Οι κανόνες του παιχνιδιού των Ολιγάρχων


Η τεχνολογία συρρικνώνει τον κόσμο, καθιστά τη γεωγραφία λιγότερο συναφής. Οι άνθρωποι βρίσκουν συγγένεια, κοινή αιτία και κοινότητα στο Διαδίκτυο, σε όλα τα έθνη και μερικές φορές ακόμη και σε γλώσσες. Όταν το Διαδίκτυο άρχισε να ξεσπάει, όταν οι σχέσεις του άρχισαν να προσελκύουν αυτούς τους ανθρώπους πιο κοντά, αυτό αναμενόταν με μεγάλη ελπίδα και ενθουσιασμό. Και με λόγο. Στην πραγματικότητα, οι συνέπειες είναι υπέροχες.

Αλλά αποδεικνύεται ότι, όπως οι περισσότεροι σημαντικοί κοινωνικοί μετασχηματισμοί, αυτή η υπερβατικότητα της γεωγραφίας έχει έρθει με μια σειρά από απροσδόκητες αναδυόμενες ιδιότητες, όχι όλες καλές. Πράγματι, μερικά από τα οποία ίσως ήδη χρειαστεί να μετριαστούν – γρήγορα.

Είναι σπουδαίο ότι οι κοινότητες ανοιχτού κώδικα μπορούν να συνεργαστούν σε ολόκληρο τον κόσμο για να κατασκευάσουν εργαλεία που ωφελούν τον καθένα. Δεν είναι κακό ότι οι πλούσιοι επαγγελματίες στη Σιγκαπούρη, το Σαν Φρανσίσκο, το Τορόντο, το Λονδίνο, το Ντουμπάι και το Χονγκ Κονγκ μπορεί να αισθάνονται ότι έχουν περισσότερα κοινά μεταξύ τους απ 'ό, τι με ανθρώπους που ζουν μία ώρα μακριά. Ένας κόσμος, μια ανθρωπότητα, ένα μέλλον.

Εκτός από το ότι σε όλο τον κόσμο, βλέπουμε όλο και περισσότερο τρεις κόσμους, μερικές φορές αλληλένδετοι και διασταυρωμένοι, αλλά προφανώς διαχωρίζουμε λίγο περισσότερο κάθε χρόνο: τους πλούσιους, τους πλούσιους και τους φτωχούς. Το 1%, το 19% και το 80%. Οι G20 αναζητούν κυρίως περισσότερα όχι λιγότερο όπως το BRICS . Η ανισότητα έχει μειωθεί μεταξύ των χωρών η οποία είναι καλή … ενώ παράλληλα αυξάνεται μέσα σε περισσότερες χώρες, κάτι που δεν είναι

Καθώς τα έθνη μεγαλώνουν όλο και πιο ομοιόμορφα, κοινή αιτία σε όλα τα έθνη. Ένας ενάρετος κύκλος … εκτός αν είναι ένας φαύλος. Εκτός από το ότι οι φανατικοί, οι ξενοφοβικοί και οι λευκοί υπερασπιστές ενώνουν μαζί . Από τον Steve Bannon στο Marine Le Pen σε ξενόφοβους Brexiters στο Κινέζικο Κίνημα στο Κρεμλίνο ο «λευκός εθνικισμός», δηλαδή το ρατσιστικό μίσος, μετατράπηκε – ειρωνικά –

Αλλά πίσω από αυτό το χαλαρό δίκτυο μίσους, θα υποστήριζα, είναι ένα άλλο, σιωπηλό και όχι σαφές. εκείνη των εξαιρετικά πλούσιων, των αδελφών Κότσι και των ρωσικών ολιγαρχών και χρηματοδότες του Brexit . Μην με ενοχλείτε. Δεν λέω ότι συνεργάζονται ενεργά. Δεν μιλάνε λέγοντας ότι οι υπερ-πλούσιοι έχουν προσπαθήσει από καιρό να διατηρήσουν τις θέσεις τους διαιρώντας τις μάζες, με το να ασκούν το μίσος εναντίον τους Το άλλο. Έχουν χειραγωγήσει τη δημοκρατία εν μέρει χάνοντας τα συστήματά της – την κανονιστική σύλληψη σε κλίμακα – αλλά και μετατρέποντας τους ανθρώπους ενάντια στη φορολόγηση των ολιγαρχών για να δώσουν τα πλεονάζοντα χρήματά τους στους φτωχούς, προωθώντας τον φόβο ότι αυτά τα χρήματα θα πάνε στο The Wrong Sort Από ανθρώπους που δεν το αξίζουν. Με τον οποίο εννοούμε πάντα σιωπηρά: μετανάστες και ορατές μειονότητες.

Είναι λοιπόν πραγματική έκπληξη εάν οι αμερικανοί ολιγάρχες κοιτάζουν την ρωσική ολιγαρχία και σκέφτονται: "Γεια σου, αυτά είναι τα είδη των ανθρώπων μου", ακολουθούμενη στενά, "Jeez, αυτό το είδος κυβέρνησης φαίνεται όμορφο καλό για μένα"? Σε έναν ολιγάρχης, η Ρωσία δεν είναι εχθρός της Αμερικής. είναι ένα μοντέλο, είναι αυτό που πρέπει να φιλοδοξεί η Αμερική.

Κανένα από αυτά δεν είναι όλα αυτά τα καινούργια. Η τελευταία ανισότητα ήταν σε αυτά τα επίπεδα, οι αριστοκράτες σε όλη την Ευρώπη που είχαν περισσότερα κοινά μεταξύ τους απ 'ό, τι με τους «κοινούς τους ανθρώπους» ήταν κάτι κλισέ . Και ο προφανώς οργανωμένος ρατσισμός είναι τόσο παλαιός όσο και η ανθρωπότητα, αν και η πρόσφατη διαδεδομένη ανάκαμψή του σε ολόκληρο τον ανεπτυγμένο κόσμο ήταν μια ζοφερή έκπληξη

Το νέο είναι το πόσο σφιχτά οι κοινωνίες μας είναι συνδεδεμένες μεταξύ των εθνών με την τεχνολογία. πόσο γρήγορα τα νέα κινήματα φλεγμονώνονται, εκδίδονται, εξελίσσονται και μετασχηματίζονται. και πώς τα έθνη-κράτη και ο πατριωτισμός φαίνεται να σημαίνει αισθητά λιγότερο στους σύγχρονους προοδευτικούς και τους σύγχρονους συντηρητικούς με κάθε παρελθόν έτος. Όλα αυτά φέρνουν τόσο κινδύνους όσο και ευκαιρίες – ανάλογα με το αν ή / και το πόσο γρήγορα οι παίκτες συνηθίζουν στην υπάρχουσα παγκόσμια εντολή ότι οι κανόνες του παιχνιδιού αλλάζουν

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.