πρότυπα καταλόγων.

Ενώ ιδανικά, η ανταλλαγή θέλει να υποδεχτεί εταιρείες που βασίζονται σε αξίες που περιορίζουν τα επιδόματα των εκτελεστικών στελεχών και χορηγούν περισσότερη ισχύ στην ψηφοφορία στους μετόχους που παραμένουν για τη βόλτα, η Ries φαίνεται να αναγνωρίζει ότι αυτός μπορεί να χρειαστεί να εγκατασταθεί λιγότερο λόγω κάποιας ώθησης, μεταξύ άλλων από το Συμβούλιο Θεσμικών Επενδυτών, μια ομάδα φορέων που φοβούνται τη μακροπρόθεσμη ψηφοφορία θα μπορούσαν τελικά να εξουσιοδοτήσουν τους ιδρυτές και τους εμπλεκόμενους της εταιρείας σε βάρος άλλων μετόχων

. , μας είπε ότι η LTSE δεν θα δώσει κατ 'ανάγκη περισσότερες ψήφους στους μετόχους. "Αυτά τα οφέλη θα μπορούσαν να είναι η ψηφοφορία ή άλλα πράγματα", ανέφερε.

Σίγουρα, η Ries θα ωφεληθεί αν ξεκινήσει το LTSE. Ενώ πολλές αναφορές σημείωσαν σήμερα ότι το φημισμένο VC Marc Andreessen είναι ένας από τους οικονομικούς υποστηρικτές του LTSE, ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι ο ίδιος ο Ries, ο οποίος κατέχει 30 τοις εκατό

Άλλοι κύριοι μέτοχοι περιλαμβάνουν τον John Bautista, έναν συνιδρυτή του Long Term Stock Exchange, ο οποίος είναι επίσης δικηγόρος με τη δικηγορική εταιρεία Orrick. Ιδρυτικό Ταμείο, το οποίο κατέχει το 14 τοις εκατό της εταιρείας? Συνεργατικό Ταμείο, το οποίο κατέχει το 7,8%. και Obvious Ventures, η οποία κατέχει το 6,7%. Η εταιρεία έχει αυξήσει συνολικά τα 19 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα.

Η Ries δεν είναι μόνο μόνη που θέλει τις εταιρείες να μπορούν να πάνε δημόσια νωρίτερα χωρίς να ανησυχούν για επενδυτές ακτιβιστών. Είχαμε γράψει για την υπόθεση για την άσκηση μόνιμης ψηφοφορίας στα τέλη του 2017, σημειώνοντας τότε ότι η έννοια αυτή υπήρχε εδώ και δεκαετίες. Αλλά ενώ αντέχει σε ιδρυτές, λίγοι άλλοι έχουν αγκαλιάσει την ιδέα. Πίσω στη δεκαετία του '80, για παράδειγμα, τα χρηματιστήρια των Η.Π.Α. διαπίστωσαν ότι η ψηφοφορία επί του θέματος ήταν άσκοπα περίπλοκη και πολύ δύσκολη. Εν τω μεταξύ, οι τραπεζίτες δεν τους αρέσει η ιδέα, διότι οτιδήποτε άλλο μοιάζει με την αγορά είναι πιο δύσκολο να πουληθούν.

Είναι ενδιαφέρον ότι μια άλλη εκκίνηση που υποστηρίζεται από την Andreessen για να κάνει πρωτοσέλιδα αυτήν την εβδομάδα – Carta ότι η LTSE δεν θα πραγματοποιήσει πλήρως το όραμά της. Η επταετής εκκίνηση με έδρα το Σαν Φρανσίσκο βοηθά σε μεγάλο βαθμό τους ιδιώτες επενδυτές, τους ιδρυτές και τους εργαζόμενους να διαχειριστούν την ισότητα και την κυριότητά τους. Αλλά κέρδισε μόλις 300 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της σειράς E με 19459123 εκτιμήσεις ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής τον Αντρέισεν Χόροβιτς και ο λόγος γι 'αυτό λέει: τα σχέδιά του να γίνει ο CEO της Carta Henry Ward ως η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο

Η Carta παρουσιάζει την εξέλιξη ως φυσική, τώρα που τόσες πολλές νέες εταιρείες και θεσμικοί επενδυτές χρησιμοποιούν ήδη την πλατφόρμα της. Και οι επενδυτές φαίνεται να συμφωνούν ότι η Carta έχει περισσότερα κομμάτια στη θέση της από οποιαδήποτε πλατφόρμα πριν από αυτήν. Όπως μας είπε χθες ο VC Om Malik της True Ventures επικαλούμενοι την "πυκνότητα δεδομένων" και τη "σαφήνεια" της Carta από τους πολλούς συμμετέχοντες στην πλατφόρμα της: "Αυτή είναι μια εταιρεία που θα ήθελα να είμαι μέτοχος σε, μου αρέσει πολύ. "

Στην πραγματικότητα, ο Ward μιλά για τη Carta που εκδημοκρατίζει την πρόσβαση στην ιδιωτική αγορά. Ωστόσο, φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο να γίνει ένας κόμβος για τους νεοσύστατους και τους θεσμικούς επενδυτές για να κάνουν τις συναλλαγές ιδιωτικών εταιρειών τους. (Τουλάχιστον, ο Ward, με τον οποίο μιλήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, δεν απάντησε απλά ερωτήματα για το ποιος θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα στο μέλλον.)

Είτε η εταιρεία συνειδητοποιεί τις τολμηρές φιλοδοξίες της, θα χρειαστεί χρόνος να το μάθει. Εντωμεταξύ, θα είναι ενδιαφέρον να καταλάβουμε αν μαζί η LTSE και η Carta μπορούν να γίνουν μια ασφαλέστερη, ομαλότερη και λιγότερο αγχωτική πορεία για να ξεκινήσουν οι νεοσύστατες εταιρίες ή αντίθετα οι δυο να αγωνιστούν για το mindshare, ενώ η Carta ελπίζει ότι οι εταιρείες θα παραμείνουν ιδιωτικές. Το LTSE πιέζει για να βγουν έξω στον κόσμο – και στην ανταλλαγή του.

Ανησυχθήκαμε στο Andreessen Horowitz νωρίτερα σήμερα για τις σκέψεις του επί του θέματος. Δεν έχει ακόμη απαντήσει.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.