Αυτή η εκκίνηση αύξησε μόλις περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια για το λογισμικό παραγωγής προσθέτων, με τη βοήθεια του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της Autodesk


Οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουν τι είναι ένας πυρήνας γεωμετρικού μοντελοποίησης ή πυρήνας στερεάς μοντελοποίησης, αλλά κάθε εφαρμογή CAD ή σχεδίου χρησιμοποιεί ένα για να δημιουργήσει σχήματα. Είναι η υποκείμενη υποδομή που επιτρέπει σε κάποιον να κάνει τα μαθηματικά του σχεδιασμού CAD. Απλά βάζοντας μια τρύπα σε ένα αντικείμενο ή γραμμές ανάμειξης ή αφαιρώντας μια γωνία απαιτεί τον υπολογισμό νέων καμπυλών άκρης που δεν θα θέλατε να κάνετε χωρίς τη βοήθεια περίπλοκων αλγορίθμων. Ένας πυρήνας, που είναι μια βιβλιοθήκη βασικών μαθηματικών λειτουργιών που καθορίζουν και αποθηκεύουν 3D στερεά αντικείμενα για να υποστηρίξουν τη μοντελοποίηση των προϊόντων, την καθιστά μια σχετικά απρόσκοπτη διαδικασία.

Ενδιαφέρον είναι ότι επειδή η οικοδόμηση ενός πυρήνα απαιτεί πολύ χρόνο – για να μην αναφέρουμε μαθηματικούς PhDs και επιστήμονες υπολογιστών – οι τελευταίοι γεωμετρικοί πυρήνες που θα κατασκευαστούν ξετυλίγονταν στα τέλη της δεκαετίας του '80 και στις αρχές της δεκαετίας του '90. Μεταξύ των πιο δημοφιλών είναι ο 3D μοντέλο ACIS (ACIS), ένας γεωμετρικός πυρήνας μοντελοποίησης που αναπτύχθηκε από την Spatial Corporation και είναι πλέον μέρος του γαλλικού γίγαντα της Dassault Systèmes. Ο πυρήνας χρησιμοποιείται σε βιομηχανίες για τα πάντα, από τον σχεδιασμό με υπολογιστή μέχρι το 3D animation στην ναυπηγική.

Ένα άλλο είναι ο Parasolid, ένας γεωμετρικός πυρήνας μοντελοποίησης που αναπτύχθηκε αρχικά από μια εταιρεία που ονομάζεται Shape Data Limited και ανήκει τώρα στη Siemens,

Ενώ η Autodesk άρχισε να τρυπώνει το ACIS για να σχηματίσει τον πυρήνα που ονομάζεται ShapeManager το 2002 (και άλλες αξιόλογες αναφορές περιλαμβάνουν το Granite της PTC και το CGM του Dassault), ένα εικονικό δυοπώλιο έχει διαμορφωθεί με την πάροδο των χρόνων, επιτρέποντας στις Dassault και Siemens να επιμεληθούν τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ τους, που πωλούν τις άδειες τους σε πολύ υψηλές τιμές και υπό όρους που πολλοί θεωρούν δαπανηρούς.

Τώρα, μια τετράχρονη, με έδρα το Σιάτλ, εταιρεία που ονομάζεται Dyndrite που εργάζεται ήσυχα στον δικό της πυρήνα από την αρχή της, υποδηλώνει ότι τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν. Ήρθε η ώρα, λέει η εταιρεία, σημειώνοντας ότι το υλικό κατασκευής έχει ξεπεράσει το λογισμικό του και ότι ο κόσμος χρειάζεται αυτό που έχει κατασκευάσει: ένα πυρήνα με σύγχρονη κατασκευή, σύγχρονη αρχιτεκτονική υπολογιστών και τις σύγχρονες ανάγκες σχεδιασμού

" Ένα μεγάλο κομμάτι του [what has foiled other upstarts] είναι ότι έχουν πάει το κεφάλι πρώτα μετά από το [these two giants]αλλά προσπαθώντας να οικοδομήσουμε κάτι με όλα τα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος ηλικίας 30 ετών είναι δύσκολο όταν είσαι εκκίνηση ", λέει ο 26χρονος Dyndrite. ο πρώην ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Harshil Goel, ο οποίος έχει ένα μαθηματικό και δύο πτυχία μηχανολογίας από το UC Berkeley.

Ο Dyndrite "έχει πάρει διαφορετικό στίγμα", προσθέτει. Ο πυρήνας του είναι κατασκευασμένος για τον νέο κόσμο της 3D εκτύπωσης, και πιο συγκεκριμένα, λέει, είναι ικανός να αντιπροσωπεύει όλους τους τύπους γεωμετρίας, συμπεριλαμβανομένων των γεωμετριών υψηλότερης τάξης. Μπορεί επίσης να χειριστεί πρόσθετους υπολογισμούς όπως πλέγμα, υποστήριξη και δημιουργία φέτας. Σύμφωνα με τον Goel, ο πυρήνας μπορεί να μειώσει τους χρόνους επεξεργασίας από ώρες ή ημέρες σε λεπτά – ακόμη και δευτερόλεπτα.

Το εάν η Dyndrite θα σπάσει είναι μια ανοιχτή ερώτηση, αλλά οι πρώτοι δείκτες υποσκάπτουν. Η εταιρεία των 15 ατόμων έφτασε λίγο περισσότερο από 10 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση της Σειράς Α με επικεφαλής την Gradient Ventures, το επενδυτικό ταμείο που επικεντρώνεται στην AI της Google, το οποίο είχε επίσης δώσει στην εταιρεία προηγούμενη χρηματοδότηση σπόρων προς σπορά. Άλλοι επενδυτές στο γύρο περιλαμβάνουν την Cota Capital και άλλους προηγούμενους υποστηρικτές όπως η Amplify Ventures, το House Fund, ο διευθύνων σύμβουλος της Flexport, Ryan Petersen, και ο πρώην CEO της Autodesk Carl Bass, του οποίου η σχέση με τον Goel χρονολογείται από εννέα χρόνια

ήταν πρωτοετής στο Μπέρκλεϊ και ο Μπάις ήταν στην πανεπιστημιούπολη, μιλώντας με φοιτητές σε συνάντηση Μηχανικών Χωρίς Σύνορα. Ερωτηθείς από τον Bass ποιος ήταν ο κύριος του, ο Goel του είπε ότι ήταν ένας καθαρός μαθηματικός που πέρασε όλο τον χρόνο στα μηχανουργεία. Χρόνια αργότερα, έδωσε στον Bass μια διαδήλωση για το τι δουλεύει και ο Bass τον ρώτησε: «Μπορώ να επενδύσω ή τι;» Είναι ο μέντορας του Goel από τότε που λέει ο Goel, ο οποίος λέει ότι φιλοδοξεί να έχει μια παρόμοια τροχιά σταδιοδρομίας και για να διασκεδάσετε τόσο πολύ. "Ο Carl θέλει να είναι ο χειρότερος τελικός χρήστης μας, σπάζοντας τα πάντα", λέει, γελάει.

Όσον αφορά την έλξη που βλέπει, η Dyndrite πήρε τα τυλιγμένα από την τεχνολογία της νωρίτερα αυτό το μήνα σε μια εκδήλωση ]. Έχει επίσης δρομολογήσει ένα " συμβούλιο προγραμματιστών ", ένα πρόγραμμα που παρέχει εργαλεία, πόρους και άλλα πράγματα που χρειάζονται οι OEMS για να αξιοποιήσουν τον πυρήνα και τα πρόσθετα εργαλεία του Dyndrite. Μεταξύ των εναρκτήριων μελών της είναι τα HP, Nvidia, EOS και Aconity3D.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.