Γιατί χιλιάδες VW πάνε για ανακύκλωση (+video) – AutoGreekNews

Γιατί χιλιάδες VW πάνε για ανακύκλωση (+video) - AutoGreekNews


Προς ανακύκλωση θα οδηγηθούν χιλιάδες αυτοκίνητα της Volkswagen, καθώς γύρω στα 17.000 οχήματα (άλλες πηγές αναφέρουν λιγότερα) τα οποία πωλήθηκαν μεταξύ 2006 και 2018 δεν έπρεπε να είχαν πωληθεί.

Δείτε ακόμη: Πότε θα λανσαριστεί το νέο VW Golf και γιατί αργεί;

Αυτά τα μοντέλα προέρχονταν από σειρές προπαραγωγής, τα οποία κανονικά δεν διατίθενται προς πώληση, διότι αφού βγουν από το εργοστάσιο θα πρέπει μετά να χρησιμοποιηθούν ως εκθεσιακά και κατόπιν να αποσυναρμολογηθούν και να πάνε για ανακύκλωση. Ωστόσο η VW αντί θα τα πάει για σκραπ τα πούλησε ως μεταχειρισμένα και τώρα κάποια τα παίρνει πίσω, ανάλογα την κατάστασή τους.

Όσα χρειάζονται μόνο ενημερώσεις λογισμικού ή αναθεώρηση του συστήματος πλοήγησης παραμένουν στους κατόχους τους, ενώ όσα παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές από τα μοντέλα παραγωγής τελικά θα καταστραφούν. Η VW είχε δηλώσει το Δεκέμβριο του 2018 όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, ότι τα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να πωληθούν νόμιμα αν είχε τεκμηριώσει τις διαφορές τους με τις αρμόδιες αρχές, αλλά δεν το έπραξε για πάνω από 10 χρόνια.

Τα προπαραγωγής αυτοκίνητα υπάρχουν διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο και η VW αφού τα εντοπίσει τα αγοράζει και μετά τα καταστρέφει. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, οι κάτοχοι τον VW προπαραγωγής αποζημιώνονται με ένα ποσό κοντά στην αρχική τιμή αγοράς ή με ένα νέο αυτοκίνητο παρόμοιων προδιαγραφών.

Δείτε ακόμη: H VW εξελίσσει φίλτρο κατακράτησης σωματιδίων για τα τακάκια (+video)

Από τα χιλιάδες αυτά μοντέλα της VW που κανονικά δεν έπρεπε να πουληθούν, κάποια (57 συνολικά) έφτασαν στην πόλη Καζάν της Ρωσίας και συγκεκριμένα στον ντίλερ TransTechService. Στο βίντεο που τραβήχτηκε εκεί βλέπουμε ένα Passat CC να πιάνεται στη δαγκάνα του γερανού για να φορτωθεί στην καρότσα του φορτηγού και να πάει να διάλυση και ανακύκλωση.

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο:Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.