Η βασική λειτουργία της Qupital στο Χονγκ Κονγκ αναδεικνύει τη σειρά 15 εκατομμυρίων δολαρίων της σειράς A για επέκταση στην ηπειρωτική Κίνα

Η βασική λειτουργία της Qupital στο Χονγκ Κονγκ αναδεικνύει τη σειρά 15 εκατομμυρίων δολαρίων της σειράς A για επέκταση στην ηπειρωτική Κίνα


Η Qupital η οποία ξεκινάει από την πρώτη θέση ως η μεγαλύτερη εμπορική πλατφόρμα χρηματοδότησης για τις ΜΜΕ του Χονγκ Κονγκ, έκλεισε μια σειρά 15 εκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής το CreditEase FinTech Investment Fund (CEFIF), με τη συμμετοχή των επενδυτών Alibaba Hong Kong Entrepreneurs Fund και MindWorks Ventures, και οι δύο συμμετέχοντες στο γύρο σπόρων της. Μέχρι σήμερα η Qupital έχει συγκεντρώσει 17 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένου σπόρο γύρου πριν από δύο χρόνια και θα χρησιμοποιήσει τις τελευταίες της χρηματοδοτήσεις για την επέκταση των προϊόντων χρηματοδότησης της αλυσίδας εφοδιασμού.

Η CreditEase, η οποία παρέχει δάνεια και άλλες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες για τις ΜΜΕ στην Κίνα, θα ενεργήσει ως στρατηγικός επενδυτής, βοηθώντας στην γεωγραφική επέκταση της Qupital. Ο υπάρχων επενδυτής Alibaba έχει ήδη βοηθήσει την Qupital να προσεγγίσει τις μικρές επιχειρήσεις στην πλατφόρμα της. Η Qupital θα ανοίξει υποκαταστήματα σε κινέζικες πόλεις, όπως η Σαγκάη, Hangzhou, Guangzhou και Shenzhen, μαζί με τη δημιουργία ενός νέου κέντρου τεχνολογίας στο Greater Bay Area Guangdong-Hong Kong-Macau για ταλέντα και τεχνολογική ανάπτυξη.

Η Qupital, που ιδρύθηκε το 2016, προσφέρει δανεισμό στις ΜΜΕ, οι οποίες συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα ταμειακής ροής, επειδή βρίσκονται σε ένα κύκλο αναμονής πληρωμής τιμολογίων. Τα δάνεια της Qupital καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της αξίας ενός τιμολογίου και στη συνέχεια ταιριάζουν με τους επενδυτές και τους χρηματοδότες που καλύπτουν τα μετρητά με την προσδοκία μιας επιστροφής. Η εταιρεία κερδίζει χρήματα χρεώνοντας τις ΜΜΕ ένα τέλος υπηρεσίας που είναι ένα σταθερό ποσοστό της συνολικής τιμολογιακής αξίας και στη συνέχεια ένα τέλος έκπτωσης και λαμβάνοντας ένα ποσοστό των καθαρών κερδών που πραγματοποίησαν οι επενδυτές

Η Qupital επεξεργάστηκε τώρα 8,000 συναλλαγές, συνολικού ύψους 2 χιλ. αξίας αξίας. Δεν θα αποκαλύψει πόσες ΜΜΕ έχει συνεργαστεί, αλλά ο συνιδρυτής και ο πρόεδρος Andy Chan λέει ότι ο αριθμός είναι στα εκατοντάδες.

Ο Chan λέει στην TechCrunch ότι στην Κίνα, η Qupital δεν θα ανταγωνιστεί άμεσα τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, επειδή επικεντρώνεται στη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών οντοτήτων των κινεζικών εταιρειών του Χονγκ Κονγκ στο νόμισμα των ΗΠΑ και του Χονγκ Κονγκ, αντί για το χερσαίο ρενμίνμπι. Επίσης, θα απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν καλύπτονται από παραδοσιακούς δανειστές, χρησιμοποιώντας εναλλακτικές πηγές δεδομένων για να καθορίσουν την πιστοληπτική τους ικανότητα.

Σε μια ετοιμασία, ο διευθύνων σύμβουλος της CEFIF, Dennis Cong, δήλωσε: "Ο αυξανόμενος όγκος των ΜΜΕ και των διασυνοριακών συναλλαγών οδηγεί σε τεράστια ζήτηση εναλλακτική χρηματοδότηση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση στην αγορά και ευκαιρίες για επενδυτές να κερδίσουν αξιοπρεπή απόδοση προσαρμοσμένη στον κίνδυνο. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Qupital για τη διεύρυνση της πηγής της κεφαλαιακής βάσης και τη δημιουργία απαράμιλων επενδυτικών ευκαιριών για την CreditEase. "

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.