Η Uber αρχίζει να δοκιμάζει ηλεκτρονικά ποδήλατα και ποδήλατα στην Ινδία

Η Uber αρχίζει να δοκιμάζει ηλεκτρονικά ποδήλατα και ποδήλατα στην Ινδία


Η Uber έχει συνεργάτες με την πλατφόρμα ανταλλαγής ποδηλάτων Yulu στην Ινδία, καθώς φαίνεται να αρπάξει ένα κομμάτι της αυξανόμενης αγοράς ηλεκτρονικών ποδηλάτων που αποτελεί όλο και περισσότερο πρόκληση για υπηρεσίες ταξί στο έθνος. 19659003] Η εταιρεία που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει δημοσίως αργότερα αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι θα προσφέρει στους χρήστες της στο Bengaluru τα ηλεκτρονικά ποδήλατα και τα ποδήλατα του Yulu ως μέρος ενός πιλότου. Η ανακοίνωση, οικονομικά στοιχεία της οποίας δεν αποκαλύφθηκαν, έρχεται ημέρες μετά την έναρξη των χρηστών στο Bengaluru να εντοπίζουν τις επιλογές ηλεκτρονικού ποδηλάτου και ποδηλάτων του Yulu στην εφαρμογή Uber. Η Uber δεν δήλωσε τι σκοπεύει να κάνει μετά τον πιλότο.

Ο Yulu, που ξεκίνησε από τον Bangalore, ο οποίος εγκαινιάστηκε από τον συνιδρυτή InMobi Amit Gupta, λειτουργεί περίπου 500 ηλεκτρονικά ποδήλατα και 4.500 ποδήλατα στην πλατφόρμα του. Η διετής εκκίνηση έχει αυξήσει περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από μια σειρά μεγάλων προφίλ ονόματα συμπεριλαμβανομένων Blume Ventures, 3One4 Capital, Flipkart συνιδρυτής Binny Bansal και Freshworks συνιδρυτής Girish Mathrubootham .

Η σημερινή ανακοίνωση, μια από τις χούφτες Uber που έγινε στην Ινδία το τελευταίο ένα έτος, έρχεται καθώς το μέλλον της επιχείρησής της στη χώρα φαίνεται συννεφιασμένο με αβεβαιότητα, ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με το θέμα είπε. Η υπηρεσία, η οποία είναι ακόμα διαθέσιμη σε λιγότερες από τρεις πόλεις, ανταγωνίζεται την Ola, η οποία έχει παρουσία σε περισσότερες από 100 πόλεις. Ο Amit Jain, ο οποίος έτρεξε στην Uber India και προήχθη για να επιβλέπει την επιχείρηση APAC της εταιρείας πέρυσι, εγκατέλειψε την εταιρεία τον περασμένο μήνα

Uber, η οποία κάποτε δεσμευόταν να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην Ινδία. Η αγορά της Ασίας μετά την πώληση της τοπικής επιχείρησης στο Grab φαίνεται να έχει βάλει το πόδι της από το κουπί στην περιοχή APAC. Σύμφωνα με τον Pierre-Dimitri Gore-Coty, ο οποίος είναι επικεφαλής της επιχείρησης EMEA της εταιρείας, θα αντικαταστήσει τον Jain να επιβλέπει την επιχείρηση APAC.

Η Ola, η οποία οδηγεί στην αγορά της Ινδίας, σε ηλεκτρονικά ποδήλατα στο έθνος. Η εταιρεία, η οποία όπως και η Uber υποστηρίζεται από το SoftBank, επένδυσε 100 εκατομμύρια δολάρια σε ενοικίαση σκούτερ Vogo στα τέλη του περασμένου έτους. Η Vogo, που δραστηριοποιείται στο Μπανγκαλόρ και στο Χαϊντεραμπάντ, δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει την πρωτεύουσα για να προσθέσει επιπλέον 100.000 σκούτερ στην πλατφόρμα της.

Το Vogo συναγωνίζεται το Bounce, το οποίο προσφέρει περισσότερα από 6.000 ποδήλατα. Η αγορά των δικύκλων έχει αναπτυχθεί στην Ινδία παρά τον πολλαπλασιασμό των υπηρεσιών ταξί στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Με τις μεγάλες πόλεις της Ινδίας να αγωνίζονται με τις ολοένα και αυξανόμενες κυκλοφοριακές συμφόρησης, το μέλλον των δικύκλων φαίνεται πιο φωτεινό από ποτέ. Το 2019 θα μπορούσε να είναι το έτος κατά το οποίο τα ηλεκτρονικά ποδήλατα θα αποκτήσουν σοβαρή δυναμική στο έθνος, δήλωσε ο αναλυτής της ερευνητικής εταιρείας Convergence Catalyst, Jayanth Kolla.

Σε μια δήλωση, ο Uber είπε ότι τα ηλεκτρονικά ποδήλατα του Yulu μπορούν να φτάσουν τα 25km / η οποία είναι "ταχύτερη από τη μέση ταχύτητά σας." Η άλλη γοητεία των ηλεκτρονικών ποδηλάτων του Yulu είναι ότι, όπως και άλλα ηλεκτρονικά ποδήλατα, οι χρήστες δεν χρειάζεται να λάβουν άδεια για να οδηγήσουν ένα από αυτά. Εκείνοι που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν τα ηλεκτρονικά ποδήλατα του Yulu ξεκλειδώνοντας ένα QR κώδικα από την εφαρμογή Uber

"Μαζί με το φιλικό προς το περιβάλλον και την κυκλοφορία, αυτά τα ηλεκτρονικά ποδήλατα είναι επίσης φιλικά προς το τσέπη, λαμβάνοντας υπόψη τις ποικίλες ανάγκες και τους προϋπολογισμούς του καταναλωτή ", ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση. "Καταλαβαίνουμε ότι η ώθηση προς την ηλεκτροδότηση πρέπει να είναι πολυτροπική και η συνεργασία με τον Yulu πηγαίνει μόνο για να αποδείξει την πρόθεση εκεί."

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.