Το Google τραβά το βύσμα στο συμβούλιο AI που συμπεριέλαβε τον ηγέτη του Heritage Foundation

Το Google τραβά το βύσμα στο συμβούλιο AI που συμπεριέλαβε τον ηγέτη του Heritage Foundation


Η Google εγκατέλειψε ένα συμβουλευτικό συμβούλιο σχετικά με την ηθική στην AI, αφού οι επικριτές αμφισβήτησαν τη συμπερίληψη του Kay Coles James, αρχηγού της δεξιάς think tank του Heritage Foundation, στην ομάδα των 8 ατόμων. Οι υπάλληλοι της Google και χιλιάδες περισσότεροι ενδιαφερόμενοι ζήτησαν να διορθωθεί αυτό το λάθος και, ως απάντηση, η εταιρεία προφανώς επέλεξε να εγκαταλείψει το όλο θέμα. Το 19459006 εγκαινιάστηκε το στα τέλη Μαρτίου για να «εξετάσει μερικές από τις πιο πολύπλοκες προκλήσεις της Google που προκύπτουν από τις αρχές της AI, όπως η αναγνώριση προσώπου και η δικαιοσύνη στη μηχανική μάθηση, παρέχοντας ποικίλες προοπτικές για να ενημερώσουμε το έργο μας. "

Ανάμεσα στα ονόματα που είναι γνωστά στην τεχνολογία και την ακαδημαϊκή κοινότητα, ο James ξεχώρισε. Αυτή και το λιμάνι του Heritage Foundation, όπως το έθεσε ο συνάδελφός μου μόλις πριν από δύο ημέρες, " κατά των LGBT απόψεων και μια βαθιά ιστορία υπέρ της άρνησης στην υπηρεσία της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου. "

Παρόλο που μια ποικιλία υπόβαθρων και πολιτικών σχέσεων είναι σίγουρα απαραίτητη για ένα συμβουλευτικό όργανο σαν να ήταν αποτελεσματικό αυτό, οι ιδιαίτερες τοποθετήσεις που έκανε ο James στον τομέα της μετανάστευσης, των κοινωνικών θεμάτων και της αλλαγής του κλίματος, μεταξύ άλλων, καθιστούσαν την ένταξή της αινιγματική για μια εταιρεία που είναι συνήθως μάλλον προοδευτική σε αυτά τα θέματα. Ο James και το Ίδρυμα Κληρονομιάς διασχίζουν τη γραμμή σε συμπεριφορά που θα μπορούσε να ονομαστεί μίσος ή παραπληροφόρηση

Μια ομάδα που οργανώθηκε μέσα στο Google για να αντιταχθεί στην ένταξη του James λέγοντας ότι "ανυψώνει και υποστηρίζει τις απόψεις της, υπονοώντας ότι η δική της είναι μια έγκυρη προοπτική που αξίζει να συμπεριληφθεί στη λήψη αποφάσεων. "Από σήμερα 2.380 εργαζόμενοι υπέγραψαν μια αναφορά ζητώντας της να αφαιρεθεί

Άλλοι συνάδελφοι κλήθηκαν από πολλούς να δικαιολογήσουν τις επιλογές τους στην εργασία μαζί με τον James. Μερικοί, όπως η Joanna Bryson και ο Luciano Floridi θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα χρήματα στο τραπέζι παρά από μακριά (χωρίς να συγχωρούν τις απόψεις του James). μια άλλη, Alessandro Acquisti, 'απέρριψε την πρόσκληση' μετά την ανακοίνωσή της ως μέρος της επιτροπής

Τελικά φαίνεται ότι η Google αισθάνθηκε ότι το panel ήταν περισσότερο πρόβλημα από ό, τι άξιζε. Σε μια δήλωση που προστέθηκε στην αρχική ανακοίνωση (λιγότερο από 10 ημέρες), έγραψε:

Είναι ξεκάθαρο ότι στο σημερινό περιβάλλον, το ATEAC δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως θέλαμε. Τερματίζουμε λοιπόν το συμβούλιο και επιστρέφουμε στο τραπέζι. Θα συνεχίσουμε να είμαστε υπεύθυνοι στην εργασία μας για τα σημαντικά ζητήματα που εγείρει το AI και θα βρούμε διαφορετικούς τρόπους να αποκτήσουμε εξωτερικές απόψεις σχετικά με αυτά τα θέματα.

Αυτή η μάλλον αμφιλεγόμενη δήλωση δεν κάνει πολλά για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και η Google δεν παρέσχε περαιτέρω λεπτομέρειες σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην TechCrunch. Αλλά η επιστροφή στον πίνακα σχεδίασης ακούγεται σαν καλή ιδέα.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.