Η ψυχρή υποδοχή για το παιχνίδι μεγιστάνας της μαριχουάνα δείχνει την αντίθετη στάση της βιομηχανίας παιχνιδιών για τα ναρκωτικά

Η ψυχρή υποδοχή για το παιχνίδι μεγιστάνας της μαριχουάνα δείχνει την αντίθετη στάση της βιομηχανίας παιχνιδιών για τα ναρκωτικά


Η έντονη και γραφική βία είναι κάτι που έχουμε απλά να περιμένουμε από τα παιχνίδια, αλλά τα σεξουαλικά και άλλα ενήλικα θέματα εξακολουθούν να είναι σε μεγάλο βαθμό ταμπού – συμπεριλαμβανομένης, ως εκδότη Devolver Digital μαθαίνει τα ναρκωτικά. Ακόμα κι αν το παιχνίδι είναι μια σχετικά σοβαρή μεγαλοπρεπή ματιά στην τρέχουσα (και νομική!) Δραστηριότητα της πώλησης ζιζανίων.

Το Devolver δεν είναι ξένο προς διαμάχη. έχει δημοσιεύσει και βοήθησε στην ανάπτυξη δεκάδων παιχνιδιών και πολλοί από αυτούς έχουν παρουσιάσει το είδος της γραφικής βίας που δημιουργεί εκείνους που εξακολουθούν να βλέπουν το μέσο ως μια διεφθαρμένη, βασικά κατεστραμμένη. Και για να είμαστε δίκαιοι, οι οπαδοί της Hotline Miami δεν πρόκειται να αλλάξουν κανένα μυαλό.

Αλλά για την πρώτη αρχική IP που είχε αναθέσει στην εταιρεία, είχε την ιδέα να συγκεντρώσει ένα παιχνίδι στο δημοφιλές είδος "μεγιστάνας", αλλά επικεντρώθηκε τον αναδυόμενο και λαϊκό τομέα της καλλιέργειας μαριχουάνας.

Προφανώς αυτό είναι κάπως αμφιλεγόμενο, αλλά το εργοστάσιο είναι νόμιμο σε πολλά κράτη και χώρες ήδη και στο δρόμο του σε πολλά άλλα. Αυτός δεν είναι ο χρόνος ή ο τόπος για μια πλήρη αξιολόγηση του συστήματος προγραμματισμού και του πολέμου κατά των ναρκωτικών, αλλά αρκεί να πούμε ότι πρόκειται για ένα περίπλοκο και ενδιαφέρον επιχειρηματικό οικοσύστημα που αγκαλιάζει στην άκρη της ευρείας αποδοχής. Αυτό κάνει λίγο νευρικό, αλλά και φρέσκο ​​και σχετικό – τέλειο, σκέφτηκε ο Devolver, για να χτίσει ένα παιχνίδι γύρω. 19659002] "Αυτό είναι σίγουρα το πιο δύσκολο παιχνίδι που έπρεπε να μπω στην αγορά και αυτό λέει κάτι", μου είπε ο Wilson. "Ήταν ένας γαμημένος εφιάλτης . Το γεγονός ότι εξακολουθούμε να φοβόμαστε ένα θέμα όπως το ζιζάνιο αντί για τους προσομοιωτές δολοφονιών που μπορείτε να εμπορευτείτε οποτεδήποτε, οπουδήποτε, είναι συγκλονιστικό ».

Τα καταστήματα παιχνιδιών κονσόλας ήταν απρόθυμα να το μεταφέρουν ακόμη και προειδοποίησαν ότι η Devolver θα ποτέ δεν εμφανίζεται, η οποία είναι μια θανατική ποινή για την ανακάλυψη ενός παιχνιδιού. Δεν ήταν δυνατή η λήψη εγκεκριμένων διαφημίσεων στο Facebook ή το Instagram και το άτομο που τις υπέβαλε είχε ακόμη αναστείλει τον λογαριασμό του. Και μόνο αυτή την εβδομάδα, οι streamers που δοκιμάζουν το παιχνίδι στο YouTube είχαν αποσυναρμολογήσει τα βίντεό τους

Τα μοναδικά καταστήματα που δεν έκαναν τα χρήματα ήταν το Steam, το οποίο είναι σε μεγάλο βαθμό αφοσιωμένο και το GOG, ένα δημοφιλές εμπορικό κατάστημα DRM [19659002]Γιατι όμως? Αυτό δεν είναι ένα παιχνίδι σχετικά με το κάπνισμα ή κοπής δεξαμενές με ρίγανη για να πουλήσει στα παιδιά της μέσης εκπαίδευσης.

Λοιπόν, είναι μια μικρή προ-νομιμοποίηση.

"Αυτό δεν είναι ένα παιχνίδι υπέρ νομιμοποίησης. Αυτό είναι ένα παιχνίδι μεγιστάνας. Δεν παίζετε φάρμακα στο παιχνίδι! ", Δήλωσε ο Wilson. "Μπορείτε να παίξετε ως ένας απόλυτα νομικός, σχολαστικός επιχειρηματίας. Κάναμε όλη αυτή την έρευνα με ομολόγους, διαλογείς, γενετιστές, δικηγόρους, ανησυχούσαμε για την πολιτισμική ευαισθησία με το αντικείμενο, για παράδειγμα, πόσο περισσότεροι μαύροι άνθρωποι φυλακίζονται γι 'αυτό. Θέλαμε να είναι αντιπροσωπευτική όλων των κοινωνικών ζητημάτων. Είναι σαν να κάνεις ένα παιχνίδι για το booze στην εποχή της απαγόρευσης – όπως, τι ενδιαφέρουσα βιομηχανία για να μελετήσεις, έτσι; "

Δεν είναι ότι οι εταιρείες που ασχολούνται εδώ – η Microsoft, η Sony, το YouTube και ούτω καθεξής – κανόνες. Οι κανόνες υπάρχουν. όταν ήλθα σε επαφή με το YouTube για σχόλια, μου έδειξαν τη λίστα των οδηγιών για το "φιλικό προς τους διαφημιζόμενους περιεχόμενο". Και απλά ως μέρα υπάρχει το ένα για τα ναρκωτικά: "Περιεχόμενο βίντεο που προωθεί ή χαρακτηρίζει την πώληση , ή η κατάχρηση παράνομων ναρκωτικών ουσιών, κανονιστικών φαρμάκων ή ουσιών ή άλλων επικίνδυνων προϊόντων δεν είναι κατάλληλη για διαφήμιση. "

Είναι λίγο περίεργο για μένα, ότι έχουμε αυτή την προς τα πίσω, puritan προσέγγιση σε αυτά τα πράγματα. Σκεφτείτε πόσα σαθρά σκουπίδια είναι στο YouTube και πώς τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στον κόσμο δοξάζουν τα όπλα και το θάνατο. Αλλά ένα ψυχαγωγικό φάρμακο είναι νόμιμο σε πολλά μέρη και γενικά καλά σκέφτηκε, για να μην αναφέρουμε μια τεράστια και αναπτυσσόμενη επιχείρηση – που είναι πέρα ​​από το χλωμό.

Καταλαβαίνω ότι το YouTube δεν θέλει τους ανθρώπους να κάνουν bong-clearing διαγωνισμούς, και οι κατασκευαστές κονσολών θέλουν φαίνονται φιλικά προς την οικογένεια, ώστε να μην χάσουν την εφηβική και την tween αγορά. Σίγουρα όμως μπορούμε να είμαστε ενήλικες γι 'αυτό

Το τυχερό παιχνίδι ωριμάζει για να είναι ένα διαδραστικό μέσο αφήγησης που περιλαμβάνει σοβαρά ζητήματα, αλλά η βιομηχανία κρατιέται πίσω από το σκασμό της σχετικά με τα ενήλικα θέματα. Και αυτό τροφοδοτεί τις ρητορικές αντιρρήσεις από τους κακοποιημένους σχολιαστές, οι οποίοι πηγαίνουν κακοί στο να μπερδεύουν έναν αλλοδαπό στο Mass Effect ή το γελοίο πράγμα «Hot Coffee» στο GTA, αλλά δεν αναγνωρίζουν την εκλεπτυσμένη αφήγηση της επιστροφής του Obra Dinn ή ανατρεπτικό σχόλιο (19659002) Τα ναρκωτικά είναι ένα σύνθετο και αμφιλεγόμενο θέμα. Παίρνω ότι μερικοί άνθρωποι θέλουν να παραμείνουν στα χέρια. Αλλά όταν η συγκεκριμένη στάση δεν ισχύει για τη γραφική βία, το σεξισμό και άλλα πονηρά σημεία, έρχεται ως πρησμένο και υποκριτικό.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.