Το καλεντάρι της Euroleague για τη νέα σεζόν γίνεται πιο «ανθρώπινο»


Η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και η Ένωση Παικτών της Euroleague (ELPA) συμφώνησαν σε μια σειρά από αλλαγές στο πρόγραμμα με στόχο τις καλύτερες συνθήκες για τους αθλητές που καλούνται να διαχειριστούν τις αυξημένες αγωνιστικές υποχρεώσεις, με δεδομένο μάλιστα ότι η Euroleague της σεζόν 2019-20 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 18 ομάδων.

Αναλυτικά…

Η EuroLeague Basketball ανακοινώνει ότι ήλθε σε συμφωνία με την Ένωση Παικτών της διοργάνωσης (ELPA) σε ό,τι αφορά το καλεντάρι της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν σε αλλαγές κατόπιν του σχετικού αιτήματος της ELPA, που αφορά τη βελτίωση των συνθηκών που αγωνίζονται οι παίκτες-μέλη της.

Συγκεκριμένα:

  • Η 1η αγωνιστική της regular season θα διεξαχθεί μια εβδομάδα νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως, στις 3-4 Οκτωβρίου 2019. Η 34η αγωνιστική θα διεξαχθεί το διήμερο 9-10 Απριλίου 2020.
  • Τα playoffs θα διεξαχθούν μια εβδομάδα αργότερα απ’ ό,τι συνήθως, μεταξύ 21ης Απριλίου και 6ης Μαΐου 2020.
  • Το Final 4 της Euroleague θα λάβει χώρα μια εβδομάδα αργότερα απ’ ό,τι συνήθως, μεταξύ 21ης και 24ης Μαΐου 2020. Οι συγκεκριμένες τρεις αλλαγές θα μειώσουν τον αριθμό των εβδομάδων με διπλές αγωνιστικές υποχρεώσεις από 9 σε 7.
  • Κατά τη διάρκεια δυο εβδομάδων με διπλές αγωνιστικές υποχρεώσεις, όλες οι ομάδες θα παίξουν εντός-εντός τη μια και εκτός-εκτός την άλλη.

Η Euroleague Basketball και η ELPΑ θα αξιολογήσουν τη συγκεκριμένη αλλαγή στο καλεντάρι στο τέλος της σεζόν 2019-20. Στις άλλες πέντε «διπλές» εβδομάδες, οι ομάδες θα παίζουν εντός-εκτός και εκτός-εντός όπως συμβαίνει στο νέο φορμάτ της Euroleague που καθιερώθηκε από τη σεζόν 2016-17.

Η Euroleague Basketball και η ELPA θα συνεχίσουν τις επαφές τους για μια σειρά από θέματα με σκοπό να φτάσουν, σε μια συλλογική σύμβαση εργασίας που ρυθμίζει τη σχέση μεταξύ της Λίγκας, των ομάδων και των παικτών.

Τα παρακάτω θέματα τίθενται προς συζήτησε από την Euroleague Basketball και τα μέλη της, ακολουθώντας τις προτάσεις της ELPA:

  • Επίσπευση της διαδικασίας ελέγχου σε ενδεχόμενες καθυστερήσεις στις πληρωμές προκειμένου να βελτιωθεί η ασφάλεια και να μειωθεί το ρίσκο των παικτών που βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση.
  • Ρύθμιση της προετοιμασίας και των προπονήσεων στα μέσα της σεζόν ώστε να διασφαλιστεί  επαρκής χρόνος ξεκούρασης για τους παίκτες.
  • Ρύθμιση των συνθηκών ταξιδιών των παικτών.
  • Βελτίωση της διαδικασίας για δεύτερες ιατρικές γνωματεύσεις που εφαρμόστηκε αρχικώς τον Οκτώβριο του 2019.

Οι προτάσεις μοιράστηκαν μαζί με τα κλαμπ στην πρόσφατη συνάντηση των μετόχων στο Μιλάνο.

«Η σχέση με τη νεοσύστατη Ένωση Παικτών της Euroleague είναι θετική μέχρι στιγμής. Οι ομάδες μας εκφράζουν τη βεβαιότητά τους ότι οι προτάσεις της ELPΑ θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη σταθερότητα και εργασιακή ασφάλεια για τη λίγκα, τα κλαμπ και τους παίκτες. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί με τους παίκτες ώστε να βελτιώσουμε μαζί τις συνθήκες της Euroleague» ανέφερε ο Έντουαρντ Σκοτ, Chief Operations Officer της Euroleague Basketball. Πρόσθεσε, δε πως «συνεχίζουμε τις συζητήσεις και συναντήσεις ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα των αγώνων μας και τις συνθήκες υπό τις οποίες αγωνίζονται οι παίκτες μας, παρουσιάζοντας ένα ελκυστικό προϊόν για τους φιλάθλους μας».

«Είμαστε ικανοποιημένοι αφού η Euroleague Basketball προχωρά σε αυτές τις σημαντικές αλλαγές που θα μειώσουν τον φόρτο εργασίας των παικτών μας, θα περιορίσουν τους τραυματισμούς και θα αυξήσουν τη ξεκούραση μεταξύ των αγώνων» τόνισε από την πλευρά του ο Managing Director της ELPA, Μπόστιαν Νάχμπαρ.

Πηγή: gazzetta.grΠηγή άρθρων

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.