Η Σρι Λάνκα αποκλείει τις περιοχές κοινωνικών μέσων μετά από θανατηφόρες εκρήξεις

Η Σρι Λάνκα αποκλείει τις περιοχές κοινωνικών μέσων μετά από θανατηφόρες εκρήξεις


Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα εμπόδισε προσωρινά την πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες κοινωνικών μέσων μετά από θανατηφόρες εκρήξεις που ξέσπασαν από τη χώρα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 207 άτομα και τραυματίζοντας ακόμη εκατοντάδες

Οκτώ βομβαρδισμοί, όπως Σε μια σύντομη δήλωση, η γραμματέας του προέδρου της Σρι Λάνκα, Udaya Seneviratne, δήλωσε ότι η κυβέρνηση «αποφάσισε να μπλοκάρει προσωρινά τους δικτυακούς τόπους των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης συμπεριλαμβανομένου του Facebook [19659003] και το Instagram, " σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις« ψευδείς ειδήσεις ».

Η κυβέρνηση ανέφερε ότι οι υπηρεσίες θα αποκατασταθούν μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες για τις επιθέσεις

Nalaka Gunawardene συγγραφέα της επιστήμης και ιθαγενής της Σρι Λάνκα, επιβεβαίωσε σε ένα tweet ότι το Facebook που ανήκει στο WhatsApp αποκλείστηκε επίσης στη χώρα. Άλλοι ανέφεραν ότι το YouTube ήταν απρόσιτο. Κάποιοι είπαν ότι ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσουν ακόμα WhatsApp .

Εκπρόσωποι για το Facebook και Το Google δεν σχολίασε αμέσως

Είναι ένα σπάνιο αλλά όχι πρωτοφανές βήμα για μια κυβέρνηση να αποκλείουν την πρόσβαση σε ιστότοπους και υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται ευρέως. Αν και η κίνηση της Σρι Λάνκα φαινομενικά αποσκοπεί στην αποτροπή της εξάπλωσης ψευδών ειδήσεων, είναι πιθανό να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην ελευθερία του λόγου και στις προσπάθειες επικοινωνίας με τους αγαπημένους.

Η Σρι Λάνκα, όπως και άλλα αναδυόμενα έθνη, έχει παλέψει προηγουμένως με παραπληροφόρηση . Η κυβέρνηση παραπονέθηκε ότι ψευδείς ειδήσεις που μοιράζονται στο Facebook βοήθησαν να εξαπλωθεί το μίσος και βία κατά της μουσουλμανικής μειονότητας της χώρας. Άλλες χώρες, όπως η Ινδία, λένε ότι η εφαρμογή WhatsApp για την κρυπτογραφημένη ανταλλαγή μηνυμάτων συνέβαλε στην εξάπλωση της παραπληροφόρησης προτρέποντας την εταιρεία κοινωνικών μέσων να προσθέσει όρια σε πόσες ομάδες μπορεί να στείλει ένα μήνυμα

. (19659002) Ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα, Ranil Wickremesinghe, περιέγραψε τις εκρήξεις ως τρομοκρατικό συμβάν

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.