Ο Κωνσταντίλς Mark Shuttleworth σχετικά με τη μοίρα ανοικτών πηγών

Ο Κωνσταντίλς Mark Shuttleworth σχετικά με τη μοίρα ανοικτών πηγών


Στη σύνοδο κορυφής Open Infrastructure η οποία ήταν γνωστή ως OpenStack Summit, ο ιδρυτής της Canonical Mark Shuttleworth χρησιμοποίησε το κεντρικό θέμα για να μιλήσει για την κατάσταση των ανοικτών πηγών – και αυτό που συχνά αισθάνεται όπως ο αυξανόμενος ανταγωνισμός μεταξυ τους. "Γνωρίζω για ένα γεγονός ότι κανείς δεν ζήτησε να αντικαταστήσει τους μονομαχούντες πωλητές με μονομαχίες", είπε. «Δεν το ζήτησε κανείς».

Στη συνέχεια έθεσε ένα θέμα σε αυτό, λέγοντας: «Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός πωλητή που προωθεί μόνο τις ιδέες που είναι προς το δικό του συμφέρον και ένα ίδρυμα που κάνει το ίδιο πράγμα. Ή χειρότερα, ένα ίδρυμα που θα αντιπροσωπεύει μόνο έργα που πληρώνεται για να εκπροσωπήσει. "

Κάπως ασυνήθιστα, το Shuttleworth δεν είπε ποια ήταν τα θεμέλια για τα οποία μιλούσε, αλλά επειδή υπάρχουν πραγματικά μόνο δύο θεμέλια που ταιριάζουν στο νομοσχέδιο εδώ, είναι αρκετά σαφές ότι μιλούσε για το Ίδρυμα του OpenStack και το Ίδρυμα Linux – και ίσως το Cloud Native Computing Foundation, το σπίτι του απίστευτα δημοφιλούς έργου Kubernetes

Αποδεικνύεται ότι αυτό είναι μόνο ένα μέρος από τις ανησυχίες του για τη σημερινή κατάσταση των ανοικτών πηγών. Κάθισα με Shuttleworth μετά το κεντρικό σημείωμα για να συζητήσω τα σχόλιά του καθώς και τις αναφορές του Canonical σχετικά με την ανοικτή υποδομή

Ένα πράγμα που αξίζει να σημειωθεί εξαρχής είναι ότι το OpenStack Foundation χρησιμοποιεί αυτό το γεγονός για να τονίσει το γεγονός ότι έχει πλέον φέρει περισσότερα νέα έργα ανοικτής υποδομής έξω από το βασικό λογισμικό OpenStack, με δύο από αυτά να αποφοιτούν από την πιλοτική τους φάση. Ο Shuttleworth, ο οποίος έχει κάνει μεγάλα στοιχήματα στο OpenStack στο παρελθόν και βλέπει μεγάλο ενδιαφέρον από τους πελάτες, δεν είναι οπαδός. Κανόνας, αξίζει να σημειωθεί, είναι επίσης σημαντικός χορηγός του OpenStack Foundation. Πιστεύει, ωστόσο, ότι το ίδρυμα θα πρέπει να επικεντρωθεί στο κεντρικό έργο του OpenStack

"Είμαστε απασχολημένοι να αναπτύξουμε 27 σύννεφα OpenStack – κάτι παραπάνω από το διπλάσιο του ρυθμού εκτέλεσης πέρυσι ," αυτός είπε. "Το OpenStack είναι σημαντικό. Είναι πολύ περίπλοκο και δύσκολο. Και πολλή μας εστίαση ήταν στην καθιστώντας απλούστερη και καθαρότερη, παρά τις προσπάθειες εκείνων που βρίσκονται γύρω μας σε αυτήν την κοινότητα. Αλλά πιστεύω σε αυτό. Νομίζω ότι αν χρειαστείτε υποδομή εικονικοποίησης μεγάλης κλίμακας, πολλαπλών μισθωτών, είναι το καλύτερο παιχνίδι στην πόλη. Αλλά έχει προβλήματα. Χρειάζεται εστίαση. Είμαι υπερήφανος γι 'αυτό. Και ανησυχώ για τους ανθρώπους που χάνουν την εστία τους επειδή κάτι πιο νέο και πιο λαμπερό εμφανίστηκε. "

Για να το διευκρινίσω αυτό, τον ρώτησα αν ουσιαστικά πιστεύει ότι το Ίδρυμα OpenStack κάνει λάθος προσπαθώντας να είναι όλα τα έργα υποδομής. "Ναι, απολύτως", είπε. "Στο τέλος της ημέρας, νομίζω ότι υπάρχουν κάποια έργα για τα οποία είναι γνωστή αυτή η κοινότητα. Χρειάζονται προσοχή, χρειάζονται προσοχή, έτσι; Είναι πολύ δύσκολο να υποστηρίξουμε ότι θα επικεντρωθούν και θα δίνουν προσοχή όταν ξεκινάτε έναν τόνο άλλων πράξεων που κανείς δεν έχει ακούσει ποτέ, σωστά; Γιατί ξεκινάς αυτά τα πράγματα; Ποιος είναι πίσω από αυτές τις αποφάσεις; Είναι επίσης μια ερώτηση χρημάτων; Αυτά είναι όλα θεμιτά ερωτήματα για να ρωτήσετε. "

Δεν πιστεύει ότι όλη η ευθύνη πρέπει να πέσει στην ηγεσία του Ιδρύματος. "Νομίζω ότι αυτοί οι τύποι προσπαθούν πραγματικά σκληρά. Νομίζω ότι ο κοινός χαρακτηρισμός ότι ήταν αηδιασμένος δεν είναι χρήσιμος και δεν είναι ακριβής. "Το Shuttleworth δεν πιστεύει ότι η ηγεσία είναι ατυχής, κάτι που τόνισε, αλλά δεν είναι και τόσο ευχαριστημένος με το σημερινό μονοπάτι του Ιδρύματος OpenStack

Το Ίδρυμα , φυσικά, δεν συμφωνεί. Ως OpenStack Foundation COO ο Mark Collier μου είπε, ο οργανισμός παραμένει ως αφοσιωμένος στο OpenStack όπως πάντα. "Το Ίδρυμα, το διοικητικό συμβούλιο, η κοινότητα, το προσωπικό – δεν είμαστε ποτέ περισσότερο αφοσιωμένοι στο OpenStack", είπε. "Αν κοιτάξετε την κατάσταση του OpenStack, είναι ένα από τα κορυφαία τρία πιο ενεργά open-source projects στον κόσμο αυτή τη στιγμή […] Δεν υπάρχει αμφιβολία για τη δέσμευσή μας στην OpenStack." Σημείωσε επίσης ότι τα άλλα έργα που είναι τώρα μέρος του ιδρύματος είναι το είδος του λογισμικού που είναι χρήσιμο για τους χρήστες του OpenStack. "Αυτές είναι προσπάθειες που είναι καλές για το OpenStack", είπε. Επιπλέον, τόνισε ότι η διαδικασία ανοίγματος του Ιδρύματος συνεχίζεται για περισσότερο από δύο χρόνια, με τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινότητας (περίπου το 97%) να ψηφίζει υπέρ

Μέλος του διοικητικού συμβουλίου του OpenStack Allison Randal απηχούσε αυτό. «Τα τελευταία χρόνια, και μια μακρά σειρά στρατηγικών συνομιλιών, συνειδητοποιήσαμε ότι το OpenStack δεν υπάρχει σε κενό. Η επιτυχία του OpenStack εξαρτάται από την επιτυχία ολόκληρου του δικτύου άλλων έργων ανοιχτού κώδικα, συμπεριλαμβανομένων των διανομών και εξαρτήσεων του Linux όπως η Python και των hypervisors, αλλά και από την επιτυχία άλλων ανοιχτών έργων υποδομής που αναπτύσσουν οι χρήστες μας από κοινού. Η κοινότητα του OpenStack έχει μάθει λίγα πράγματα για την επιτυχή ανοικτή συνεργασία με την πάροδο των ετών και ελπίζουμε ότι η ανταλλαγή αυτών των μαθήσεων και η μικρή υποστήριξη θα βοηθήσουν και άλλα ανοικτά έργα υποδομής να επιτύχουν. Η άνοδος της ανοιχτής πηγής ανυψώνει όλα τα σκάφη. "

Όσον αφορά τα θεμέλια ανοιχτής πηγής γενικά, σίγουρα δεν πιστεύει επίσης ότι είναι καλό να υπάρχουν πολυάριθμα ιδρύματα που ανταγωνίζονται για έργα. Υποστηρίζει ότι εξακολουθούμε να προσπαθούμε να κατανοήσουμε το ρόλο των θεμελιώσεων ανοιχτού κώδικα και ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη θέση, διότι προσπαθούμε ακόμα να καθορίσουμε τον καλύτερο τρόπο οργάνωσης αυτών των ιδρυμάτων. "Η ανοιχτή πηγή στην κοινωνία είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα. Και πώς οργανώνουμε αυτό στην κοινωνία είναι πραγματικά ενδιαφέρον ", είπε. "Πώς θα το οδηγήσουμε αυτό, πώς οργανώνουμε αυτό είναι πραγματικά ενδιαφέρον και θα υπάρξουν βήματα προς τα εμπρός και βήματα προς τα πίσω. Οι θεμελιώδεις αρχές που τσιμπούνται ο ένας τον άλλο δεν είναι πολύ προεδρικές. "

Επίσης αμφισβήτησε την αντίληψη ότι εάν βάλετε ένα έργο σε ένα ίδρυμα," όλα γίνονται καλύτερα. "Αυτό είναι πολύ απλοϊκό, υποστηρίζει, γιατί εξαρτάται τόσο πολύ από την ηγεσία του ιδρύματος και τον τρόπο με τον οποίο ορίζουν ότι είναι ανοιχτά. "Όταν βλέπετε τα ιδρύματα ως μη κερδοσκοπικές οντότητες που διαφωνούν αποτελεσματικά για το ποιος ελέγχει τα πιο σημαντικά παιχνίδια, δεν νομίζω ότι εξυπηρετούν τους χρήστες."

Όταν τον ρώτησα αν νομίζει ότι κάποια ιδρύματα κάνουν καλύτερη δουλειά από άλλους, ουσιαστικά αρνήθηκε να σχολιάσει. Αλλά είπε ότι σκέφτεται ότι το Linux Foundation κάνει καλή δουλειά με το Linux, σε μεγάλο μέρος επειδή εργάζεται Linus Torvalds . "Πιστεύω ότι η τεχνική ηγεσία ενός σύνθετου έργου που εξυπηρετεί τις ανάγκες πολλών οργανισμών εξυπηρετείται καλύτερα με αυτόν τον τρόπο και κάτι που το Ίδρυμα OpenStack θα μπορούσε να μάθει από το Ίδρυμα Linux. Θα ήμουν πολύ πιο ευχαριστημένος με τα τέλη εγγραφής που πράγματι πληρώνουν για μια στοχαστική, ανεξάρτητη ηγεσία της πολυπλοκότητας του OpenStack παρά για το είδος των παράξενων αγώνων και των γεμισμένων ψηφοδελτίων που βλέπουμε σήμερα. Για όλα τα kumbaya, αυτό δεν λειτουργεί πάρα πολύ. "Πιστεύει ότι τα σχέδια θα πρέπει να έχουν ανεξάρτητους ηγέτες που μπορούν να κάνουν μακροπρόθεσμα σχέδια. Το δάχτυλο του Linus είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο και είναι δύσκολο όταν όλοι προσπαθούν να επανεκλεγούν. Είναι εύκολο να απογοητευτείτε από τον Linus, αλλά κάνει μια καλή δουλειά, έτσι; "

Το OpenStack, πιστεύει, συχνά στερείται αυτού του είδους αποφασιστικότητας επειδή προσπαθεί να ευχαριστήσει όλους και να προσελκύσει περισσότερους χορηγούς. «Αυτή είναι ίσως η βασική αιτία», είπε, και οδηγεί σε πάρα πολλά «παρασκηνιακά mastering».

Εκτός από τη συζήτησή μας για τα θεμέλια, η Shuttleworth σημείωσε επίσης ότι πιστεύει ότι η εταιρεία βρίσκεται ακόμη στο διαδρομή προς μια δημόσια εγγραφή. Είναι προφανές ότι δεν δεσμεύεται σε ένα χρονικό πλαίσιο, αλλά μετά από ένα χρόνο επαναφοράς στο 2018, υποστηρίζει ότι η επιχείρηση Canonical κοιτάζει ψηλά. "Θέλουμε να βρεθούμε από τα έσοδα των 200 εκατομμυρίων δολαρίων και ένα αξιοπρεπή ρυθμό ανάπτυξης και το σωστό σύνολο ιστοριών γύρω από το κέντρο δεδομένων, γύρω από το δημόσιο σύννεφο και το IoT." Πρώτον, η Canonical θα κάνει ένα γύρο ανάπτυξης ίσων ευκαιριών

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.