Το Shiok Meats παίρνει την καλλιεργημένη επανάσταση κρέατος στο διάδρομο θαλασσινών με σχέδια για καλλιεργημένες γαρίδες

Το Shiok Meats παίρνει την καλλιεργημένη επανάσταση κρέατος στο διάδρομο θαλασσινών με σχέδια για καλλιεργημένες γαρίδες


Η αύξηση του ενδιαφέροντος των καταναλωτών για εναλλακτικές πρωτεΐνες και αντικαταστάσεις κρέατος έχει φέρει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε εταιρείες που προσπαθούν να αναπτυχθούν ή να αντικαταστήσουν το βόειο κρέας ή το κοτόπουλο, αλλά λίγες εταιρείες έχουν στρέψει την προσοχή τους στην ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων θαλασσινών

Τώρα Shiok Meats για να το αλλάξετε. Η εταιρεία έχει αυξήσει τη χρηματοδότηση πριν από τη σπορά από επενδυτές όπως οι AIM Partners, η Boom Capital και ο Ryan Bethencourt και αποτελεί πλέον μέρος του πρόσφατου Y Combinator που παρουσιάζει την επόμενη εβδομάδα

Συνιδρυτές Sandhya Ο Sriram και ο Ka Yi Ling είναι και οι δύο επιστήμονες βλαστοκυττάρων που εργάζονται στον Οργανισμό Επιστήμης, Τεχνολογίας και Έρευνας της Σιγκαπούρης, οι οποίοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τις καλοφτιαγμένες κυβερνητικές θέσεις για ζωή στη γρήγορη λωρίδα επιχειρηματικότητας.

Οι δύο έχουν θέσει τον εαυτό τους στόχο να δημιουργήσουν ένα υποκατάστατο γαρίδας που θα ήταν παρόμοιο με αυτό που βρίσκεται συνήθως στο τμήμα καταψύκτη των περισσότερων μπακάλικων – και μια αντικατάσταση γαρίδας-αντικατάστασης για χρήση σε ζυμαρικά

μια τεράστια αγορά για τα θαλασσινά σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά κυρίως στην Ασία και τη Νοτιοανατολική Ασία, όπου τα μαλακόστρακα αποτελούν τεράστιο μέρος της διατροφής. Μόνο οι Κινέζοι καταναλωτές αντιπροσωπεύουν την κατανάλωση περίπου 3,6 εκατομμυρίων τόνων καρκινοειδών, σύμφωνα με μια μελέτη του 2015 του Τμήματος Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών . Η καλλιέργεια γαρίδας ως έχει είναι επίσης αρκετά βρώμικη επιχείρηση. Ο κλάδος επικρίνεται συνεχώς για τις κακές συνθήκες εργασίας, τις μη υγιείς εκμεταλλεύσεις και τις παρεπόμενες περιβαλλοντικές ζημίες

"Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε με γαρίδες επειδή είναι ένα ευκολότερο ζώο για να ασχοληθούμε σε σύγκριση με τα καβούρια και τους αστακούς", λέει Σριράμ. Αλλά η εταιρεία θα επεκτείνει τις προσφορές της με την πάροδο του χρόνου σε αυτά τα καρκινοειδή υψηλότερου βαθμού

Αυτή τη στιγμή, η εστίαση είναι ακριβώς στη γαρίδα. Οι πρώτες δοκιμές της εταιρείας αποδείχθηκαν επιτυχείς και η εταιρεία εκτιμά ότι μπορεί να κάνει ένα κιλό κρέας γαρίδας για περίπου 5.000 δολάρια.

Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται ακριβό, είναι ακόμα πολύ λιγότερο από ό, τι πολλές από τις εργαστηριακές εταιρίες κρέατος εκκρεμούν

"Είμαστε ακόμα σχετικά χαμηλοί σε σύγκριση με τις άλλες εταιρείες καθαρού κρέατος, οι οποίες εξακολουθούν να ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια", λέει ο Ling.

Η εταιρεία προσπαθεί να φέρει το πρώτο προϊόν της (19659002) Αυτό σημαίνει ότι αρχικά πωλήθηκαν στην εγχώρια αγορά της Σιγκαπούρης και επεκτάθηκαν στο Χονγκ Κονγκ, την Ινδία και τελικά την Αυστραλία

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.